Számotokra mekkora a "nagy baba", hosszra és súlyra?
4150 g és 54 cm, amennyivel az enyém született. :)
A második legnagyobb baba volt az újszülött osztályon, míg bent voltunk.
Átlagban azt mondanám, hogy 4 kg felett és 53-54 cm felett.
De, a második fiam 3800 gramm volt, az első pedig 2800 gramm. Na így nézve, Ketteske nagy baba volt!
A súly számít, és a fejkörfogat.
Nekem a 4 kg feletti babám könnyebben megszületett 35-ös fejjel, mint a 3660-as, vagy akár a 2850-es, nekik 36 ill. 37-es fejük volt.
A hossz egyáltalán nem számít, és az a vicc, hogy nem is lehet tudni, milyen hosszúak a babák, ugyanis születés után 3 számot adnak össze, fejtől vállig mérik, majd válltól popsiig és a lábhossz.
Ez az egyik gyerekemnél úgy nézett ki, hogy amikor megszületett, a szülésznő mondta, hogy 56 cm, majd a kartonjára 54 cm-t írtak, a zárójelentésen 59 cm állt, majd amikor 4 naposan elvittem a gyerekorvoshoz, ott már kihúzták fekve és úgy mértek 52,5 cm-t.
Szóval én nem "hiszek" a szülés utáni centiknek, de tényleg semmi lényeges nincs is benne.
A 4kg feletti babámmal nekem nagyon nehéz volt a terhesség utolsó heteiben, borzasztóan nyomta a belső szerveimet, egyszerűen a súlya miatt. Én kicsi vagyok és vékony...
8,
Nalunk szülés után is "kihúzzák" rendesen, úgy mérik.
De a város másik kórházaban úgy ahogy írtad.
Védőnőnek az volt az első megjegyzése, amikor válaszoltam hogy hol szültem, hogy "na akkor ő nem fog most összemenni" = valós volt a születéskori.
Nekem is 4 kg feletti a nagy. Hossz pedig az eltérő mérések miatt tényleg nem mérvadó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!