Közvéleménykutatás! Szerintetek melyik hónapban legjobb szülni?
Gondolok itt akár természetes, akár császáros szülésre. Csúnyán szólva "mikor a legpraktikusabb?" Az év melyik időszakában, évszakában, akár hónapjában.
A ti szempototokból és a baba szempontjából is nézve.
Ha lehet, akkor indokoljátok is meg.
Előre is köszi:-)
Én örülök, hogy tavaszi babám lesz, mert így hamar ki tudjuk majd vinni őt sétálni. És a nyárba megyünk bele, és a d-vitamin, napsütés eleve gátja lehet a szülés utáni depinek, legalábbis jobban, mint a tél:)
Ami rossz benne: télikabátból újat kellett vennem a hasam miatt, ami viszonylag nagy kiadás volt. A buszon, metrón nem látják a hasamat, így nem adják át a helyet.
Ami jó benne: nincs nyár, hogy a vizesedés még rosszabb legyen, nem erősítek rá állandó ivással a pisilésekre (bár iszom eleget). Nem kell szédülni a melegtől, viszont a hányós első trimeszteremre esett így a nyárra...:S Nem nagy hassal voltam nyaralni, hanem 11 hetesen, amikor még vígan lehetett úszkálni a tengerben, a régi fürdőruhámban:)
34hkm
Októberben.
A legértelmesebb gyerekek mind októberiek. Tudom, mert én is az vagyok.
Ezen kívül pedig még azért, mert nyáron fejlődik a legnagyobbat a gyerek, és nyáron jobb minőségűek a zöldségek, gyümölcsök, az anya is többet mozog, kevesebbet stresszel, mert nyáron van szabin (persze ha dolgozik még az 5-7 hónapban, de egészséges anya egészséges gyerekkel dolgozhat még), szóval az anya pont akkor éli az évben a legegészégesebben az életét, amikor a gyereknek a legnagyobb szüksége van rá. Emellett októberi gyerekkel már lehet karácsonyozni a rokonokkal, lehet villogni vele.
Hajrá. Egy jó kis szilveszteri buli kell az október eleji gyerekhez. Csak visszafogott legyen, nehogy a végén nyerítsen.
Téli hónapok nov, dec, jan, febr.
Egyrészt a gyereknek jobb mivel a nyári, őszi hónapokban kevesebb az esély az anyja megbetegedésére, és a fejlődése során tobb vitaminhoz, napfényhez, stb-hez juthat.
Másrészt az anyának a havazás vagy a nedves időjárás okozta légnyomásváltozás megkönnyítheti a szülést..
Továbbá, a gyerek szülinapját össze lehet kötni a karácsonnyal, egy kalap alatt letudni ezzel a dolgokat minden téren.
Nekem a május pont ideális volt, mert iszonyú rosszul viselem a meleget. Így az egész terhességem télre esett.
Kabátot nem kellett vennem, egyszerűen nem gomboltam be az utolsó 2-3 hónapban és ennyi.
Buszon meg nem azon múlik, hogy átadják a helyet, hogy látják-e az ember hasát. Nekem volt szám, amivel kommunikáltam és ha kellett, akkor kértem helyet. Mindig kaptam.
Nekem 4 gyerekem van, mind a négy őszi, téli :)
Nem szándékosan, de nem bánom!
Mire elkezdhettük a hozzátáplálást, már mindenből friss zöldség-gyümölcs volt :)
Egy újszülöttet sokkal könnyebb télire beöltöztetni, mint egy kb. fél éves már akaratát érvényesíteni akaró babucit :D
Aztán mire jön a következő tél, már majd 1 éves...
A melegtől nem fulladtam annyira, viszont a hátrány valóban a télikabát-csizma---néha a könnyem is kicsordult, mert olyan tehetetlennek éreztem magam cipőhúzás közben. :)
Nyáron a lenge ruhák, pocakot kihangsúlyozó ruhák...na azt írigyeltem a nyári kismamáktól :)
Lányom téli, és most nagyon örülök annak, hogy nyárvégi-ősz eleji babám lesz.
Indokaim: nem volt jó télen nagy pocakosnak lenni, gondot okozott az öltözködés. Csizma nem jött rám a vizesedés miatt, amúgy sem tudtam volna lehajolni, hogy felhúzzam a cipzárt, így kénytelen voltam venni egy bebújós cipőt az utolsó hónapra. Kabátgondjaim is voltak, semmit nem tudtam begombolni magamon.
A szülészeten dögmeleg volt, de ablakot nem lehetett nyitni, mert kintről dőlt be a hideg.
A lányom szülinapja túl közel van a karácsonyhoz. Nem lehet egy jó szabadtéri szülinapi bulit tartani, muszáj zárt helyen ünnepelni.
Alig várom a nyári terhességet! :) A meleget imádom (a forróságot is), elég lesz egy bő kismamaruha, amibe könnyű belebújni, meg egy papucs, vagy szandi, azt könnyű felvenni! Szülinapra meg hatalmas kerti partikat fogunk rendezni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!