Más is járt igy szülésnél?
Eléggé követhetetlenül írtad le, nem derül ki, hogy pontosan mi a kérdésed.
De az evés/ivás tilalma azért van, mert fennállt az altatásos műtét esélye nálad. Ha akkor BÁRMI van a gyomorban, hányást indukál és gyakorlatilag tüdőn hányod magad. Így nem a babát mentik, hanem téged. Ezért nem szabad altatásos műtét előtt se ételt, se folyadékot bevinni.
Sőt, sok helyen pont ezért fektetik be egy-két nappal korábban a betegeket, mert egyébként nem tartanák be a koplalást.
Nekem elektív műtétem volt nemrég. A sebész eleinte ragaszkodott hozzá, hogy feküdjek be előző este. Elmondtam neki, hogy pontosan tisztában vagyok a telített gyomor veszélyével altatás előtt, nem fogom veszélyeztetni magam, pontosan betartom az előírásokat.
Így míg szinte mindenki más egy nappal korábban bent feküdt, én egy órával a műtét előtt érkeztem, majd nem sokkal később toltak is be a műtőbe.
Orvosokkal pedig általános szabály/tanács: ha nem értesz valamit, akkor kérdezz addig, amíg meg nem érted.
Akkor elég lett volna ezt az egy mondatot kiírni,és akkor mindenki arra válaszol, te meg kisregényt írtál.
Igen mással is előfordult ez már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!