Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Le szeretnénk majd szüléskor...

Le szeretnénk majd szüléskor vetetni köldökvér-őssejtjét a babánknak. Mik az eddigi tapasztalatok erről a nem épp olcsó dologról?

Figyelt kérdés

Mindenki véleménye érdekell, aki előtte van, aki utána van; pozitív és negatív vélemény egyaránt!!

Segítsetek, nagy dilemmában vagyunk a párommal...

2008. szept. 27. 13:28
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
77%

Minden képpen vetessétek le! Mi is megtettük, de még csak véletlenül sem a Mo-i bankokban, hanem az alábbi helyen!

[link]

Olvassátok el a honlapot. Nagyon korrekt cég, nekünk a nőgyógyászunk javasolta és azóta is áldom őt, hogy nem a Zelionnál vetettük le hiszen biztosan ti is tudjátok micsoda szemét egy cég volt. A dokival szülés előtt megbeszéltük, és minden ment flottul. A köldökvért pedig pár óra múlva már el is szállították a kórházból. A fizetési feltételek is kedvezőek, és korrektek. Annyi volt, hogy mivel gyorsan kellett cselekednie a dokinak, ezért a férjem nem vághatta el a köldökzsinórt, hiszen itt a pulzálásnak és az időnek nagyon nagy szerepe van. De úgy gondolom ennyi áldozatot megért a dolog. Én így vagyok nyugodt, bár remélem sosem lesz rá szüksége sem a gyermekünknek, sem nekünk, de úgy érezzük hogy megadtunk egy esélyt a számára.

Sajnos pont most van egy ismerős kislány a környezetünkben akinek agydaganata van és őssejt kezelésen kell részt vennie, csak sajnos mivel neki nem vetették le így kissebb az esélye a gyógyulásra a doki szerint, mert az idegen őssejt nem annyira hatékony. Minden jót nektek, könnyű szülést, és csodálatos kisbabát kívánok nektek. 5 hós kislány anyukája

2008. szept. 27. 14:22
 2/17 anonim ***** válasza:
78%

Szia.Mi is gondolkodtunk rajta,de sajnos nem tudjuk kifizetni,pedig szegények nem vagyunk.A dokit kérdeztük erről,azt mondta több 100ezer forint(350 körül),Ő úgy tudja,hogy a felét kell kifizetni,a maradékot meg 2 év alatt.Ami szerintem még nem is lenne olyan vészes.Ebben csak! a 20 éves tárolás van benne.Mi azért is vetettük végül is el,mert 1,nagyon gyorsan fejlődik az orvostudomány 2,ha probléma lenne a kezelést nem tudnánk kifizetni(több millió is lehet).

Sajnos ez még a jómódúak kiváltsága és ezt nem bántásként írom.37 hetes pocis

2008. szept. 27. 15:48
 3/17 anonim ***** válasza:
12%

Első válaszoló vagyok, és üzenem a másodiknak, hogy én sem vagyok jómódú, és csak azért mert esetleg te nem tehetd meg, hogy egy ilyen fontos dolgot biztosítsál a születendő gyermekednek még nem kéne lebeszélni másokat a jószándékról, mert lehet hogy ők megtehetik. Nem az volt a kérdés, hogy megtehetik e vagy sem. Amúgy én is egy lakást adtam el azért hogy "megtehessem", ezt, ugyanis kihalt a családom. A lakás árából finanszíroztunk mindent amire a babának szüksége volt, ill. abból fizettük ki az orvost és a szülésznőt is. Amúgy pedig nagyon félre vagy informálva, hiszen az OEP indokolt esetben finanszírozza a köldökvér hazaszállítását és a kezelés költségét is! És pontosan mivel minden nap fejlődik az orvostudomány, ezért egyre több betegséget lehet majd az őssejt beültettéssel meggyógyítani.

Azt elfelejtettem írni a kérdezőnek, hogy amennyiben szertnétek még gyermeket, akkor inkább a második baba köldökvérét érdemes levetetni. Mi azonban nem tervezünk többet ezért vetettük le.

