Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Pécsett, Édesanyák útján...

Pécsett, Édesanyák útján szült valaki? Milyen volt? Mesélnétek?

Figyelt kérdés
Milyen a szülőszoba? stb...
2017. jan. 10. 08:33
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Csak kíváncsi vagyok. :)

Dokim az van már (terhesgondozásra hozzá járok magánba, szülésre még nem tudom, hogy megfogadom-e, nem azért, mert problémám lenne vele, hanem mert nem vagyok benne biztos, hogy "feltétlenül szükséges", meglátom majd, időm még van), szülésznőm még nincs.

2017. jan. 11. 17:04
 12/16 anonim ***** válasza:

én azt ajánlom, hogy fogadd. Barátnőm ott volt gyakorlaton, és azt mondta, akinek nem volt orvosa, le se sz-ták... nem tudom miért, valami mindenki kedves volt. Igaz, volt egy két mufurc, de azokkal nem volt dolgom hálisten :)

én azt mondom, ha kifér a pénzedből, fogadd meg

2017. jan. 11. 18:35
 13/16 anonim ***** válasza:

5-6-os vagyok, nem volt fogadott orvosom egyik gyereknél sem, nyilván a másodiknál már azért sem, mert az elsőnél nem éreztem hiányát. 9 év alatt elég sok dokival kerültem kapcsolatba, jó véleményen vagyok mindegyikről.

Az elsőnél dr. Rácz Sándor volt bent, akkor még rezidens volt, nagyon jó orvos szerintem, most már a da Vinciben is rendel, nyilván nem véletlenül. Illetve, mivel az első szülésemnél voltak komplikációk, behívták a dr. Vizer Miklóst is, na hát róla még rossz véleményt senkitől sem hallottam, én is csak jót tudok róla mondani, nem véletlenül ő a da Vinci sztárja az új szülészeti osztályukon.

A második gyerek nekünk elég nehezen jött össze, ezért a meddőségibe is kellett járnom, ami szintén az Édesanyák útján van, ott mindkét dokihoz volt szerencsém, dr. Kovács Kálmán és dr. Várnagy Ákos, mindkettőről pozitív a véleményem, nem bántam volna, ha épp valamelyikük van ügyeletben, mikor a babám születik.

Terhesgondozásra - nem magán - dr. Hánzli Jánoshoz jártam, azt leszámítva, hogy szerintem kicsit érthetetlenül beszél, vele sincs semmi gond, egyik ismerősöm nála szült, csupa jót mondott róla.

Második szülésemkor pedig dr. Péntek Sándor volt bent, fiatal doki, rezidens szerintem, túl sok dolga nem volt velünk, problémamentes szülés volt, főleg a szülésznő volt nagy segítség (Ferkel Eszter, nagyon tudom ajánlani), de kedves volt ő is nagyon.

Az egyetlen, akiről nem volt jó tapasztalatom, az az orvos, akihez az első terhességemnél jártam gondozásra, de ő meg nem él, úgyhogy vele már úgysem fut össze senki, meg hát halottról vagy jót, vagy semmit, úgyhogy inkább ez esetben semmit.

Én összesen még a Borsai dokiról hallottam, hogy nem kedvelik, de hozzá még sosem volt szerencsém.

2017. jan. 11. 21:09
 14/16 A kérdező kommentje:

Köszi neked is.

Nekem sajnos volt rossz tapasztalatom sztk-s orvossal (Veress Endrében), Dr. Fejes Aranka a neve.

Volt egy másik sztk-s orvos is akivel volt alkalmam találkozni többször, eleinte nagyon normális volt, de az utolsó két vizsgálatnál, már nem ugyanaz volt a "hozzáállása" vagy nem tudom, hogy fogalmazzam meg.

Terhesség elején utána informálódtam és többeket ajánlottak is, ők voltak a favorit:

Dr. Schunk Erzsébet (Lánc u.)

Dr. Halvax László (Édesanyák útja)

Dr. Labossa Gusztáv (Édesanyák útja)

Dr. Gőcze Péter (Édesanyák útja)

Olyat orvost szerettem volna, aki alapból az Édesanyák útján rendel (ha netán szülésre is megfogadnám, ill. szülés előtt szerettem volna azért 1-2x odamenni, pl. kötelezőkre), így Schunk Erzsébet kiesett, Halvax doktor nyugdíjba ment dec. 31-el, ha jól tudom. Gőcze doktorhoz 1 hónap a várakozási idő. Labossa doktrot "választottam", abszolút meg vagyok elégedve vele, ráadásul ő az egyik UH-s a klinikán, azokat is ő csinálja.

Csak most mi költözünk, meg hát nem igazán volt baba a családban mostanában (ha volt is, börzén elcsereberélték a cuccokat nagyrészt), "örökölni" túl sok mindent nem valószínű, hogy fogunk.

Lenne rá keret, hogy szülésre is megfogadjam, de lenne mire elkölteni bőven. :) Igazából azzal sem vagyok teljesen képbe, hogy mennyi nála egy szülés, vagy mennyit "illik" adni, itt olvastam 30-200-ig már mindent. Többen is azt mondták, hogy igazán az orvos nincs ott a szülésnél (természetesre készülők, csak az volt a családban, persze nálam olyan probléma ami miatt nem lehet), be-be bejön, de a java részét a szülésznő csinálja.

Szülésznőt viszont mindenképpen szeretnék fogadni, amennyiben itt lehetséges, hogy orvost nem, de szülésznőt fogadok.

Velük egyébként mikor, hogyan fogok találkozni először?

Bocsi, a sok kérdésért. :)

2017. jan. 12. 10:26
 15/16 anonim ***** válasza:

Lehet orvos nélkül szülésznőt fogadni :)

Dr Várnagy Ákosnak is ott van a rendelése. A Labossa dr-úrról én is jókat hallottam :) Ajánlom a faces csopikat vásárlásra, potom pénzért vannak gyönyörűségek, én is ott árulok és vásárolok, 2-300ft a szép body, 500ért vettem overallt neki, szóval megéri :)

2017. jan. 12. 12:55
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszi. :)
2017. jan. 12. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!