Milyen lehetőségek vannak otthon szülésre?
Azta nem hiszem el ennyire le van matadva az orszag ?
Kulfoldon dolgozo szuleszno vagyok es kizarolag otthonszuleseket es ambulans szuleseket vegzunk
Ahol praktizalunk evi tobb ezer baba szuletik otthon komplikacio mentesen.
Minnel tobb a beavatkozas annal nagyobb a komplikacio eselye.
Az elozo szornyu barbar szokasokat irnak le pl rutin mehurites es mosas kbb 50 eve elavult dolog.
A magyar korhazak koplikacio listaja es csaszar aranya siralmas.
Otthonszuleshez keresd az eletfa babapraxist ok segitenek.
Két lehetőség van.
Hivatalosan: olyan szervezettel együttműködve, amelynek van engedélye szüléskísérésre (Napvilág, Bábakalács). Ők szoktak tartani "tanfolyamot", ahol elmondják a mit-hogyant, megismerkednek a delikvensekkel, kialakul egy bizalmi viszony, stb. Megvannak az elég szigorú feltételek, hogy hivatalosan szülhess otthon, ezt valamelyik válaszoló le is írta, de ezeken az otthonszülős oldalakon linkelik is a hatályos jogszabályt. Nagy előnye a profizmus, a rutin, a képzettség, és nem csak akkor ha baj van, de a papírmunkákban is (anyakönyvezéshez pl).
Nem hivatalosan: szaksegítség, azaz képzett bába vagy orvos jelenléte nélkül. Dúla, vagy otthonszült anyatárs segítségével. Ilyen esetben számítani kell rá, hogy a védőnőtől kezdve a nőgyógyászon át a gyerekorvoson keresztül az anyakönyvező hölgyig MINDENKI meg fog alázni, vagy legalábbis megpróbál, és elég nehéz nyugodtan eltűrni a szemétkedéseket és pár nappal szülés után a kisgyermekeddel a karodban végigfutni a köröket amíg a gyereknek végre születési anyakönyvi kivonata meg taj kártyája lesz... De meg lehet csinálni.
Én az első kettőt kórházban szültem, a harmadikat itthon. Nem lehet összehasonlítani.
12. vagyok.
4. válaszoló történetére reagálnék csak röviden. Valamit nem jól értett, mert az nem igaz hogy 15 percen belül meg kell születni a lepénynek is, különben elvérzik az ember. Csak a kórházban cibálják az anyából a lepényt rögtön a baba megszületése után. Még a teheneknél is tilos az ilyen, épp azért mert bennszakadhat. Ugyanis az szintén oxitocinra indul meg kifelé, amit legjobb esetben az utód (gyerek, kisborjú) szopása indukál.
Az otthon született gyermekemnél több mint két órát vártunk szép türelemmel a méhlepényre, és egyszerre magától kibuggyant mindenféle erőszak és extra vérzés nélkül.
Igazából utálom ezt a rendszert ami itt megy és nem értek vele egyet, ez az igazság, ezért is érdekel, ha majd a jövőben lesz gyerekem, milyen lehetőségeim vannak. De jó hogy írod ezt is, hogy az is egy nagy hazugság, hogy a méhlepénynek 15 perce van... én a természetességben hiszek, a beavatkozás mentességben, Isten mindent megadott nekünk, amire szükségünk van.
Nyilván a komplikáció az egy más téma, már az sem normális dolog hogy egyáltalán van komplikáció, meg betegség, sajnos..
A 3-s vagyok azt hiszem. Én nem azt mondom, hogy az egyik jó vagy rossz... Én azt mondom, amit gondolok.
Szerintem nem véletlen, hogy manapság nincs annyi gyermek vagy anya halál szüléskor, mint régen. Nem véletlen, hogy a gyerekek jó része akkor is meg tud születni, ha erre régen képtelenek lettek volna. És a nagyszülők elmondása alapján mondom, hogy az se véletlen, hogy például feltalálták a gátmetszést.
Ennek az ellenkezője, hogy a császárt ma már sokszor úgy akarja néhány kismama és orvos is használni, hogy az nekik jó legyen, a baba le van ejtve...
A gátmetszést pedig akkor is alkalmazzák, ha adott esetben nem lenne mondjuk indokolt, de a doki inkább vág mint a kismama végigrepedjen és feljelentse...
Mindennek megvan a pro és kontra része is. Én most szültem decemberben. Nagyon szerettem volna ha kimarad a gátmetszés, de nem lehetett. Mivel teljesen komplikációmentes volt kitolásig a szülés eszembe se jutott, hogy gond lehet... De volt egy kicsi és kellett a kórház. Otthon szerintem nem ez lett volna. De mivel nem tudom, így nem írom azt, hogy a kórház mentett meg.
Nem tudom, hogy kinek van igaza. Az aki kardoskodik, hogy márpedig ő otthon akar szülni minden háborgatás nélkül, vagy annak aki orvost, szülésznőt fogad és még magánkórházba megy, csak hogy minden lehetséges komplikációt megpróbáljon kikerülni....
Szerintem ez egyénfüggő. Ha majd babát vársz és sokat olvasol a témában és a hormonjaid dolgoznak, úgyis átértékeled majd a dolgokat :) És másképp is fogod látni :) Na látod ebben teljesen biztos vagyok! ;)
Sok anya stokholm syndromat kap
Csak igy tudja feldolgozni a szuleszeti eroszakot.
Megmagyarazzak hogy jo volt es kellett az eroszak es a beavatkozas hogy eletet mentett.
Hiszen nehez elhinni hogy fundamentalis dogmatikus protokol es szulogepezet aldozatai voltak.
Marad a kegyes hazugsag szugseg volt ra ..igen eletunk fuggot rajta.
Ha ez tenyleg igy lenne skandinacia es hollandia kihalt volna.
Tobb kutatas bizonyitja minnel kevesebb a beavatkozas annal jobb a szules.
Olvasd fenn 15 perc utan kitepett lepeny meh oblites vagas szuras nyomas vakum eroszak labtartoban szomoru....
Biztonsag ??
Szerinted beontes oxy inditas kezzel tagitas vagas eroszak es hanyatt szules a biztonsag ?
Szerintem tuti nem
OKé utolsó, akkor szerinted a biztonság a kétesen fertőtlenített lakás, orvosnélküliség, bizonytalan mentő kiérkezési idő? Mert szerintem nem...
Olvasgass utána hogy MAGYARORSZÁGON nem Angliában, Hollandiában stb.. hány újszülött halt meg otthon szülés közben.
üdv:
Egy egészségügyi dolgozó MAGYARORSZÁGON
Eu dolgozo tudja a vilag letobb bakteriuma pont a korhazban van.
Miert is ? Tudasod frissitem
A sajat otthonodban levo bakt es virus ellen immunis leszel a korhazi ellen soha.
A fertotlenitok hasznalata es a sok antibiotikum szuperbacikat klepszila mrsa es barataikat vonza mint a magnes.
Morszagon nem aszisztalt titkos nem kivant babak halnak meg otthon szules kozben.
Egy kerdes komolyan hany baba hal meg a korhazban szules kozben es utan ??
Sajnos magyar statisztika nagyon rossz ki tudja miert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!