Kórházi csomaggal kapcsolatban lenne kérdésem? Elsősorban a szőnyi kórház érdekel.
Nem ott szültem, de szerintem nagyjából mindenhová ugyanaz kell:
Szülőszoba:
papucs
törölköző
hálóing ( szülés utánra )
bugyi ( szülés utánra ) , lehet kapni eldobható hálós bugyit, nekem bevált, jól tartja a betétet
betét ( szülés utánra )nkem tena lady nagy méret
ásványvíz, üdítő
esetleg pár falat keksz
fényképező
kamera
gyermekágyra:
a szokásos kórházi dolgokon kívül ahol én szültem oda pelust, popsitörlőt, és popsikrémet kellett vinni.
Én vittem még egy kistakarót a babának, hogy legalább az legyen neki ismerős, amikor hazamegyünk, meg textilpelust.
remélem nem hagytam ki semmit, ha mégis, akkor még pótolom.
Szia!
Én Szőnyben szültem, de már bent feküdtem túlhordás miatt.
Én éjjel pizsamában, nappal szabadidő gatyóban és pólóban voltam a szobában. Amikor beindult a szülés, kaptam kórházi hálóinget. A nyakánál lehetett összekötni, persze elől. Alatta meg szétnyílt, csodás volt:) Bugyi csak szülés után lehetett rajtam.
Szülőszobára vigyél ásványvizet, szőlőcukrot, wc papír, törölköző, tusfürdő, én vittem még nedves törlőkendőt is. Plusz egy kisebb törölköző,amivel a homlokodat hűsítheted. Telefon, fényképezőgép. Ja, és pl. tena betét!!!
Babának vigyél kis sapit, vékony takarót, pelus, popsitörlő.
Hirtelen ennyi jutott eszembe, de kérdezz bátran:)
Köszönöm a válaszokat! Az kiderült, hogy nem nagy csomag kell :) remélem csak rövid ideig kell vendégeskednem ott.
Kedves utolsó, azt szeretném még kérdezni, hogy szülés után mennyi idővel és mennyi ideig lehetett melled a baba? Azt hallottam, hogy mindenképp inkubátorban van egy rövid időre. Ez az alatt az idő alatt van, amikor te a 2 órás megfigyelésen vagy? Ilyenkor veled lehet az apuka? Ha maradt kellő energia a 2 óra elteltével, akkor azt követően lehet kimenni zuhanyozni és saját ruhát ölteni, ha jól értem.
Utolsó vagyok.
Szülés után rögtön a mellkasodra teszik a babát, de csak pár másodpercre. Utána viszik fürdetni, mérni, vizsgálni és igen, inkubátorba kerül. Te meg addig pihensz, apukával.
Én akkor szültem ott,amikor átalakították a szülészetet, és akkor a sebészetre költözött le a szülészet. Utánam szült mégegy kismama, és engem addig kitoltak a folyosóra. Pont a csecsemős szoba elé, az inkubátor szemben volt a bejárattal, így onnan nézhettem a babát, apuka meg adagolta a szőlőcukrot, ásványvizet.
Közben a doki időnként megnyomta a hasamat.
2 óra elteltével betoltak a szobába. Akkor vehettem fel bugyit és tehettem bele betétet. De a szülésznők segítettek, mivel jártányi erőm sem volt. Sajnos előtte 2 napig nem ettem, nem aludtam, nagyon gyenge voltam.
Fél óra múlva hozták a babát, de előtte el kellett menni pisilni, ami nehezen ment. Fürdeni valamikor dél körül mentem, addigra szedtem össze az erőmet. Ja, hajnali 3kor szültem:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!