Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szex szülés után? Hogy?...

Szex szülés után? Hogy? Mikor? Hol? Ha sosem lehetünk kettesben.

Figyelt kérdés
Olyanok biztatását várom, akik szintén hasonló helyzetben vannak/voltak. A helyzet a következő: 6 hónapos a 2. gyermekünk. Szülésem óta 3 (azaz három) alkalommal voltunk együtt a férjemmel. Imádjuk, szeretjük egymást, de kezdünk bezizzenni mind a ketten. Az első 6 hetet ugye nem kell senkinek részleteznem, utána 2 hónapig hüvelykúpokat, tablettákat, kenőcsöket és gyógyszereket szedtem felváltva, mert szülés környékén összeszedtem valamit. Utána mikor végre normalizálódott a helyzet, elkezdtem menstruálni. Tipikusan pont akkor értünk volna végre rá kettesben lenni. A fiam szinte állandóan beteg és hiányzik oviból, tehát folyton itthon van. Mikor ő alszik ebéd után, tuti, hogy a kicsivel kell foglalkoznom. Estére mire a gyerekeket elaltatjuk nagy nehezen, hulla fáradtak vagyunk. Éjjel nem is együtt alszunk, mert én a babával a hálóban a franciaágyon (nem is alszom túl sokat...), férjem meg a fiammal a nappaliban. Heti 1 szabadnapja van, ilyenkor rendszerint rohanás az egész nap. Szóval teljesen el vagyok keseredve, nem tudom meddig lesz ez így. :(( Öntsön belém valaki lelket, légyszi! :(

2015. ápr. 18. 14:29
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Még nem kerestél fel nődokit ezzel a brutális vérzéssel? Azért két hetente két hétig vérezni nagyon nem a normális kategória.

Valóban vissza kell térnie mindenkinek a saját helyére. A kisszoba legyen gyerekszoba, ti pedig költözzetek ki a nappaliba, és a gyerekek maradjanak a kis szobában.

Sok esetben a szülő nem akarja elfogadni, hogy az éjszakai keléseknek bizony ő is lehet az oka, mert zavarja a babát az együtt alvással.

Ha elaltattad este a kisbabát, miért a nagy ágyba teszed, miért nem rögtön a kiságyba?

Hidd el, a gyerekek piszok rugalmasak, remekül elvannak egy szobában is, nem kell ennyire elszeparálni egymástól a testvéreket. Igenis, szokják meg, hogy ott a másik! A nagy "elveszítette" a fele királyságát, de már négy éves, a baba fél éve ott van, volt ideje megszokni.

A gyerekek mellett/előtt szexelni pedig hát... ez nem tartozik rá.

Tudom, hogy sok esetben nehéz, de nagyobb lakás vagy a nappaliban térelválasztókkal vagy galériával nem lehet kicsit kibővíteni, elszeparálni a tereket?

2015. ápr. 19. 13:15
 12/22 A kérdező kommentje:

Nos hát... "szex elleni védekezés"??? Szó nem volt ilyenről!!! Pont, hogy azért kértem tanácsot, mert szeretném megoldani azt, ami hiányzik!!! :O

Szex egy szobában a gyerekkel:

Mikor a fiam kicsi volt, olyan volt az élethelyzetünk, hogy 1,5 évig egyetlen egy, 20 nm-es helyiségben éltünk (a házunk többi része nagy felújítás okán szét volt bombázva) az egyetlen lakószobánkból a fürdőszobát pedig pallókon közelítettük meg. Mivel a körülmények ilyenek voltak, egy helyiségben az ALVÓ babával voltunk kénytelenek megoldani a dolgot. Nyilván nem sikítoztam és a férjem sem paskolta a fenekem nagy nyögések közepette, hanem kissé visszafogottan adtuk elő a dolgot. :D A kiságy pedig ilyenkor le volt takarva egy pléddel. Habár mi csak egy nagy házfelújítás miatt kerültünk ebbe a helyzetbe, de közben mindig azzal vigasztaltam magam, hogy vannak/voltak a világon szegény családok 6-7 gyermekkel, akik szintén egy szobában nőttek fel...hát valahogy lett nekik is olyan sok tesójuk, nem hiszem, hogy a sufni járt anyuka meg apuka télvíz idején... :)

Hogy miért nem teszem át a babát cumival a szájában, mikor elalszik? Mert születésétől fogva öklendezik a cumitól (ebben is különbözik a fiamtól, akinek cumit dugtam a szájába és már aludt is a saját ágyikójában) és cicin alszik el. Milliószor megpróbáltam áttenni. Röviddel elalvás után, órákkal elalvás után, világosban, sötétben, csendben, zajban, mindenhogy. Eredmény: bármilyen mélyen alszik, AZONNAL felkel ha átteszem. :(

Nőgyógyászom szerint szülés utáni 1. évben normális, ha erősebbek a menstruációk és rendszertelenek. Az idő előrehaladtával beáll. Ez különben az 1. szülésemet követően is így volt, csak akkoriban több volt a kettesben töltött szabadidőnk apával...

2015. ápr. 19. 13:59
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Látom mindent megmagyarázol. Van még kérdésed? Mert, ha semmi nem jó, akkor nem tud senki segíteni. Ha nem változtatsz, akkor marad minden a régiben. Kifogást lehet persze keresni és találni is. A párkapcsolatod viszont tönkremegy, ha a gyerek irányít.

