Mi a véleményed az apás szülésről? Jó vagy rossz?
Szülés előtt állok, én nem szeretnék apás szülést, a férjem viszont igen. Szeretne bent lenni velem.
Mit tennétek?
Nalunk bennt volt a ferjem. En akartam h bejojjon,o semlegesen allt a dolgokhoz. Nekem hatalmas segitseg volt,neki szerintem unalmas bar nem panaszkodott. En csak azt engedtem,hogy a fejemnel alljon.
Egyebkent o azota minden baratjanak,ismerosenek azt mondja h menjen be,ha egyebkent nincs rosszul a vertol. Most varom a 2.-at,egy szot sem szoltam neki h jojjon be,de o aztmondja semmi penzert nem maradna a folyoson:)
Ha beakar menni,engedd h egy darabig bent legyen es legyen elmenye. Maximum a kitolasnal megkered,h menjen ki.
Jó dolog!!
Te miért nem szeretnéd hogy bent legyen?
Nálunk egyértelmű volt, hogy bejön. A kettőnk gyerekének a megszületésénél mindketten ott akartunk lenni. Ugye nekem nem volt választásom, neki meg szintén egyértelmű volt hogy velem lesz végig.
Nem bántam meg. Volt egy pár perc, ami nekem kiesett, a fájdalom miatt, ő viszont premier plánban végignézte a fiunk megszületését. Nem ment annyira simán, mert 1 orvos kézzel tágított, másik a hasamon térdelt, mégis irigylem, hogy ő láthatta, ahogy kibújik.
Nekem is sikerlüt bekakilni kitolás elején, ami nekem nem tűnt fel, ő mesélte utána. Ezen nincs mit szégyellni szerintem.
Mi vagyunk olyan intim viszonyban, hogy ne kelljen emiatt szégyenkeznem.
Nálunk bent volt, jó volt mindkettőnknek. Én kezdetektől akartam, ő vacillált és végül bejött. A másodiknál már nem volt kérdés :-)
Beszéljétek meg hogy miért nem szeretnéd, hogy bent legyen. Személyes véleményem szerint ha nincs egyetértés, akkor ne menjen be.
Amikor szültem, 97-ben itt még nem volt apás szülés, de lévén munkaszüneti nap meg én eü dolgozó, felajánlotta a szülésznő, hogy bejöhet. Az orvosom nagyon ismert, azt mondta, ne. Törődjek magammal, ne azzal, hogy bírod még, jól vagy?
És igaza volt. Ha újra szülnék se szeretném, hogy bent legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!