Sokadik babás kismamák, szülés gyorsasága?
Sziasztok! Ötödik babát tervezzük. Azokhoz a nagycsaládosokhoz tenném fel a kérdést, akik legalább 3 gyereket szültek már. Nálam tiszta sor, hogy mindig egyre gyorsabb a szülés lefolyása. Namost a negyediknél, 22:30-kor még otthon voltam, és nem voltam benne biztos, hogy beindult a szülés. Olyan 23 óra után értünk be, ahol az nst tényleg mutatta, hogy erősek a fájások, akkor már tényleg tudtam, hogy beindult. Fél 2-kor pedig már megszültem.
A kh 5 percre van. DE! El fogunk költözni, és nem tudom, hogy mennyire féljek attól, hogy ha elköltözünk, akkor kocsival egy olyan 20 perc az út a kh-ig, ha nincs dugó. Viszont meglesz még az a lakásunk is, ami gyalog pár perc kh. Most azon filózom, hogy szülés idején ne legyünk-e inkább a régi lakásban, vész esetére. Ti mennyire tartanátok attól, hogy nagyon beindul az autóban a szülés? Gondolom nem pottyan ki az autóban, de nem mindegy, hogy már tolófájásnál járok és nem tudok uralkodni magamon, vagy még csak meg-megállni kell két fájás között. Én a tolófájásnál már szeretnék biztonságos körülmények között lenni. Hasonló tapasztalatokat, tanácsokat várok...
Nekem egy barátnőm az első gyerekével másfél napig vajúdott a másodikat pedig otthon megszülte- persze nem így tervezte, de annyira gyorsan jött, hogy a mentő már csak gratulálni tudott a babához.
Nekem 3 gyerkőcöm van. Én 1 órára laktam a kórháztól, és a másodiknál stresszelt a doki, hogy meg fogok szülni az autópályán. Azt mondta, hogyha bármi gyanús induljunk. Az első gyanus jel után jött még pár,úgyhogy elindultunk, 4re értünk fel a kórházba, és negyed hatkor már babáztam. 40percet voltam a szülőszobán. A harmadik gyereknél megbeszéltük a dokival hogy mikor megyünk be, épp egy laza péntek délután volt. MIre beértünk -rákészültünk - a gyerek is érezhette, mert mondta a doki, hogy így vagy úgy de mentünk volna mindenképpen, 3ujjnyi méhszájjal fájás nélkül mentem be és 2óra múlva már nagycsaládosok voltunk. :)
Izgalmas azért, de ne aggódj, mert ezzel csak bevonzod, hogy valóban otthon fogsz megszülni. :)
5gyerek? Gratulálok mindkettőtöknek egyébként. Én nem bírnék többel! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!