Ha ügyeletes szülésznőnél szülök akkor mennyit/mit illik adni neki ha ugy gondoljuk, és mikor?
Figyelt kérdés
csak fogadott orvosom van, szülésznőm nincs. papiron még 2 hetem van a szülésig, de gyakorlailag ugye már bármikor jöhet a baba. az orvosommal sem beszéltünk emg tarifát, magánrendelésén 7E-t fizettem havonta, 250Eurot kap a szülésre. de nem tudom h mennyit illik adni szülésznőnek.fogadni nem fogadtam fel senkit.és ha ugy döntök h adok akkor mikor? szülés után adja a párom, vagy mikor a korházból távozunk akkor keressem fel?és ha pont nem lesz bent?h zajlik ez? előre is köszi2010. ápr. 25. 15:56
1/5 anonim válasza:
Én is 7E-t fizettem ha havonta a magánrendelésen, nekem is csak a dokim volt fogadott. Ügyeletes szülésznőnél szültem és 10E-t kapott, bár hozzá kell tennem, hogy egyszerre négyen szültünk és nem mindig volt ideje rám. Sokat segített, de volt olyan helyzet, mikor jó lett volna ,ha ott van velem, de épp másik kismamánál volt. Szerintem attól tedd függővé, hogy mennyit adsz, hogy mennyire leszel elégedett vele. Előre ne dönts el semmit. Ha sokat segít és rendes, akkor adj többet, ha úgy érzed, hogy nem tett meg mindent értetek, akkor meg kevesebbet. Én akkor adtam oda a pénzt, mikor a szülés után mentünk be a szobába. Más kismama társam pedig a kórházban töltött pár nap alatt kereste fel a szülésznőjét, és akkor adta oda amit neki szánt. Könnyű szülést és sok boldogságot, jó egészséget!!!
2/5 anonim válasza:
Én nem fogadtam szülésznőt, de megbeszéltük a férjemmel, hogy ha meg leszünk elégedve vele, akkor neki is adunk 10 ezret, bár nem vagyunk kötelesek adni, ezt hangsúlyozom.
A vártnál sokkal jobban meg voltunk elégedve vele, ezért 15 ezret kapott ő is, meg az ügyeletes orvos is, aki szitén extra odafigyelő volt.
Mindkettőnek a szülőszobán adtuk oda, gátvarrás után.
3/5 anonim válasza:
Én sem fogadtam szülésznőt, és meg sem fordult a fejemben hogy pénzt adjak neki. Viszont a szülésnél annyira rendes volt, hogy már utánna megbeszéltük a férjemmel, hogy mégis fog kapni. Aztán hajnalban (esti órákban szültem) mielőtt lejárt volna a műszak, még benézett hozzám, hozott nekem pogácsát, tehát nagyon becsületesen foglalkozott velem. Így kapott 10 ezret. (Dél-Alföldön lakunk, az orvos 35 ezret kapott) Ha lesz még egy baba, akkor lehet hogy megfogadom.
4/5 anonim válasza:
Én is 10 ezret adtam, és a bent tartózkodás idején kerestem meg. Nagyon meg voltam vele elégedve.
5/5 anonim válasza:
Velem végigszenvedte a napot az ügyeletes szülésznő. Sajnos hidegfront volt, azt se tudta hol áll a feje:) Sajnos végül műtét lett, de mivel kb 12 órán át foglalkozott velem (is) , így egy borítékba tettünk 30ezer ft-ot, azt akartuk odaadni. Másnap kereste meg a férjem, de nem fogadta el, pedig nagyon próbálkoztunk.
(Bp. Margit Kh.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!