Az arcunk felpuffadása jelezheti a szülés közeledtét?
Köszönöm szépen, nagyon aranyosak vagytok:)
Hűha, hát hol is kezdjem:)
Na szóval éjjel fél 2-kor arra keltem, hogy elfolyt a magzatvíz.3 órakor értünk be a kórházba (Székesfehérvár),fél 5-kor kezdődtek a fájások, egyből 5 percesek, bár még nem olyan fájdalmas.7-ig a vajúdóban voltam, 7-kor pedig átmentem a szülőszobára.Olyan 8-9 körül kezdett igazán fájni, mindenki azt hitte, itt tök hamar baba lesz.10-kor még sehol senki, bár már szenvedtem rendesen, ezért rámkötötték az infúziót, hogy gyorsan túlessünk rajta.Rám rakták az nst-t is, és vártam a csodát, de semmi:(délután 1-kor már annyira fájt, hogy azt hittem megpusztulok,és mivel folyt az oxitocin, és rajtam volt az a fájás meg szívhang néző, nem tudtam nagyon mocorogni, így sokkal nehezebb volt kibírni.A méhszáj teljesen eltűnt, folyamatosan azt mondogatták, hogy bármelyik percben jöhet a kakilási inger, akkor szóljak.De nem jött, nem voltak tolófájásaim.Ennek ellenére nyomnom kellett, mert a baba bent volt a szülőcsatornába, és a kis buksija is látszott.De olyan fájdalmak voltak, hogy alig tudtam nyomni, inkább taszítottam magamtól azt a kis kapaszkodót vagy mit.A dokik már nem tudták, hogy mit csináljanak, és azt mondták, ha nagyon rövid időn belül nem nyomom ki nagy baj lesz, mert pont olyan helyen van a baba.A doki is tehetetlen volt,csak azt nem értem, hogy miért nem segített kézzel kinyomni.Nekem nagyon hosszú ideig tartott ez a kitolásos szakasz, de délután négy órakor óriási sikerélményem volt:)Megérkezett a várva várt Csoda:)Miután a köldökzsinort elvágták, rám tették.Valami hihetetlen érzés volt.Aztán elvitték fürdetni, engem meg összevarrtak ,kicsivel több, mint háromnegyed órán keresztül,de mikor végzett a doki, a babát is visszahozták, és innentől kezdve csak boldogság:)Furi, de szülés után egy órával már nem emlékeztem, hogy pontosan milyen fájdalmakat éreztem, csak annyit tudtam, hogy fájt.Másnap pedig azt mondtam, jöhet a következő:)Jah, a gátmetszést nem is éreztem, szülés után tudtam meg, hogy vágtak, amikor szólt a doki, hogy a varrás következik.A varrás bizony fájt, de az meg már nem érdekelt, mert vártam, hogy visszahozzák a bébikémet.
Hát visszagondolva hatalmas élmény volt.Szép volt minden fájdalom ellenére.Egy jótanács,ha a légzésre odafigyeltek, az nagyon sokat segít, hogy leküzdjétek a fájdalmat.És aki tud, állva vajúdjon, és közben sokat zuhanyozzon.Remélem mindenkinek gyönyörű lesz a nagy nap:)
Jaj de szupi :) már én is várom, hogy szülhessek :):)
Örülök, hogy ilyen jó élmény volt :)
38 hetes km
gratulalok! en meg is konnyeztem 8latszik, hogy nemsokara rajtam a sor)!
sok boldogsagot es jo egeszseget nektek!
38+3 km
Sziasztok 38 heteskék!!:)
Én is 38 hetes és 5 napos vagyok, márc.13-ra kiírva. Nagyon jó volt olvasni az élménybeszámolódat a szülésről. Én is megkönnyeztem rendesen. Nagyon igaz amit írtál, hogy az első szülésben talán az a legszebb, hogy az ember nem tudja jöhet e még rosszabb. Nekem is első baba lesz, bár én Londonban élek és itt fogok szülni, de az anyaság érzése itt is ugyanolyan lesz.
Nagyon sok egészséget kívánok nektek és mindenkinek ezen a fórumon!!!
Rövid és fájdalommentes szülést kívánok!
Pusz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!