A szülés valóban ennyire veszélyes?
Én is olvastam a cikket.
Sőt még a híradóban is volt, hogy császár után benne hagytak egy kendőt a veszprémi kórházban az nőben, majd panaszaival elküldték, hogy szedje a gyógyszereket...
Nem a szülés veszélyes, hanem a magyar egészségügy...
Na jó, a szülés sem sétagalopp, de megfelelő szaktudású (és kipihent) emberrel, és jó ellátással nem olyan veszélyes.
Azt én sem értem, hogy miért kell ennyire tiltakozni a gátmetszés ellen. OK, persze nem kellemes, de az meg még rosszabb, ha valaki esetleg a fenekéig reped szerteszét.
Az sokkal durvább sérülés, összevarrni sem lehet olyan szépen, mint egy 2-3 cm-es gátmetszést.
Tény, hogy vannak rázósabb szülések, de azért vannak ott az orvosok, hogy segítsenek. Persze egy lesz*rom hozzáállású orvos esetében előfordulhatnak problémák sajnos, ezt aláírom :( Gondolom emiatt van sokaknak fogadott orvosuk. Szerencsére nálunk olyan a szülészet, hogy egyik doki ellen sem lenne kifogásom, mindegyik korrekt és jó orvos, úgyhogy én nem fogadtam dokit egyik szülésemnél sem. De vannak kórházak, ahol sajnos muszáj, ha jót akar magának az ember.
De azért a szülés alapvetően egy természetes folyamat, a tested tudja, hogy mi a dolga, az a ritkább, ha valami probléma van. Egyébként meg a gátmetszés tényleg nem egy szörnyű dolog, sokkal jobb, mint repedni. Az is igaz, hogy a legjobb, ha vágni sem kell (nekem a másodiknál nem kellett), gyorsabb a felépülés, de ha úgy látja jónak az orvos, hogy vág, szerintem sem kell elutasítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!