A dokim azt mondta, hogy császárral szülhetek. Kicsit megijedtem ettől. Sokkal rosszabb? Mire számíthatok?
A lényeg nem az, hogy fogsz szülni, hanem az, hogy a kicsi egészséges legyen és neked se legyen semmi bajod.
Indulhatnak úgy a dolgok, hogy hüvelyi szülés, aztán mégis császár lesz belőle.
Szerintem nincs abban semmi, hogy császár lesz. Valószínűleg programozott szülés lesz, megmondja a doki, hogy mikor kell befüködnöd, majd pedig elvégzik a császárt. Nézd a pozitív oldalát, nem kell órákig vajjúdnod, szenvednek, míg a kicsi kibújuk.
erről nagyon megoszlanak a vélemények.mint minden van akinek ez jobb,van akinek az jobb.
:S
sok sikert
Nálam spontán szülésnek indult a dolog, örültem is, egy cseppnyi félelem nem volt bennem...
Aztán 5 órás vajúdás után, a kitolási szakasz elején leállítottak és azt mondták, na most ne nyomjak... Merthogy lelassult a babám szívverése, rátekeredett a köldökzsinór és minden egyes tolással egyre csak lassult a pulzusa. Egyetlen másodperc alatt kellett döntenem: altatás vagy Eda. Mivel már több mint 8 órája nem ettem semmit, megkaptam az érzéstelenítőt. Nagyon fáradt voltam, de látni akartam a babámat. Percek alatt a műtőasztalon találtam magam és alig néhány perc múlva már hallottam is a baba sírását. Gyorsak voltak, ennek köszönhetem, hogy nem lett a babám oxigénhiányos. Szinte hihetetlen milyen gyorsan történt minden. A férjem is nagyot nézett, amikor alighogy engem eltoltak a műtőbe, nemsokára már hozták is a bébinket és a kezébe adták.
Maga a beavatkozás kissé kellemetlen volt, mintha valamit húznának ki belőlem...de nem vészes, nem fáj.Örülök, hogy ezt választottam, láthattam a bébimet. Merthogy utána 12 óráig nem volt szabad felkelnem, így csak másnap láthattam újra...
Megmondom őszintén: Soha nem kérnék császárt! Nekem nagyon rossz élményként maradt meg az azt követő 3-4 nap. Fájt látnom a többi természetes úton szült anyukát, ahogyan járkálnak, zuhanyoznak és könnyebben ellátták a babájukat... Mindezt én nehezen tudtam megtenni. Imádott babámhoz alig tudtam felkelni, és úgy harcoltam... Nem tudom másnál hogy volt, de nekem maga a vajúdás semmi nem volt az a fájdalom mellett, amit császár után éreztem.
Soha nem szeretném újra átélni! Emellett lelkileg is megviselt, annyira szerettem volna természetesen szülni és annyira megijedtem, amikor közölték, lelassult a babám szívverése, azonnal a műtőbe! Nem a műtéttől, azért imádkoztam kibírjam és ne nyomjak, féltettem a bébimet nagyon...
Mindemellett elhiszem és hallottam ismerőstől hogy ez nem mindenkinél van így, főképp azoknál nem, akik előre tudják: császár lesz, nem pedig komplikáció miatt kerül műtőbe. Lelkileg talán felkészültebbek. A fájdalom viszont mindenkinél ott van, ki lehet bírni...
A természetes szülés is lehet nagyon fájdalmas, mint ahogy láttam császáros anyukát is az osztályon, aki könnyebben viselte az egészet...
Előző válaszoló vagyok...
Bocsi, ha túl őszinte voltam...mindez 4 hónapja történt.
Nem akartalak megijeszteni, valóban van aki könnyebben éli meg ezt. A lényeg, hogy utána mindent lassan csinálj és minél többet mozogj, sétálj...
Egyébkén nagyon hamar gyógyul a seb, az első napokhoz képest hihetetlenül hamar...
szia
nekem is hasonlóan alakult, mint az elöttem szólónak.5óra vajúdás után császár.
viszont én azt mondom nekem ez már megváltás volt,és a mütét utáni 2-3nap kutyafüle volt a vajúdáshoz képest.én ezért úgy gondolom a következő is császár legyen.
szóval csak azért írom, hogy ez mindenkinek más és más...
sok boldogságot
9hetes kisfiú anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!