Ha betöltöm a 36. hetet, de a baba még csak 2300g, koraszülöttnek számít?
Figyelt kérdés
2015. szept. 8. 19:34
1/7 anonim válasza:
Azt nem tudom pontosan, hogy annak számít-e, szerintem nem csak a születési súly alapján mondják ki ezt ilyenkor. Azt viszont tudom, hogy mikor én szültem a 2600 g alatti babákat átvitték a kora osztályra.
2/7 anonim válasza:
Akkor számít koraszülöttnek, ha korábban szülöd meg a kiírt időpont előtt két héttel. Nem a súlya a lényeg, hanem a fejlődési szakaszok befejezése. Van olyan baba, aki 40. hétnél alig 2900 grammal születik és teljesen egészséges... Ha most megszülnéd 36 hetesen ennyi súllyal, akkor koraszülött, amúgy persze, hogy nem az...
3/7 anonim válasza:
Ha jól tudom, 36 hét fölött és 2500g fölött nem számít már korababának. Tehát ha egy 40 hetese terhességből 2000g-os baba születik, akkor korának számít. Nekem 2900g volt a lányom, 40. hétre, ő nem számitott annak :)
4/7 anonim válasza:
36+3 hetesen szültem 3550 grammos és 55 cm-es babát mégis korababának vették, mert nem töltötte be még a 37. hetet. Ugyanannyi napot töltöttünk benn csak a kórházban, mint más.
5/7 anonim válasza:
3. nem jól tudod.Őket időre született,kis súlyú újszülöttnek hívják....a tesómék babája vasárnap született,37 hetes terhes volt a csajszi,de kiderült,hogy a lepény már elöregedett,így a kicsi 1950 grammal született.Makk egészséges,de pici.Már szopizik,és ha eléri a 2 kilót haza is engedik.Az Ő státusza se koraszülött,csak kis súlyú baba.3 gyerekes
6/7 anonim válasza:
Az 5. vagyok.Betöltött 37. hétre született a pici,ezért nem koraszülött a kislány.
7/7 anonim válasza:
Ne aggódj, az én babám a 41. Hét végére született és 2850grammos volt. Teljesen egészsèges. Utoléri a többieket később. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!