Nagyon fáj szülés után a küret, kitakarítás? Érzéstelenítenek közben?
Most hallottam először arról, hogy a méhlepény megszülése után egy kanállal kikaparnak,hogy tuti ne maradjon bent semmi.
Elvileg érzéstelenítés nélkül történik, borzasztóan fáj.
Rettegek tőle,jobban, mint a kitolástól.
Aki átélt ilyet,elmondhatná a tapasztalatait.
????????????? Ezt akkor csinálják, ha bent maradt a lepény , vagy egy darabja!
Én 2-szer szültem az Uzsokiban. Megnézték a méhemet, nem maradt-e bent semmi , nem kapartak, csak áttörölték. Nem volt érzéstelenítés, fájni persze h fájt, de a kitoláshoz/vajúdáshoz képest nem volt olyan vészes.
9es vagyok.
Igen, a kuret es a meh attorlese nem ugyanaz.
Az elsonel egy kanalszeru eszkozzel lekapargatjak a meh falat.
A masodik esetben attorluk, illetve azt hiszem, hogy valamilyen folyadekot is hasznalnak hozza, ebben nem vagyok biztos.
Az elso szulesem utan nekem is csak toroltek, abbol nem ereztem semmit, igazabol nem is nagyon emlekeztem ra. Kozben rajtam volt a baba.
A kuretnel ilyen nem volt, az nagyon fajt, a gyereket elvettek es a ferjem fogta mellettem, nem hagytak nalam. Nem veletlenul csinaljak egyebkent ezt altatasban kb mindig, vagy maximum helyi erzestelenitesben, amikor tervezett a beavatkozas.
Nalam is igy lett volna, ha nem kellett volna azonnal tulesni rajta.
De emiatt tenyleg nem kell fel i, mert igazabol nekem nincs mas ismerosom, akinel erre szukseg lett volna, szoval nem hinnem, hogy ez gyakori, foleg hogy rutinszeru minden szulesnel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!