Ebből lehet később még gond?
Egy hete szültem egy egyetemi klinikán. Mivel sajna elég eres a karom, elszorítás nélkül is jól láthatóan kidagadnak az ereim, így gondolom "elég kőnnyű eset leszek" felkiáltással egy nővértanonc lányt kértek meg, hogy kösse be az infúziót. Első próbálkozásra állítólag átszúrta a vénát, másodikra pedíg elég hülye szögből próbálta beszúrni a tűt egy vastagabb érbe. Valamit szerintem nagyon elszúrt mert rendesen csurgott a vér a karomon. De mivel épp kezdődött a szülés, így nem nagyon foglalkoztam ezzel.
A napokban vettem észre hogy az erem merev lett, ki lehet tapintani, olyan "kemény" tapintású. Még mindig fáj a helye is. Ilyenkor érdemes továbbmenni, lehet esetleg trombózis?
A csaj bocsánatot kért, nem is vagyok rá dühös, hisz neki is egyszer ezeket megkell tanulnia.
Semmi bajod nem lesz. Még 1-2 hétig fájhat. Akkor is, ha mozgatod a karod.
Én soha nem engedem,hogy tanuló szúrjon, azt se engedtem, hogy bent legyenek a szülésemnél.
Az, hogy tanuló, az nem mentség!
Mű karon tanulnak vénát szúrni.
Nekem egy idősebb szülésznő szúrta. Az ember azt hinné, hogy már van elég tapasztalata.
Én nem néztem oda, mert nem bírom, de párom mondta utólag hogy, ömlött a vér a vénámból, olyan csúnyán szúrt. Persze előfordul.
Szerencsére én nem tapasztaltam, hogy fájna, vagy kemény tapintású lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!