Kell e szülészorvost választani?
Ha érdekel, leírom az én tapasztalatomat az eddigiekről.
Van egy kislányom (3 éves) és most 23. hetes vagyok.
A első terhességem alatt, jártam terhesgondozásra és magándokihoz. Felkértem szüléshez is, mert azt gondoltam, ha már ő vitte végig a terhességem, szülésnél is legyen jelen, biztos ami biztos.
A terhesgondozást nagyon lelkiimseretesen végezte, viszont a szülésnél.. no komment...! Késett, kb 3x nézett be, egyszer burkot repesztett, kb leszarta a fejem. A szülésznő jött be nézni, h mennyire vagyok tágulva, stb. Szülés után, pedig be sem jött megnézni, h mi van velem, legközelebb a 6 hetes kontrollon találkoztam vele.
Ezután megfogadtam, h kizárt, h magándokim legyen ha esetleg újra babát várnék.
Így lett.. Az első 18 hétben sztk-ba jártam. Ezalatt kb 4 v 5 orvos vizsgált és ezidő alatt mindenki mást monodtt, h melyik hétben vagyok, egyszer szóltam is, h múlt héten még csak 10 hetesnek írtak be, most hogy lennék 13 hetes?? Ezáltal pl alig betölötött 11 hetesen küldtek volna 12. heti gen.uh.ra. A bili nálam a 18. heti uh-n tört el, mikor a szonográfus, aki 5 p alatt letudott, undorító stílusban közölte, h keressek fel egy Uh szakértőt, mert valószínüleg van valami gáz. Ekkor mentem el a jelenlegi orvosomhoz, aki az első vizsg. alatt 45 p-en át vizsgált és megjegyezte, h nem érti, h miért hozta rám a frászt a szonográfus, minden mért adat megfelelő volt és volt szívhang is. (azt, h mit éltem meg a köztes időben nem mondom, mert senkinek nem kívánom)Tehát... összefoglalva, ha nincs orvosod, akkor nagyon mákosnak kell lenned, h kifogj egy lelkiismeretes dokit, aki nem a VIP betegeket fogja behívni még akkoris, ha te már 1 órája vársz a váróban és a másik kismama 5 perce ült le kint, de máris hívják.. :( Valamint, az orvossal kell egyeztetni, h szülésnél legyen biztosan jelen és legyen ott, hiszen ezért fizetsz. Ha az orvos lelkiismeretes, akkor ott lesz, odafigyel rád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!