Baba kritikus szívhang szülés alatt. Mást miért császároztak ezért, engem meg miért nem?
nem volt fogadott dokim, szülészem, magamra hagytak vajúdni.
elmagyarázták, hogy láthatom a baba szívverését, a kritikus határt, stb.
erre pár óra múlva vajúdás alatt a kritikus határ alá esett a babám szívverése, de egyre mélyebben..és egyre hosszabb ideig...aztán már úgy tűnt, szinte nincs is már lassan..., nem egyszer szóltam ezért, mire nagynehezen odajöttek és levették a szívhangot, hogy ne halljam...de később jött egy nővér és azt mondta, hogy a baba most olyan szakaszban van, ahol neki nehezebb, és ez természetes ilyenkor.
erre meg itt folyamatosan találkozok császár indoklásaként azzal, hogy a baba szívverése kritikus alatti volt...!!
ó, borzasztó 2. milyen harcon mentetek át..
de minden rendben lett a végén? vett levegőt, sírt?
Szülés alatt van amikor nem feltétlenül jelent bajt ha csökken a baba szívverése, pl. kitolási szakban a fájások alatt, amikor a medencebemeneten jön át a fej. De fájásszünetben rendeződik.
Arról jobb, ha nem írok véleményt, hogy megmondják az anyának, hogy mit figyeljen a monitoron... Esetleg azt nem akarták, hogy vezesd le a saját szülésedet? Ilyet nem lehet csinálni, akkor sem ha nem fogadsz fel senkit. Mindig van beosztva orvos+szülésznő akiknek kutya kötelességük ellátni azokat a terheseket is a legjobb tudásuk szerint, akik senkihez sem tartoznak.
Nekem a szülőcsatornában akadt el, ketten nézték árgus szemekkel a szívhangot (állandóan visszaigazgatták, mert ahogy mozogtam, néha arrébb csúszott, vagy beleakadtam a zsinórba). A császár nálam azért nem jöhetett szóba, mert már a szülőcsatornában volt, onnan nem tudják visszahúzni.
Le-leesett a szívhang, de folyamatosan mondták, hogy mi hol tart és egy része normális volt. Vákuumot kellett használni és fentről préselni, de esetemben tényleg nem lehetett tudni, hogy gond van, amíg a szülőcsatornában el nem indult. Szóval itt nem orvosi mulasztás volt, mert amint sűrűsödtek a fájások, orvos és szülésznő is volt bent, a kitolásnál próbáltak segíteni (macerásabb pózokban megtámasztani, stb.), de csak nem akart haladni.
Akkor dobtak fel az asztalra, hogy a doki alaposabban megnézze és akkor derült ki, hogy gáz van.
Tehát nálad nem tudni, hogy esetleg hasonló történt és már esély se volt a császárra, csak kevésbé tájékoztattak az ok-okozatról, vagy tényleg hanyagok voltak.
köszönöm a válaszokat
de mai napig sem tudom így igazán, hogy veszélyeztetett volt a babám.
egyedül csak a nővér nyugtató szavaiban bízom most is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!