Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van itt más is akinek nem...

Van itt más is akinek nem tudtak EDA-t adni?

Figyelt kérdés
2 hónapja szültem, és nagyon nehéz szülés volt, hosszú, nem tágultam, elfáradtam mire a kitolás következett, de ezeken nagyon hamar túltettem magam. Egy dolog van ami akkor nagyon meglepett, igazából az volt egy lélektani határ a szülés alatt amikor azt mondta ezt már nem bírom tovább. Kb. 6-7 óra vajúdás után kitágultam 2 ujjnyira és EDA-t akartak adni, de 30 perc szurkálás és 3 csigolya végigpróbálgatása után a doki közölte, hogy nem tudja beszúrni a tűt a csontok közé így nyilván nem kaptam érzéstelenítőt. Nem igazán magyarázták el miért, előtte ilyenről nem is hallottam. Valakinek hasonló sztorija van? Jó lenne hallani olvasni, hogy nem egyedi és nem én vagyok defektes.
2016. márc. 24. 19:37
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Csak nem a Baross utcában volt ez?

Nekem 6 éve baltázták el császár előtt a gerincközelit.

8-szor próbálkoztak, ergo 16 tűszúrás volt a gerincemen (le is van fotózva). Féloldalasra sikerült csak, végig üvöltöttem a műtétet.

Tavaly a SOTE II-n szültem, érdekes módon elsőre sikerült, simán ment minden.

Az elsőnél csak annyit mondott másnap reggel a doki, hogy sorry, 10.000 esetből egy ilyen van....

2016. márc. 24. 20:28
 2/5 anonim ***** válasza:
80%

Én elfelejtettem kérni, mire eszembe jutott, már nem lehetett.

De igen, van olyan, hogy béna az orvos és nemt udja beadni. Ezért szokták anesztessel csináltatni, nekik nagyobb gyakorlatuk van benne, mint egy szülészorvosnak.

2016. márc. 24. 20:38
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem anesztes szúrta rosszul, nem hatott. Műszakváltas után, pár órával később jött egy másik és beadta rendesen.
2016. márc. 25. 06:57
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, várok még sztorikat! Miskolcon volt az eset és nekem is anesztes dokinő szúrta (volna). Azt mondta valami csőr vagy csont valami van a csigolyákon azért nem megy be a tű. De mindegyiken??? Ezt nem értem, a nőgyógyász is csak elnézéseket kért meg mondta, hogy csak segíteni akart ezzel (ő javaslatára választottam, elsőnél csak gázt kaptam, elvoltam vele), nem nehezíteni a helyzetet.
2016. márc. 25. 13:15
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

"Ezért szokták anesztessel csináltatni, nekik nagyobb gyakorlatuk van benne, mint egy szülészorvosnak."

EDA-t csak anesztes szúrhat. Olyan nincs, hogy a nőgyógyász szúrja, hacsak nincs neki aneszteziológiai szakvizsgája is a szülészet mellett.

Egyébként nem kell rögtön lebénázni a dokit, már bocsánat. Azért tök vakon az epiduralis teret szúrkodni nem annyira egyszerű ám, pláne, ha tényleg van valami anatómiai "deformitásod".

Van ilyen, hogy egyszerűen nem tudja megszúrni, nem találja el.

2016. márc. 25. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!