Mit tegyek, hogy beinduljon a szülés?
Oh akkor még ki kell bírnod..
Én ma 40 hetes vagyok. De sehol semmi
Kitartás!!!!
A normál terhesség 40 hét, elötte még nem érett a gyerek.
Ne akarj neki rosszat és bírd ki ezt a pár hetet.
"Mit tegyek, hogy beinduljon a szülés?"
Pl.várakozz türelmesen.
Ha egy olyangyereket akarsz megszülni,aki még nem akar megszületni,annak sose szokott jó vége lenni!
Nincs rá praktika, ha nem akar még megszületni. Orvos se fog segíteni belenyúlni a kiírt nap előtt.
Elvileg a 37. hét után már valóban nem számít koraszülöttnek, de ez arra vonatkozik, ha magától indul be a szülés.
Elhiszem, hogy rossz, az utolsó két hét nekem is iszonyú volt. Sehogy se volt kényelmes, aludni se tudtam, légszomjam volt, a belső szerveim szerintem szétlapultak a hasüregben.
A kiírt dátumon könyörögtem a dokinak, hogy valamit matasson, csináljon valamit, mert nincs az az isten, hogy túlhordjam. 40 hetes, kifejlett, neki már mindegy, én meg a falat kaparom. Megvizsgált (hozzá képest meglepően durván), de mondta, hogy sajnos nem eléggé nyitott a méhszáj. Két nap múlva menjek vissza, megint ránéz, hátha akkor már tud segíteni.
Valamit mégis csinálhatott, mert a vizsgálat után pár órával elfolyt a víz és másnap reggelre megszületett.
De mondom, itt már a kiírt nap után voltam, betöltött 40. héten.
Újabb kutatások azt feltételezik, hogy a magzat indítja azokat az impulzusokat, ami az anyára gy hat, hogy beindul a szülési folyamat az anyai hormontermelődéssel. Ezt még nem igazán hangoztatják orvos körökben, mert bevett módszer a mesterséges megindítás (akár az anya tudta nélkül betesznek a hüvelybe egy apró kis felszívódó hormonadagot). Ha születne ezzel kapcsolatban átfogóbb kutatás, akár azt is kihozhatja, hogy a mesterséges szülésmegindítás a gyermeknek pszichés traumát is okozhat, mert természetes módon az ő akaratának és igényeinek megfelelő időben kéne beindulnia a szülésnek.
A legtermészetesebb mód és idő a legjobb a babának. Persze komplikációk esetén más a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!