Szülés utánta Tena extra betétet javasolt a szülésznő. Tényleg szükség lesz erre? És egyáltalán mire kell pontosan?
Miután megszületik a baba, meg kell szülnöd a placentát (méhlepényt) is. A méhlepény leválik, és annak a helyén keletkezik egy óriási seb, amíg be nem gyógyul, addig vérzik. Ez lehet két hét, kehet 6-8 hét.
Én 3x szültem és nagyon eltérő volt a vérzés erőssége és időtartama is.
Egyébként ezt az időszakot hívják gyermekágynak, ez alatt zsugorodik össze a méh is, ezért mész 6 hetes kontrollra, ahol a doki megnézi, hogy minden rendben visszarendeződött-e.
A többit már leírták. :)
Nekem mindkétszer kb. 2-3 napig extra erős vérzésem volt. A gyógyszertárban ajánlottak a Tena helyett egy még jobb nedvszívó képességűt. Kellett is. Nagyon nagy és vastag volt, de legalább nem ázott át. Nem lett véres a ruhám, az ágy..stb. Utána én is sima betétet használtam.
Ja, és mindenképpen vegyél Tena fix eldobható bugyit. Én négy darabot használtam el az első napokban. (2 csomag). Komfortosabbá teszi az életedet.
Váo... köszi a válaszokat. Ezt a méhlepényes seb dolgot most olvastam elöször. Nagyon durván hangzik az egész :(
és ezek a betétek azt mondjátok akkor, hogy nem látszodnak ki mondjuk a nadrág alol? És melyik a jobb korházban mozgás meg kényelem - biztonság szempontjábol a háloing vagy a pizsama?
Bocsi ha butaságokat kérdezek, de mégiscsak olyanoktól kérdezek aki már átélte (sajnos a védönöm nem igazán segitség, anyu már nem emlékszik azt mondja, más anyuka ismerösöm meg nincs akitől megkérdezhetném ezeket)
Igen, szükséged lessz rá, csak kevesen vannak akinek modjuk az éjjeli betét elég. Nem csak szülés után de előtte is lehet gondod, inkontinenciád is lehet meg ha elmegy a magyatvized othon akkor nem betét hanem pelenka kell az utra meg a korházba. Az sem tulzás ha nem feltétlenül Tena betéten kivül 4-5 felnőtt pelenkád is kéznél lessz.
Megyugtatlak hogy senki, te sem fogsz akkor azzal törődni hogy estleg ha pizsoma nadrágot veszel fel fog látszani vagy nem a betét-pelus, nem lessz időd ilyesmivel foglalkozni.
Én használtam a kórházban ilyet, nekem nagyon kényelmes volt, nem bántotta a gátsebem sem:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!