Mi jelezte neked a közelgő szülést másodszor? Van valami ami szerinted beindította?
Nekem nem jelezte semmi, nagyon vártam már a kiírt napot és mentem dolgozni a szőlőbe, 40. héten elutaztam a Balatonhoz is még, de semmi.
Reggel a kiírt napon megkérdezték, hogy ez egy vagy két baba? Mondtam, hogy egy és zavartak ultrahangra, hogy mekkora és van e még helye. Persze, nem volt már smemi helye, sem magzatvize szegénynek. Akkor nagyon meg is vizsgáltak és ez a paráztatás és a vizsgálat úgy elindította a vajúdást, hogy mire a papírokat elintéztem a felvételre a szülészeten, már majdnem 3 ujjnyi volt a méhszáj és repesztettek burkot azonnal. Innentől pedig 55perc volt a 2. baba.
20 hónap van a 2 gyerekem között, úh nem igazán tudtam pihenni a második terhességkor. A 36. héten már 1 ujjnyira nyitva voltam.
Szülés előtt kb 1 hétig minden nap 4-5 órákat 10 perces fájásaim voltak, szülés előtt 3 nappal elment a nyákdugó is.
Aztán egyik éjjel is fájdogált a hasam és egyszer csak elfolyt a magzatvíz, amikor bementünk a kórházba, 3 ujjnyira nyitva voltam. Elég gyorsan meglett a baba, szerencsére minden rendesen haladt.
Igen, méhszájtágítás volt.
Persze, hogy hagytam. Igazából már előtte 1-2 héttel is azt kerestem, mitől indulhatna be, mert már mozogni sem bírtam és el kellett látnom egy 16 hónapost is mellette.
Az orvos már meg sem akarta nézni a méhszájat előtte, nehogy beinduljon a szülés és a kiírt napon nyúlt csak hozzá és végül is be is jött ez, mert ez és az ijedtség indította be. (hogy nincs már magzatvíz sem, meg kell aznap születnie)
Ha nem lóg hajszálon a szülés amúgy, szerintem lehet csinálni akármit, nem indul be semmitől, még a méhszájtágítástól sem. (elsőnél utána még egy napig vártak, de semmi, aztán az oxi indította be végül)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!