Császár után hogy kezdjem el szedni a fogamzásgátlót ha még nem jött meg? Csak kezdjem el szedni amikor akarom aztán ha letelt a 3 hét ugyanúgy hagyjam ki egy hétig? És ha abba az egyhétbe nem jön meg megint szedjem?
Első, rosszul tudod, szülés után közvetlenül máshogy van az eljárás. Ez pl. az, ami én szedek, én se vártam vérzést,é rt hanem mellévédekeztünk az előírás szerinti ideig (illetve a biztonság kedvért az első levél alatt)
"Szülést követően
Szülés után a 21. és 28. nap között kezdhető el a Jangee filmtabletta szedése.
Ha több mint 28 nappal később kezdi el a szedést, úgynevezett barrier elvű módszert kell alkalmaznia (például óvszert kell használnia) a Jangee filmtabletta szedésének első 7 napján."
Marvelon: - Szülést követően kezelőorvosa azt fogja tanácsolni Önnek, hogy a Marvelon szedésével várjon az első normális vérzés jelentkezéséig. Esetenként hamarabb is el lehet kezdeni a gyógyszer szedését. Erről kezelőorvosának kell tanácsot adnia. Amennyiben szoptat, és szeretné a Marvelont szedni, ezt beszélje meg kezelőorvosával.
Diamilla;Elkezdheti szedni a Diamilla-t a szülés után, mielőtt a menstruációja visszatér. Ha a szülés utáni 21. napnál később kezdi el szedni, akkor az első havi ciklusban a tablettaszedés első 7 napja alatt használjon egy kiegészítő fogamzásgátló módszert (mechanikus védekezést, pl. óvszert) is. Azonban ha a közösülés már megtörtént, akkor a Diamilla szedésének megkezdése előtt a terhesség lehetőségét ki kell zárni.
Iamna:Ha Ön röviddel ezelőtt szült, orvosa azt tanácsolhatja, hogy várja meg az első, normális lefolyású havi vérzést, és csak akkor kezdje el a gyógyszer szedését. Olykor azonban korábban is elkezdhető a hormonális fogamzásgátlás; erről orvosának kell döntenie. Ha Ön szoptatja csecsemőjét, kizárólag orvosa javaslatára szedjen Iamna bevont tablettát.
Stb....
Tehát úgy kell szednie, ahogy azt az orvos elmondta, illetve ahogy a betegtajekoztaton van
Olvasd el a betegtajekoztatot.
Az enyem olyan volt, hogy meg kellett varni az elso menstruaciot.
nekem 2 évig amig szoptattam nem jött meg..
szóval van olyan fog.gátló aminél nem kell megvárni a vérzést. a betegtájékoztatóban benne kell lennie a szedésének.de nekem a doki is elmondta annó hogy hogy kell szedni amit felírt. melyiket írták fel??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!