Rögtön kialakul a babám iránti kötödés?
Teljesen megértelek.
Nekem a szülés után beletelt néhány hétbe míg először elöntött az anyaság érzése.
De azóta minden szuper!:)
Sok boldogságot!
3 hónapos kicsi fiú anyukája
Örülök, hogy nem 10 válaszon keresztül kellet olvasnom az "ömlengést", hogy ez milyen jó..
Nekem is bűntudatom volt, de néha tamagocsinak éreztem csak a babát. Etetés, pelus, fürcsi, etetés, pelus, fürcsi...
De eljön a pillanat, mikor ránézel, és egyszerűen elönt a sírás, mert van egy babád. És egy csoda, hogy benned nőtt, belőled jött ki, és hozzád kötődik:-)
Nálam is több hét volt ez , de azóta kicsi dolgokon is elsírom magam, mert imádom:-)
Szió!
Csatlakozom az első két válaszadóhoz. Nekem sem jött elsőre. Már-már selejtesnek érzetem magam, amiért nem éreztem az első pár hétben azt a bizonyos anyai érzést, amit mások emlegettek. Volt egy kis lény, akiért felelősséggel tartoztam a nap 24 órájában miközbern kimondhatatlanul fáradt voltam, fájt a gátsebem, fájtak a melleim, a hormonjaim miatt depressziós voltam, be voltam zárva a négy fal közé stb. Mint egy zombi úgy csináltam a szoptatás-büfiztetés-peluscsere folyamatot, a fürdetést, a hasfájás csillapítást és a többit. Aztán a 6. héten megtörtént az első mosoly, és én elsírtam magam. Pedig nem vagyok egyáltalán sírós fajta, és rájöttem, hogy igen, ez az!!! Azóta már nem zavar, ha azt kérdezik: Na milyen anyának lenni. Előtte ölni tudtam volna érte, mert nem éreztem és azt hittem, ez baj. Azóta sokszor rám jön a sírhatnék, ha csak ránézek a pici lányomra.
A terhesség idején hasonlóan bűntudatot éreztem, mert a körülöttem élő (táppénzen lévő), ráérő kismamák mind imádták a még meg sem született gyermemküket én viszont mivel dolgoztam, időm sem volt semmire, nem igazán tudtam beleélni magam. Pedig tervezett baba volt, 8 hónapig nem jött össze, gondolhatod mennyire örültem neki.
Szerintem akárki akármit mond, igenis idő kell ahhoz, hogy kialakuljon az anyai érzés.
Fel a fejjel, ez természetes! Kitartás a finisre és könnyű szülést!!!
Zita (4 hetes baba anyukája)
Szió!
Most olvasom, hogy 4 hetest írtam. 24 hetes a kislányom. Bocsika.
Zita
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!