Tényleg a medencecsontol függ hogy mennyi ideig tart a szules?
Nem. Hanem a tágulástól.
Én pl első szülésnél nagyon lassan tágultam, 14 óra volt. A másodiknál gyorsabban, így ez csak 5 óra volt.
Nem, nem a medencecsonttól függ.
A vajúdás nem feltétlenül fáj, bár mindenki máshogy éli meg. Én a második szülésemnél nem kaptam oxitocint (az nagyon felerősíti a fájdalomérzetet), az utolsó 20 percet leszámítva éppenhogycsak kellemetlen volt. Más ismerősöm is van, akinek a legvégét leszámítva csak kellemetlen volt, nem fájdalmas.
Semmi nem történt, egyszerűen csak akkor egyre erősebbek lettek a fájások, aztán ott volt a lányom.
De ha félsz a szüléstől: szerintem elviselhető. Még ha fáj is a vége, nekem az a tudat sokat segített, hogy tisztában voltam azzal, hogy ez teljesen természetes fájdalom, nem valami betegség, vagy bajnak a jele. Meg a vége fáj tényleg úgy igazából, de akkor meg már látod a "fényt az alagút végén".
Az első szülésemnél nekem is a kitolás volt kevésbé fájdalmas, a másodiknál meg pont az fájt baromira. Viszont az elsőnél vágtak, a másodiknál meg sikerült a gátvédelem. De megérte ezerrel, utána nem fájt semmi és elborított az csodás nagy eufória, hogy megszületett a lányom.
A saját tapasztalataim szerint nem olyan vészes a szülés fájdalom szempontjából, de aki máshogy éli meg, annak ott van az EDA, sokan mondták, hogy milyen jól bevált.
Kérdező, Te babát vársz?
Én 29hetes kismama vagyok. Eddig beleröhögtem az emberek arcába, hogy ugyan már?! Mitől féljek?! Nem is tudom mitől kell félnem! ... De most már kezdek kicsit :) De még mindig nem tudom mitől :D Várom is már, hogy ott tartsunk, hogy láthassam a lányom, de nagyon remélem hipp-hopp túl leszek rajta! :D
Nekem azért a fájdalomküszöböm elég magas, de majd a szülés után kérdezettek mennyire fájt! :D
Kb. 2 hónapja ki kellett húzni a bölcsességfogam, a fájdalomcsillapítóból semmit nem éreztem, fél óráig cibálta a doki a gyökeret. Végig csak arra tudtam gondolni, hogy egyszer vége lesz, és ez csak egy kis felkészítés a szülésre! :D Azóta is mindig eszembe jut, hogy azt is kibírtam, majd csak túl leszek egyszer a szülés fájdalmain is. Ott legalább ott lesz a kis csöppség aki kárpótol majd :)
Könnyű szülést kívánok neked! ;) :)
A bölcsességfogról jut eszembe...Nekem is kiszedték az egyik ilyen fogamat, na az sokkal rosszabb, volt mint a szülés. Pedig az fájdalomcsillapítással történt, a szülésnél meg semmilyen fájdalomcsillapítót nem kaptam.
Könnyű és gyors szülést mindkettőtöknek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!