Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tényleg a medencecsontol függ...

Tényleg a medencecsontol függ hogy mennyi ideig tart a szules?

Figyelt kérdés
Tudom vagyis gondolom ezen kívül nagyon sok minden befolyásolja hogy 2 vagy akar 20 órát vajuld a no, de mik ezek a tényezők?

#Szülésido
2015. júl. 27. 21:10
 1/10 anonim ***** válasza:
Dehogy. :) Az, hogy milyen gyorsan tágul a méhszáj, az leginkább. Ezt pedig előre nem lehet tudni.
2015. júl. 27. 21:27
 2/10 anonim ***** válasza:

Nem. Hanem a tágulástól.

Én pl első szülésnél nagyon lassan tágultam, 14 óra volt. A másodiknál gyorsabban, így ez csak 5 óra volt.

2015. júl. 27. 21:46
 3/10 A kérdező kommentje:
Aha ertem koszonom, es a tágulási szakaszban van a vajuldas ami végig faj ugye? Majd ha teljesen ki tagult jönnek a toló fajasok es kint is van? :)
2015. júl. 27. 21:58
 4/10 anonim ***** válasza:

Nem, nem a medencecsonttól függ.

A vajúdás nem feltétlenül fáj, bár mindenki máshogy éli meg. Én a második szülésemnél nem kaptam oxitocint (az nagyon felerősíti a fájdalomérzetet), az utolsó 20 percet leszámítva éppenhogycsak kellemetlen volt. Más ismerősöm is van, akinek a legvégét leszámítva csak kellemetlen volt, nem fájdalmas.

2015. júl. 27. 22:50
 5/10 A kérdező kommentje:
Mi történt az utolsó 20 percben amiért ennyire felerősödött a fájdalom? Azt mondjak hogy a vajuldas a legkellemesebb a kitolás stb mar meg se érzi az ember :)
2015. júl. 28. 13:44
 6/10 anonim ***** válasza:

Semmi nem történt, egyszerűen csak akkor egyre erősebbek lettek a fájások, aztán ott volt a lányom.

De ha félsz a szüléstől: szerintem elviselhető. Még ha fáj is a vége, nekem az a tudat sokat segített, hogy tisztában voltam azzal, hogy ez teljesen természetes fájdalom, nem valami betegség, vagy bajnak a jele. Meg a vége fáj tényleg úgy igazából, de akkor meg már látod a "fényt az alagút végén".

Az első szülésemnél nekem is a kitolás volt kevésbé fájdalmas, a másodiknál meg pont az fájt baromira. Viszont az elsőnél vágtak, a másodiknál meg sikerült a gátvédelem. De megérte ezerrel, utána nem fájt semmi és elborított az csodás nagy eufória, hogy megszületett a lányom.

A saját tapasztalataim szerint nem olyan vészes a szülés fájdalom szempontjából, de aki máshogy éli meg, annak ott van az EDA, sokan mondták, hogy milyen jól bevált.

Kérdező, Te babát vársz?

2015. júl. 28. 22:02
 7/10 A kérdező kommentje:
Koszonom a választ. Igen 34. Hétben vagyok es igazából a fájdalom kuszobom egyenlő a nullával plusz panikolos is vagyok. Próbálom ezt le küzdeni nem hisztizni hiszen nap mint nap mennyi no szül a világon...na de megis bennem van a félsz :)
2015. júl. 28. 22:07
 8/10 anonim ***** válasza:
Gratula. próbálj meg lelkileg is felkészülni. Nekem inkább kellemetlen volt a vajúdás mint fájdalmas, angy részét aludtam. Javaslom a málna levél teát, 36. héttől lehet inni, én hiszek benne h nekem ez segítette a tágulást. És gondolj arra h minden jó ha a vége jó (és ez esetben ez a legjobb dolog a világon)
2015. júl. 29. 14:58
 9/10 anonim ***** válasza:

Én 29hetes kismama vagyok. Eddig beleröhögtem az emberek arcába, hogy ugyan már?! Mitől féljek?! Nem is tudom mitől kell félnem! ... De most már kezdek kicsit :) De még mindig nem tudom mitől :D Várom is már, hogy ott tartsunk, hogy láthassam a lányom, de nagyon remélem hipp-hopp túl leszek rajta! :D

Nekem azért a fájdalomküszöböm elég magas, de majd a szülés után kérdezettek mennyire fájt! :D

Kb. 2 hónapja ki kellett húzni a bölcsességfogam, a fájdalomcsillapítóból semmit nem éreztem, fél óráig cibálta a doki a gyökeret. Végig csak arra tudtam gondolni, hogy egyszer vége lesz, és ez csak egy kis felkészítés a szülésre! :D Azóta is mindig eszembe jut, hogy azt is kibírtam, majd csak túl leszek egyszer a szülés fájdalmain is. Ott legalább ott lesz a kis csöppség aki kárpótol majd :)

Könnyű szülést kívánok neked! ;) :)

2015. júl. 30. 15:14
 10/10 anonim ***** válasza:

A bölcsességfogról jut eszembe...Nekem is kiszedték az egyik ilyen fogamat, na az sokkal rosszabb, volt mint a szülés. Pedig az fájdalomcsillapítással történt, a szülésnél meg semmilyen fájdalomcsillapítót nem kaptam.

Könnyű és gyors szülést mindkettőtöknek!

2015. júl. 30. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!