Mi van, ha valaki nem ad hálapénzt szüléskor?
Nem dugják vissza a babát.
De ne keverd a hálapénzt a fogadott orvos tarifájával. Az nem hálapénz.
Ha fogadott orvosnak nm adsz akkor gy bunkó vagy.És híre megy.Várható ha legközelebb teherbe esel vagy nőgyógyászati problémád lesz bunkók lesznek veled,senki nem vállal el.
Ha ügyeletesnél szültél akkor nem kell adni.Nem fog megsértődni az orvos.
"Pofátlanul elvárják,de van,aki nem tud adni"
Ne keverjük össze azt, ha valaki fogad orvost és aztán nem fizeti ki, vagy csak nem ad hálapénzt.
Ha megkérsz egy orvost, hogy legyen kedves végigkísérni a szülésed, jöjjön be akkor is, ha esetleg éppen más dolga van és nincs műszakban, akkor a legnagyobb paréság, ha utána lelépsz fizetés nélkül. Kb. olyan, mintha keresnél egy magántanárt, hogy angolul tanítson, majd óra után fizetés nélkül távoznál.
Ha szimplán bemész a területileg illetékes szülészetre, ott ellát az éppen ügyeletben lévő orvos és szülésznő, azért nem kell fizetni és nem is várja el senki. Maxmimum ha mégis adsz valamit, akkor jól esik nekik és ennyi.
Szerintem kevered a dolgokat. Ha felfogadsz orvost, (megbeszéled vele, hogy nála szeretnél szülni, és behívják akár az éjszaka közepén is hozzád, ha akkor szülsz), annak megvan a tarifája, és igen, azt illik kifizetni amiben megállapodtatok. De az nem hálapénz, hanem tarifa.
Ha ügyeletes dokinál szülsz (akit mondjuk nem is ismersz), és elégedettségedben csúsztatsz neki egy borítékot, az a hálapénz. De azt nem várja el senki. Én kétszer szültem ügyeletesnél, hálapénzt nem adtam, és nem is várta el senki. Az orvost aki műtött (császáros volt mind a kettő) csak a műtétkor láttam, utána nem is találkoztam vele, a vizitre mindig más jött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!