Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen indok kell a programcsa...

Milyen indok kell a programcsaszarhoz?

Figyelt kérdés
Kit,miert csaszaroztak meg?
2015. jún. 24. 19:58
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
37%
Valós orvosi indok: pl. gerincbetegség, súlyos szembetegség, faros vagy haránt fekvés, stb. (vagy elég vastag boríték, gerinctelen orvos és anyai tájékozatlanság a kockázatokról).
2015. jún. 24. 20:10
 2/16 anonim ***** válasza:
36%

Egy boríték nyomós indok.

Egyébként ne akarj császárt, mert kockázatos. Nem maga a császár, hanem utána. Honnan tudod, hogy a szervezeted a varratot jól kezeli? Honnan tudod, hogy megcsászároznak és pár hét múlva már nem is emlékszel rá? Hogy nem fog fájni, húzódni minden mensikor, frontkor, nyáron vagy éppen télen. Hogy nem fog e hónapokig ki-ki nyílni, hogy kidobjon egy kis varratdarabot?

Császároztak. Nem éppen programozott volt. Leírásomból pedig gyaníthatod, hogy hozott néhány mellékhatást magával a dolog.

Síma szülésem is volt, gátmetszésem is, és igen, a gátmetszést is érzem...csak épp az kisebb, és pár héttel a szülés után már el is felejtettem, hogy szültem.

A császár választása pedig szándékos kockáztatás...de te tudod. (Ha ok nélkül akarsz császárt, csak mert félsz a fájdalomtól)

2015. jún. 24. 20:40
 3/16 A kérdező kommentje:
Nem az a kerdes,hogy miert akarok csaszart.Hanem hogy a boritekon kivul,milyen esetben szoktak javasolni.Nem akarok csaszart,csak erdeklodom.Megy a zold kez.
2015. jún. 24. 20:57
 4/16 sandrachnologic ***** válasza:
76%

Nekem két császárok volt, az első fajasgyengeseg miatt lett az 14 ora vajúdás utan. Semmi komplikáció nem volt. 9/10es apgarral szuletett a fiunk, 15 perc volt az egesz mutet. A masodik program volt, mar ott defektes volt a dolog, hogy az anesztes orvos tuladagolta a gerincerzestelenitest es elaludtam... Kinkeservesen feltudtak verni a gyerek kiemelésére, amikor is kiderult, hogy arctartasban fekszik, hatrafeszitett fejjel. Ketten konyokoltek a bordaimba, mig a sajat dokim húzta ki a lanyunkat, aki édesdeden aludt es ugy meglepődött, hogy levegőt se vett, fel se sirt, 40 masodpercen at kapott oxigént is. Csak megmutattak es mar vittek is inkubatorba. :(

En mindketto utan nagyon gyorsan épültek fel, de a masodik szuleselmeny elegge sokkoló volt... Amugy toxemiagyanu es a vesebetegsegem miatt csaszaroztak 40 hetesen kereken. Tulhordtam volna, de nem engedtek. Szoval nalunk annyi komplikáció jott be a programcsaszarnal, amennyit irnak is, hogy a gyereket váratlanul eri a sajat megszületése es emiatt nehezebben akklimatizalodik. Egyebkent minden oke a kislanyunkkal, tejcsi is hamar beindult, mar 7 hetes gyonyoru es egészséges baba.

2015. jún. 24. 20:58
 5/16 anonim ***** válasza:
75%

Nekem is fájásgyengeség miatt lett császár. Utána sajnos szövődménnyel, amit a mai napig nem hevertem ki. De ez sem program volt, hanem ott derült ki, hogy ez lesz. Két gerincbeteg ismerősömnek viszont programcsászárja volt. Őket sem irigyeltem utána, a mosott kaki szebb látvány, mint ők voltak :(

Ez is csak elméletben tűnik jó megoldásnak, a valóság fájdalmas.

2015. jún. 24. 21:04
 6/16 anonim ***** válasza:
84%

Nem program-, hanem sima császárom volt, mivel a kitolásnál gondok akadtak (túl rövid volt a köldökzsinór, hogy kiengedje a babát). Az előttem szólok leírták, hogy többnyire az anyuka egészségi állapota vagy a baba fekvése indokolja, illetve van az a pénz...

Egy ismerősöm az utolsó 1-2 hónapban találta ki, hogy ekkora meg akkora a csípője, biztos nem tudja megszülni a babát (nem akart vajúdni és "fájni"), ezért megbeszélte az orvossal, hogy császár lesz. Arra persze nem készült fel, hogy nemcsak besétál és kiveszik a gyereket, hanem 2-3 órát azért hagyják vajúdni, hiszen semmi nem indokolta előre a dolgot. Végül császározták, bár ő maga elmondta, hogy az orvosa szerint megszülhette volna akár simán is, csak több idő kellett volna hozzá...

2015. jún. 24. 21:06
 7/16 anonim ***** válasza:
51%
Szülés után két császárossal voltam egy szobában, mindkettőnek programozott volt. Az egyiknek a szemével volt valami, a másiknak pedig még az utolsó héten sem fordult be (faros volt) a baba! Sokáig szenvedtek, nehezen mozogtak, én pedig már a szülés napján (2. szülésem) a friss gátsebemen üldögéltem vígan. Nem irigyeltem őket! :/
2015. jún. 24. 22:25
 8/16 anonim ***** válasza:
49%

Akkor én nagyon szerencsés vagyok! 2 császárom volt, minden probléma nélkül. Az első császár prigramozott (ikres) volt, az alsó baba haránt feküdt. A második császár pedig sürgősségi, mert elfolyt a magzatvizem a 30. héten és a baba ott is rossz tartásban volt, a köldökzsinór majdnem előreesett.

Maga a műtét nagyon gyors volt (az ikres is). Másnap amikor felkelhettem picit húzódott, de bírható volt, nem fájt. Tejem is hamar lett. 3 db varratom volt, a többi kapocs. Nem érzem a frontot se rajta.

2015. jún. 24. 23:24
 9/16 anonim ***** válasza:
49%
Én a gátsebeseket nem irigyeltem. Mindegyik terpeszbe ment és nem tudott ülni.
2015. jún. 24. 23:26
 10/16 anonim ***** válasza:

A programozott császárt általában a betöltött 39. (néha a 40.) hét utánra írják ki, ahogy be tudják sorolni a műtétek közé - kivétel ez alól, ha valamiért veszélyes lenne már a vajúdás beindulása is vagy ha pl. már a kórházban fekszik a patológiás terhes és fokozatosan romlik az állapota.

Itt elolvashatod a Az Egészségügyi Minisztérium szakmai protokollját a "2.2. Tervezett császármetszés" pont alatt:

[link]

Ezeket sorolja fel: medencevégű fekvés bizonyos esetei, többesterhesség bizonyos esetei, koraszülés bizonyos esetei, méhen belüli fejlődés lelassulása/leállása, méhlepény rálóg a méhszájra, téraránytalanság, anyai fertőzések átvitele a magzatra

2015. jún. 25. 06:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!