Le szeretnénk majd szüléskor vetetni köldökvér-őssejtjét a babánknak. Mik az eddigi tapasztalatok erről a nem épp olcsó dologról?
Mindenki véleménye érdekell, aki előtte van, aki utána van; pozitív és negatív vélemény egyaránt!!
Segítsetek, nagy dilemmában vagyunk a párommal...
Minden képpen vetessétek le! Mi is megtettük, de még csak véletlenül sem a Mo-i bankokban, hanem az alábbi helyen!
Olvassátok el a honlapot. Nagyon korrekt cég, nekünk a nőgyógyászunk javasolta és azóta is áldom őt, hogy nem a Zelionnál vetettük le hiszen biztosan ti is tudjátok micsoda szemét egy cég volt. A dokival szülés előtt megbeszéltük, és minden ment flottul. A köldökvért pedig pár óra múlva már el is szállították a kórházból. A fizetési feltételek is kedvezőek, és korrektek. Annyi volt, hogy mivel gyorsan kellett cselekednie a dokinak, ezért a férjem nem vághatta el a köldökzsinórt, hiszen itt a pulzálásnak és az időnek nagyon nagy szerepe van. De úgy gondolom ennyi áldozatot megért a dolog. Én így vagyok nyugodt, bár remélem sosem lesz rá szüksége sem a gyermekünknek, sem nekünk, de úgy érezzük hogy megadtunk egy esélyt a számára.
Sajnos pont most van egy ismerős kislány a környezetünkben akinek agydaganata van és őssejt kezelésen kell részt vennie, csak sajnos mivel neki nem vetették le így kissebb az esélye a gyógyulásra a doki szerint, mert az idegen őssejt nem annyira hatékony. Minden jót nektek, könnyű szülést, és csodálatos kisbabát kívánok nektek. 5 hós kislány anyukája
Szia.Mi is gondolkodtunk rajta,de sajnos nem tudjuk kifizetni,pedig szegények nem vagyunk.A dokit kérdeztük erről,azt mondta több 100ezer forint(350 körül),Ő úgy tudja,hogy a felét kell kifizetni,a maradékot meg 2 év alatt.Ami szerintem még nem is lenne olyan vészes.Ebben csak! a 20 éves tárolás van benne.Mi azért is vetettük végül is el,mert 1,nagyon gyorsan fejlődik az orvostudomány 2,ha probléma lenne a kezelést nem tudnánk kifizetni(több millió is lehet).
Sajnos ez még a jómódúak kiváltsága és ezt nem bántásként írom.37 hetes pocis
Első válaszoló vagyok, és üzenem a másodiknak, hogy én sem vagyok jómódú, és csak azért mert esetleg te nem tehetd meg, hogy egy ilyen fontos dolgot biztosítsál a születendő gyermekednek még nem kéne lebeszélni másokat a jószándékról, mert lehet hogy ők megtehetik. Nem az volt a kérdés, hogy megtehetik e vagy sem. Amúgy én is egy lakást adtam el azért hogy "megtehessem", ezt, ugyanis kihalt a családom. A lakás árából finanszíroztunk mindent amire a babának szüksége volt, ill. abból fizettük ki az orvost és a szülésznőt is. Amúgy pedig nagyon félre vagy informálva, hiszen az OEP indokolt esetben finanszírozza a köldökvér hazaszállítását és a kezelés költségét is! És pontosan mivel minden nap fejlődik az orvostudomány, ezért egyre több betegséget lehet majd az őssejt beültettéssel meggyógyítani.
Azt elfelejtettem írni a kérdezőnek, hogy amennyiben szertnétek még gyermeket, akkor inkább a második baba köldökvérét érdemes levetetni. Mi azonban nem tervezünk többet ezért vetettük le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!