2008. szept. 27. 16:07
 4/17 anonim ***** válasza:
69%
Színtén első vagyok. Amit még elfelejtettem mondani, hogy a tárolási díj évi 7.000 Ft-nak megfelelő Euro. A 18. év végén pedig a nagykorú gyermeknek kell nyilatkoznia, hogy kéri-e a további tárolást. A tudomány mai állása szerint 20 évig tudják garantálni az őssejt minőségét, de a kutatók keresik a megoldást ennek az időnek a meghosszabbítására is!
2008. szept. 27. 16:26
 5/17 anonim ***** válasza:
58%
Az első válaszolónak üzenem: Nem értem miért kell leosztani a második válaszolót..El kellene olvasnod a kérdést,amiben az áll,hogy pozítív és negatív véleményekre kíváncsi a kérdező!! Igen is nagyon drága! Lehet,hogy neked volt egy házad,amit eladhattál,de másnak lehet,hogy nincs,és csak minimál bérből él! Nem kell másokat megbántani,mert úgy gondolod,te megteheted!!
2008. szept. 27. 16:53
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Az én kisfiam 6 hetes, mi is levetettük. Mi a Sejtbankot választottuk, hosszas utánnajárás és dilemma után. Szülés után szóltunk nekik és már két órán belül jöttek is a vérért. Egy héten belül szóltak, hogy minden rendben volt, sikerült a levétel és tárolják. Mi olyat választottunk, hogy ne itthol tárolják (ők Belgiumban) itthol a mai viszonyok mellet nem igázán biztunk, az itthoni tárolásban. Ők nagyon segítőkészek voltak, meg vagyunk velük elégedve.
2008. szept. 27. 16:56
 7/17 anonim ***** válasza:
30%
Ötödiknek üzenem és első vagyok, hogy azért írtam amit írtam, mert úgy éreztem, hogy az én soraimat minősíti a második válaszoló, csak azért mert én levetettem a köldökvért és ő nem fogja, mert nem teheti meg. Én sem tehettem volna meg ha a leírt körülmények nem úgy alakulnak, azért is írtam, le hogy ne gondolja senki, hogy én gazdag vagyok. De kicsit felháborított, hogy le is beszéli a kérdezőt, hiszen ő már eldöntötte hogy levetetik. Itt nem azt kell nézni, hogy ki teheti meg és ki nem. A kérdező a tapsztalatokra volt kíváncsi. Tapasztalatról meg csak az tud nyilatkozni aki már levetette a köldökvért. Amúgy meg te sem válaszoltál a kérdésre, mert nincs is tapasztalatod. Én egyébként nagyon sajnálom, hogy ez nem adatik meg mindenkinek, mert egy csomó ember meggyógyulhatna egy ilyen terápiától. Talán egyszer ez is alanyi jogon jár majd, bár gondolom azt a mi korosztályunk már nem fogja megélni. Amúgy meg nem kell azért lenézni engem mert én "megtehettem" anyagilag és éltem a lehetőséggel. Örülök neki, és ennyi. De mégsem nézem le azt aki nem teheti meg, mert valóban nagyon sokba kerül. Próbáltam a valós tapasztalataimat megosztani a dérdést feltevővel, ő pedig majd eldönti, hogy mit tesz. Hát erről ennyit......
2008. szept. 27. 18:05
 8/17 anonim ***** válasza:
76%
Szia.Második vagyok.Senki nem minősített senkit.Válaszoltam a kérdező kérdésére.Sajnálom,hogy így értetted.Az utolsó mondatomat azért elolvashattad volna figyelmesebben is.
2008. szept. 27. 18:30
 9/17 anonim ***** válasza:
30%
Elolvastam az utólsó mondatodat is és a köv. üzimben írtam is rá kielégítő választ. Legalábbis úgy gondolom. Amúgy nem állt szándékomban sem téged sem mást megbántani. Ja és első vagyok, bocsi. Szóval én csak próbáltam a tapasztalataimat leírni és megosztani a kérdést feltevővel. Üdv. Ettől függetlenül nyugodtan lepontozhattok.
2008. szept. 27. 19:04
 10/17 anonim ***** válasza:
68%
Olvassátok el a két héttel ezelőtti Nők Lapjában Kálai Krisztián doktor úr nyilatkozatát! Ő pontosan elmondja, miért felesleges leveteteni a köldökvért! És azt gondolom, nála jobban mi nem tudhatjuk! (László Kh Gyermek Őssejt-transzplantációs osztályának orvosa)
2008. szept. 27. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!