Érdemes fogadott dokit választani? Ti megbántátok vagy sem?
Én eddig fogadott doki párti voltam, de most már nem vagyok benne biztos. Ez picit olyan, mint a rulett, fogadott és ügyeletes dokiról is lehet jót is, rosszat is olvasni. Terhesgondozásra persze csak magánba mennék, de szülésre nem feltétlen fogadnék dokit. Van egy kórház, ahol az összes dokit jónak mondják, így egyáltalàn van értelme fogadni?!
Tapasztalatokra lennék kíváncsi! :)
Én úgy vagyok vele, hogy ha biztos lehetnék benne, hogy problémamentes a terhesség ill. a szülés, akkor nem fogadnék dokit (akár még otthon is szülnék). De az eddigi tapasztalataim alapján nem vagyok ilyen szerencsés: csak problémás terhességeim ill. szülésem volt, egyszerűen nem merném magam rábízni másra, csak a saját nőgyógyászomra, aki eddig már legalább kétszer mentette meg az életem és olyan esetekben is számíthattam rá, amikor más orvosokra nem! (Sőt, eddig ha más kezelt - mert pl. a dokim szabin volt -, abból csak baj lett.)
Szerencsére olyan orvosom van, aki már többször bebizonyította, hogy nyugodtan rábízhatom az életem, mind emberileg, mind szakmailag maximálisan támogatott, segített. Az ilyen orvos kincs, ha találsz egy hasonlót, akkor ne legyen kérdés!
Szerintem mindkét verzióról olvashatsz jót is, rosszat is - ahogy itt is. Ezt nem lehet előre tudni. A lényeg, hogy te az adott pillanatban hogy látod jobbnak.
Én sokáig mondtam, hogy biztosan nem akarok fogadni. Aztán a terhesség vége felé problémák merültek fel, többször voltam kórházban is. Az orvosom rendszeresen bejött hozzám, ha nem dolgozott, akkor is benézett, bármikor hívhattam a magán számán is, ha baj volt. Akkor úgy döntöttem, hogy szeretném, ha ez az ember lenne mellettem, mert nagyon megbízok benne, és mindent tud a terhességemről. Nem bántam meg.
Ráadásul az ügyeletes doki azonnal vitt volna császározni (rengetegen szültek aznap éjjel és gondolom ez lett volna a gyorsabb verzió hogy letudjon, meg problémás is vagyok)...1 óra múlva megjött a dokim, és mondta, hogy szó sincs róla. 3 óra múlva természetes úton megszületett az egészséges kisfiam. Szóval nekem így alakult.
De mint ahogy kezdtem is, valaki fogadottal járt rosszabbul, valaki ügyeletessel...ezt nem lehet előre tudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!