Ciki 40E Ft-ot adni az orvosomnak ilyen körülmények között?
Szülés előtt 2 héttel ismertem meg az orvosom. Császárral szültem 30 ezer ft-ot adtam neki, nekünk ennyi pénzünk volt és jól bánt velem. Nem mondott tarifát én nem kérdeztem rá ennyit tudtunk adni.
Szerintem borzalmas anyagias világban élünk sajnos:(
Azt mondják, annyit szokás, amennyi a magánrendelésének a 10 szerese. De ez szerintem sok. Rendkívül bosszant amúgy, ha valaki fix árat közöl előre, és ráadásul elég magas összeget. Legyen már ez a hálámnak és főképpen a pénztárcámnak a függvénye!
Tehát szerintem adj, amennyit tudsz, és kész. Egyébként sem hozzá jártál végig a 9 hónap során, legyen elég annyi.
Mintha pont magamról olvasnék:) Én jövőhéten megyek szintén a Máv-ba először az új dokimhoz.
Én is ennyit szánok neki:)
Neked ki ott a dokid?
Üdv:26 heteske
Én sztk alapon fogok szülni, ahova bevisz a mentő vagy ahová beérünk ha itt az idő. Nem engethetünk meg magunknak 40-50- de még 30 ezer forintot se egy szülésért! Az orvosnak ez a munkája! Nekem sem ad senki hálapénzt ha végzem a dolgom. Azt a pénzt inkább a babámra költöm! Maszek alapon kezdtük a terhesgondozást, de elkeserítő ami itt van! A maszek dokik csak a markukat tartják! A kismama meg le van sz.va.
Én nem adnék neki egy fillért sem. Mégis milyen alapon mer kérni ha nem teljesen magánpraxisban dolgozik????? Nem a munkáját végzi??? Akkor a tb-t minek fizetjük?
Az utolsó két válaszra reagálnék. Én nem azért adtam pénzt az orvosomnak mert ennyire jól megy, vagy nem tudtam volna másra költeni, hanem azért mert meg voltam elégedve vele.
Én is 'normál' terhesgondozásra jártam, de az orvosom nem vállalt szülést én meg nem akartam egy ügyeletes, vadidegen embernél szülni, így egy ismerősöm ajánlotta a jelenlegi orvosomat. Magánrendelésre jártunk, de nem csak a markát tartotta, ránk szánta az időt, nyugodtan kérdezhettél, mindent elmondott,felajánlotta hogy itthon megcsináltathatom a CTG-t hogy ne kelljen hetente felmennem Pestre, (pedig így nem fizettem érte!!) és a szülés alatt és után is megtett mindent ami szakmailag és emberileg elvárható volt. Ezért úgy gondoltam, hogy megérdemli, ha nem lettem volna elégedett nem adok. NAgyon sok negatív példát olvasni a fogadott orvosokról, hogy mennyire nem törődnek a kismamával, vagy épp be sem megy a szülésre, hát az enyém nem ilyen, álljon itt pozitív példaként. Szerintem mindenkinek a saját döntése, hogy fogad e orvost, és ha igen akkor mennyit ad neki, nem hiszem hogy le kellene szólni azokat akik így tesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!