Mit vigyek magammal szülni?
Fontos dolog még a betét, ha magzatvíz elfolyással kezdesz.
A kórházat kérdezheted meg (kórházi szülésfelkészítő tanfolyam, azaz terepbemutatás és az ilyesmik ismertetése, elég sok helyen van), hogy adnak-e ruhát vagy vinned kell és hogy melyik verzió a kötelező. Hogy mire lesz időd, a szülésed gyorsasága fogja eldönteni (és módja, mert császárnál vagy vízben szülésnél meztelen is lehetsz). Zuhany és öltözködési lehetőség biztos van mindenütt. Ártani biztos nem fog, ha van nálad 1-2 hálóing :) (+ papucs, fehérnemű), de gondolom, saját lábon nem abban akarsz bemenni, kivéve tán, ha mentő visz.
Van e időd átöltözni? Hát nem utcai ruhába fogsz szülni a kórházba:)
Tudod mit? Leírom hogy én miket vittem.. A fontossági sorrendem nem a rágcsálnivalóval kezdödött;)
Tehát:
Tena betét
Sima éjszakai betét
Törlőkendő
Váltás bugyik, eldobható bugyi
2 szoptatos hálóing egyikbe szültem.
2 váltás pizsi
2 törcsi
Zokni
Papucs
Tisztálkodási szerek, wc papír, zsepi, pohár, evőeszközök, szívószál ( ha császáros lettem volna)
Emellett fésű, hajszárító, hajgumi, csatt. Testápoló.
Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Egy szülésznő azt mindta, h úgy pakoljunk a bőröndbe mintha 3-4 napra mennénk nyaralni csak 1-2 fokkal kényelmesebb ruhát pakoljunk be. Tehát parti ruha helyett értelemszerüen hálóing.. :)
A szülőszobára:
Ásványvíz
Wc papir
Szölöcukor
Zsepi
Telefon + töltő
Háloing, papucs, hajgumi.. Asszem ennyi.
Iratok. Apasági ny.
Te irataid, apa iratai, terhes kiskönyv, és az összes lelet a várandósagról..
Lehet h kihagytam valamit de kb ezeket vittem.
A magzatot mindenképpen vidd magaddal.
Komolyra fordítva: én pl. farmerban és streccspólóban mentem szülni. A pólót feltűrték a mellem alá, nadrágot lekapták, aztán hajrá.
Szülés közben tényleg az az utolsó gondolata az embernek, hogy mi van/nincs rajta.
Az itteni kórházban kórházi hálóingben kell szülni pl.
Érdemes megkérdezni a kh-at
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!