Melyik korházat választanátok szülésre, ami teljesen baba-mam barát, de nincs gyermek intenzív osztály vagy amelyik kevésbé az, de felszereltségét tekintve tökéletes?
Németországban élő kismami vagyok, és itt nekünk kell kiválasztani a korházat ahol szülni szeretnénk.
Azt tudni kell rólam, hogy nem vagyok sem természetes szülés sem császár ellenes, bár lehet hülyen hangzik, de őszinte leszek, a természetes szülés mellett nekem csak annyi szól, hogy együtt átélhetjük a párommal, ami gondolom csodálatos élmény.
A szoptatástól még egy picit idegenkedem, de mindenképpen meg szertném próbálni. Csak még minden olyan új és fura.
Na szóval eyeket figyelembe véve 2 korházra gondoltam:
1. Teljesen baba-mama barát, császármetszést csak is a legvégső esetben csinálnak, és mindent megtesznek a zavartalan szülés érdekében.
A szoptatás ebben a korházban kötelező, és minden segítséget megadnak annak érdekében, hogy jól működjön.
Sajnos nincs baba intenzív részleg, ha ne adj isten valami történne, persze attól még másik korházzal összedolgoznak.
2. Nem annyira baba-mama barát, a császármetszések száma sokkal magasabb, talán picit futószalagos.
Szoptatás, saját egyéni döntés, ha szükség van tanácsadóra rendelkezésre áll.
Felszereltsége szinte kifogástalan.
Megmondom őszintén nem tudom mit tegyek, az 1. korháznál rá lennék kényszerítve a természetes szülésre és szoptatásra, szóval választásom nem lenne, ami a baba érdekében jobb, kivéve az intenzív részleg.
2. korház meg önző módon nekem lenne kényelmesebb, mert magam dönthetem el, hogy mit is akarok.
Bocsi ha hosszú lett, de szükségem van nem elfogult tanácsokra, mert férjem csak annyit mond, szoptatni biztos szoptatni fogsz, a szülés meg az én dolgom, abban akárhogy is döntök, támogat.
Én két szüléssel a hátam mögött mindenképpen azt a helyet választanám, ahol a felszerelés tökéletes. Ugyanis nem ezen múlik a természetes szülés! Természetesen szülni lehet bárhol. Ez annyit jelent, hogy nem avatkoznak be, csak, ha muszáj. Ha viszont be kell avatkozni, akkor legyen mivel.
Kérd a korszerűbb helyen azt, hogy szeretnéd a normál szülést és csak akkor kérsz császárt, ha az orvosilag indokolt. Tiszteletben fogják tartani.
A szoptatás meg magánügy véleményem szerint. A te tested, a te babád. A tápszeres összeesküvés elmélet beteges gondolatmenetre utal. Nincs a párodnak paranoid személyiségzavara? Másban is jellemző rá a gyanakvás indokolatlan mértékben? Nem lesz így könnyű dolgod mellette...
Kedves utolso, jot nevettem, mert igen van neki :D
De mar ismerem mint a tenyerem, es ezt leszamitva egy arany ember :) Ezt az " aprosagot" meg elnezem neki,csak engem hagyjon vele beken.
Amikor jon a hulyesegekkel, egy jot nevetek es megy az elet tovabb. Abban bizom, ha mar itt lesz a pici, nem lesz ideje hulyesegeken gondolkodni, most lehet sok neki a szabadideje. :)
Köszönöm szépen mindenkinek aki írt!Nagyon sokat segítettetek! :-)
Nagyon jó egészséget és örömteli babázást kívánok az összes anyucinak! :-)
Szia Kérdező, hogy vagy? Hanyadik héten jársz? Melyik kórházat választottad?
A szoptatással kapcsolatban az jutott eszembe, hogy le is fejheted a tejet majd. Vesztek, vagy béreltek egy elektromos mellpumpát, és akkor úgymond senki nem fog a melleidhez érni, és a férjed is megnyugodhat, hogy anyatejet kap a gyerek.
A másik pedig, hogy nem csak tápszer van, vannak anyatej leadó anyukák, akiknek több van, ha neked esetleg nem lenne, az is egy lehetőség, bár én szerintem előbb választanám a tápszert, minthogy olyan anyatejet adjak a gyereknek, aminél nem tudom, hogy mit fogyasztott a leadó anyuka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!