Ha az orvos hasbakönyökléssel segíti a szülést, akkor az egy egyszeri gyors lökést jelent, vagy folyamatos nyomást gyakorol a hasra?
Az orvos lent volt a vákuummal, a szülésznő "könyökölt". Nem lökés, hanem konkrétan rám feküdt egy nyomásnyi ideig.
Szakadt ott minden a gátmetszés ellenére is.
Mikor kerül sor? Normális esetben soha. A gyerek nálam elakadt a szülőcsatornában.
Nekem csak az elsőnél nyomott hasba, ez nem egy pillanatnyi, hanem annál a fájásnál a fájás végéig tartott. A baba akkor ott meg is született. A gátmetszés előtte volt, nem tudom mennyit szakadtam azon felül, de túlélhető volt.
A másodiknál nem nyomott akkorát a hasamon, előtte kétszer vágott a gáton, mert látta, hogy kevés lesz. A fiam ennek ellenére is elakadt, kellett várni még egy fájást - még egy nyomás fentről, még egy húzás a szülésznőtől. Megreccsen a kulcscsontja, ezért nem lehetett azonnal megszülni és így kicsit beszorult, de semmi extra pár véraláfutáson kívül. Itt jobban is repedtem, mert éreztem, hogy nem csak a gátat varja hosszabb ideig.
Az utolsó fájásoknál szoktak rányomni fentről, amikor már tényleg csak az a lökés hiányzik.
Jó technikával tényleg nem fáj. Alkarral lefelé irányuló, passzírozó mozgást végeznek. Nekem az egyik orvos alul - szintén szülőcsatornában elakadás miatt - húzta, a másik pedig fentről nyomta. Előtte még elmondta, hogy bocs, nem bántani akar, ezt most muszáj - én meg mondtam, hogy tudom, de dumáljunk, csináljuk.
Rajtam nem maradt nyom, fájdalmat se éreztem, szerencsésen kihorgászták, nem lett baja.
Én nem tágultam eléggé, a fiam szívhangja meg 100 alá esett. A doktornőm térdelt a hasamon, az ügyeletes tágított.
Gátmetszésre nem volt idő, szakadtam. De szerencsére 4 öltés kellett csak.
Talán azért is úszam meg kisebb sérülésekkel, mert kicsi volt a fiam. 48 cm, és 2700 g.
Nem éreztem már semmit, mert annyira eltompított a kitolási fájdalom, hogy csak a férjem elmondásából tudom, mi történt pontosan.
Mindkét szülésemnél könyököltek.
Egyáltalán nem fájt, csak éreztem, hogy nyom a karjával.
Elősnél 3 öltéses gátmetszés volt, másodiknál nem volt g.metszés. Repedni nem repedtem sehol sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!