Más a szex egy újszülött mellett és más a 4 éves mellett.

2015. ápr. 19. 14:12
 14/22 A kérdező kommentje:

Azzal kezdtem, hogy olyanok tanácsát kérem, akik hasonló helyzetben vannak. Hiába javasoljátok a cumit, ha egyszer nem fogadja el a baba. Hiába javasoljátok a "külön hálószobát", ha egyszer nincs több helyiség. :D Nem megmagyarázom, csak reagálok a leírtakra. Sejthetitek, hogy azért tettem fel a kérdést a neten, mert fontos nekem és próbálok rá megoldást találni.

Kedves Utolsó Hozzászóló! Te is egy helyiségben élsz a gyermekeiddel? (nyilván, különben miért írtál volna tanácsot) Segítenél nekem a válaszoddal, ha leírnád, Te hova mész a férjeddel? hogyan, hol és mikor oldod meg?

2015. ápr. 19. 14:36
 15/22 anonim ***** válasza:
Igen, másfél szoba van. Mi lakunk az egyikben, a gyerekek a másikban. A baba 4 hós koráig aludt velünk a hálóban a bölcsőjében. Egy ágyban soha nem aludtunk. Amíg szopi közben aludt el, addig meg kellett várnom a mály alvási fázisát, amikor áttehettem az ágyába. Ez kb 20 perc a babánál. Ilyenkor már nem ébred fel. DE hozzászoktattam a cumihoz, mert nem tudtam órákig altatni, mert addig a nagy szétkapta a lakást. Kb 2 hónapig cumizott (mamot próbáltuk és az eleján tartottam a szájához), azóta az ujját szopja és úgy alszik el.
2015. ápr. 19. 15:35
 16/22 A kérdező kommentje:

Én 3 féle cumit próbáltam, de öklendezik tőlük, ezért feladtam. Csak cici kell neki.

20 perc után (is) próbálkoztam vele, de bármilyen óvatosan emelem át, azonnal felkel és ordítani kezd. Éjjel is felébred többször mellettem. Ilyenkor észleli, hogy ott vagyok, ettől megnyugszik és alszik tovább. De ha a kiságyban ébred, csak cicivel tud visszaaludni és hopp, máris újra a mi ágyunkban van. Totál el vagyok keseredve, nem tudom mit csináljak. :(

2015. ápr. 19. 15:56
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
A kicsit átszoktatnám a kiságyba, amíg ez tart kint aludnék a többiekkel, ha kell akkor meg átmennék a kicsihez, de nem szórakoztatnám, hanem az ágyában nyugtatnám meg. Ha ez megvolt utána már össze lehet tenni a két gyereket, és mindenki a helyère kerül. Ha semmilyen màs helyiségben nem megoldható a szex, akkor marad ez, vagy marad ami most van, de nem tudom a nagy még iskoláson a kicsi meg óvodásan is az anyjával/apjával fog aludni? Vagy ezt így meddig tervezitek?
2015. ápr. 19. 16:31
 18/22 anonim ***** válasza:
nos en csak azt tudom elmodani mi hogy csinaltuk. a lanyom az apjaval a fiam velem aludt egyszobaban mert anyosomeknal ajkoriban laktunk. mikor elaludtak a gyerekek kb ejfel es hajnal 2ora kozott csendes es gyors menetek voltak aminek most igy utolag mdeg is let az eredmenye. depr
2015. ápr. 19. 17:58
 19/22 anonim ***** válasza:
Aki azt írja, hogy a "gyerek mellett nem lehet szexelni", úgylátszik nincs tisztában azzal, hogy nem előtte csinálják, hanem mikor alszik. Mi is sokáig a szüleimmel, bátyámmal egy szobában laktunk, anyumék mégis szexeltek (gondolom :)) én mégsem lettem sérült. Mi is egy szobában vagyunk mióta betegek a gyerekek és igen van úgy, hogy ők alszanak, mi meg az ágyunkban összebújunk. Persze ilyenkor nem vadul. A mi gyerekeink egyébként itt is ott is alszanak. Vagyis van saját szobájuk, de pl ilyenkor mikor betegek (fulladósan köhög, vagy a pici nehezen veszi a levegőt, mert nem tudja felköhögni a váladékot, átköltöznek hozzánk, igaz ágyastól). Vagy mikor a pici megszületett akkor voltunk ilyen félig így félig úgy verzióban, amíg a kicsi be nem állt a ritmusra, mert ugye nagynak pihenten kellett oviba menni. Tehát annyiban igaza van azoknak akik azt mondják ahhoz kell szoktatnod őket, mert így hozzászoknak, hogy az az övéké, hogy hol van már csak másodlagos dolog.
2015. ápr. 19. 20:39
 20/22 A kérdező kommentje:

Köszi az utolsó hozzászólónak, hogy megért és nem néz ufónak! :)

Albérletben lakunk, építkezni fogunk a közeljövőben, az új házban lesz szoba bőven mindenkinek. Tehát átmeneti a lakhelyünk. A kérdésre, hogy meddig tervezzük így: addig, míg megoldást találok a problémára (mielőbb szeretném, hisz ezért is írtam ide kérdést), illetve mire az új házba költözünk, mindenkinek lesz saját szobája.

2015. ápr. 20. 00:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!