Mennyi idő lehet szülésig?
Második baba érkezik hamarosan, "természetesen" minden más mint az elsővel.
A nyákdugó távozott délután, azóta folyamatosan van tompa derékfájásom is. Időnként úgy érzem, mintha a méhszájamnál kést forgatnának. Magzatvíz nem szivárog.
Szerintetek mennyi idő lehet még hátra? Izgulok kicsit, hogy időben induljunk a kórházba, mert azért nem a szomszédban van (kb. 40 km). Az első szülésem kb. 7 óra volt, a második állítólag gyorsabb szokott lenni...
Maga a vajúdàs hossza rövidülhet le illetve a kitolàs lehet kevesebb. Lehet. De ugyanúgy van akinek hosszabb, sőt van akit a màsodiknal csàszàroznak.
Ez inkàbb úgy helyes megfogalmazàs,hogy a többedik szülést befolyàsolhatja az első kimenetele.
Azaz egy komplikàció mentes hüvelyi szülés utàn nagyobb a valószinűsége egy szintén hasonlóan "egyszerű" szülésre, mìg csàszàr utàn nagyobb a valószìnűség csàszàrra. Akinek nem indul be annak lehet a következő sem fog,akinek pl burokrepedéssel indul annak nagy eséllyel a következő is úgy fog.
De ahogy ìrtad minden terhesség màs, ìgy a szülés is lehet màs. És az is szàmìt mennyi van a két gyerek között.
Ha szurkál a méhszàjad akkor valószìnüleg tàgulsz, a nyàkdugó kb ugyanezt jelzi, de semmi màst, tompa derékfàjàs dettó.
Kb bàrmennyi idő múlva szülhetsz, lehet 2 nap, de hetekig ki lehet ìgy húzni még.
Nekem pl az első fàjàsokkal indult hajnal 3:30 kor egyből 10-20percesekkel, 5 percesekkel mentünk kórhàzba reggel 8 kor, du 14 kor szültem. Kb 9 óra volt a vajúdàs, csak burokrepesztés utàn fàjt.
Màsodik reggel 10 kor indult 5-7 percesekkel, 16ra mentünk kórhàzba 3 percesekkel( nem mertem tovàbb vàrni) 19kor szültem. Szintén burokrepesztés utàn fàjt. De sokkal sokkal jobban fàjt, mint az első.
Kivàncsi vagyok a harmadikra :-) Bìzom benne, hogy ugyanilyen gyors és egyszerű lesz.
39+4 hetes vagyok, tehát eléggé közeleg a vége mindenképpen. :-)
Az elsővel 38+3 voltam, amikor beindult. Ott nyákdugó tiplizett, utána szinte rögtön nagyon gyenge, rendszertelen fájások jöttek, viszont a magzatvíz szivárgott. Mentünk kórházba, ahol megállapították, hogy tágulok..mikor már 4 ujjnyira nyitva voltam és normális fájások még sehol nem voltak, akkor kaptam oxit. Így "végeztünk" 7 óra alatt.
Igazából azon izgulok picit, hogy ha most sem jönnek az igazi fájások, viszont tágulok, akkor honnan fogom tudni, hogy indulni kellene. Bizonyos szintű tágulásnál már tuti megjelenik a magzatvíz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!