Szült valaki mostanában Németországban?
A segítségeteket szeretném kérni! Németországban szeretnék szülni ,mivel a párom kint él. Az volna a kérdsem ,hogy Eu egészségkártyával szülhetek kint térítésmentesen? Ha igen akkor ez hogy működik? Ha beindult csak bemegyek és kész vagy előre oda kell mennem bejelentkezni?
Ami még érdekelne ,hogy hány napot kell bent tölteni a kórházban?
Az eu kártyát nem tudom, a többire tudok válaszolni.
Ki kell előre választanod a korházat ahol szülni szeretnél. Minden korházban meg van adva az időpont mikor lehet szülőszoba látogatásra menni, persze nem kötelező. Ha meg van a korház, kb 34. hét környékén be kell menni bejelentkezni, felveszik az adatokat, kikérdeznek a betegségeidről, elmondod szived vágyát, pl vízben szeretnél szülni. Majd amikor megindul a szülés oda kell telefonálnod, ők eldöntik mikor indulj, kb 5 perces fájásokat szoktak mondani, persze attól is függ, hogy milyen messze laktok és ők addig mindent előkészítenek az érkezésetekre.
Kb ennyi
Köszönöm a segítséget!:-)
Úgy félek ,hogy nem leszek e kinézve mert magyar vagyok. Te nem tapasztaltad ,hogy kivételeztek Veletek?
Ennek az EU-s kártyának kérdezz utána alaposan, mert az csak sürgősségi ellátásra jogosít ingyenesen, ha az adott országban amúgy nincs biztosításod. A szülés meg ugye - koraszülés kivételével - eléggé tervezhető beavatkozás, joggal merülne fel, miért nem abban az országban tartózkodtál a kiírt nap környékén, ahol van biztosításod.
A másik tanácsom, hogy készülj fel nagyon a kifejezésekből, amik a szüléssel kapcsolatosak. Én pl. elég jól beszélek angolul, de csak a mindennapi nyelvet: turistaként, vagy egy egyszerűbb üzleti levelezésben lazán elboldogulok. Na de azt a szókincsem miatt elég nehezen tudnám hirtelen elmondani, szeretnék-e gátvédelmet, milyen betegségeim voltak korábban, mik a kórelőzmények stb. Ha nem teljesen stabil a nyelvtudásod, járj egy kicsit utána, mit hogyan közölnél, ha szükséged lenne rá, mert stresszhelyzetben nem biztos, hogy olyan jól feltalálod majd ott magad, és ebből bizony lehet hátrányod, nem a származásod miatt.
1. vagyok
Egyáltalán nem éreztem olyat, hogy kinéztek volna, de nagyon nem is kett volna ki, hogy ezt tegye, mert a korhàzak személyzetének a többsége külföldi, beleértve a dokikat is.
Nyugodtan vihetsz magaddal kisérőt, aki tud segíteni a nyelvben, szülésnél- vajúdásnál is bent lehetnek.
Különben igaza van a másik hozzászólónak, tényleg érdemes felkészülni szavakból, kifejezésekből. Nekem a nyelvtudásom egész jó, de mégsem ismerem-ismertem a szüléssel kapcsolatos szavakat, nyílván suliban ilyet nem tanultunk, igy német fórumokat olvastam meg szótáraztam és így valamennyire fel tudtam készülni.
Eu kártyára nem lehet szülni. Illetve ingyen nem, mert utána számláznak. Orvos szülés alatt nincs bent, csak ha esetleg komplikáció van, egyébként legfeljebb varrni jön be, két szülésznő vezeti le a szülést.
A többi úgy van ahogy leírták, be kell jelentkezni előtte. Minket 5 nap után engedtek haza. Az ellátás magas színvonalú!
Az Eu-s kártya csak sürgősségi ellátásra jogosít fel, kinti biztosítás nélkül a szülés több ezer euróba kerül. Ha nincs erre ennyi pénzetek, akkor vagy Magyarországon kell szülnöd, vagy összeházasodtok, és a férjeden keresztül leszel biztosított. Külön biztosítást (ami egyébként havonta 2-300 euró), és ami a kinti orvosi ellátás igénybevételére jogosítana már terhesen nem kötnek veled a biztosítók. Ha mindenképpen kint akarsz szülni, akkor házasodjatok össze, jelentkezz be a párod lakásába kint, és a városházán bejegyzik a házassági anyakönyvi kivonat alapján 8amin angolul is rajta van minden, ezért fordíttatni sem kell), hogy te is ott élsz. Ha megvan a kinti lakcím, akkor szintén a házassági anyakönyvi kivonattal elmész a párod biztosítójához, és igényelsz eü kártyát, utána szülhetsz kint nagyobb költség nélkül.
A kórházból valóban elég hamar haza lehet menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!