Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szex szülés után? Hogy?...

Szex szülés után? Hogy? Mikor? Hol? Ha sosem lehetünk kettesben.

Figyelt kérdés
Olyanok biztatását várom, akik szintén hasonló helyzetben vannak/voltak. A helyzet a következő: 6 hónapos a 2. gyermekünk. Szülésem óta 3 (azaz három) alkalommal voltunk együtt a férjemmel. Imádjuk, szeretjük egymást, de kezdünk bezizzenni mind a ketten. Az első 6 hetet ugye nem kell senkinek részleteznem, utána 2 hónapig hüvelykúpokat, tablettákat, kenőcsöket és gyógyszereket szedtem felváltva, mert szülés környékén összeszedtem valamit. Utána mikor végre normalizálódott a helyzet, elkezdtem menstruálni. Tipikusan pont akkor értünk volna végre rá kettesben lenni. A fiam szinte állandóan beteg és hiányzik oviból, tehát folyton itthon van. Mikor ő alszik ebéd után, tuti, hogy a kicsivel kell foglalkoznom. Estére mire a gyerekeket elaltatjuk nagy nehezen, hulla fáradtak vagyunk. Éjjel nem is együtt alszunk, mert én a babával a hálóban a franciaágyon (nem is alszom túl sokat...), férjem meg a fiammal a nappaliban. Heti 1 szabadnapja van, ilyenkor rendszerint rohanás az egész nap. Szóval teljesen el vagyok keseredve, nem tudom meddig lesz ez így. :(( Öntsön belém valaki lelket, légyszi! :(

2015. ápr. 18. 14:29
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
84%
Ne haragudj de ezt nem tudom elhinni, hogy a nap 24 órájából képtelenek vagytok 20-30 perc időt találni az együttlétre. Ha nagyon akarjátok lehet erre is időt szakítani, mondjuk alszol a férjeddel, szabadnapon leteszed mindkét gyereket délután, és addig elintézitek, vagy fürödtök egyet közösen, addig nagyobbnak mese, barmi ami leköti, a kisebb meg addig az ágyában elvan.
2015. ápr. 18. 14:37
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Hajnalban? Állítsátok be néha a telefont.
2015. ápr. 18. 14:38
 3/22 anonim ***** válasza:
75%
Hajnalban? Esetleg miután este leteszitek a gyerkőcöket együtt fürdés? Nekünk bevált, esetleg külön szoba, konyha, ahol éppen nyugi van? Nem hiszem, hogy ne tudnátok megoldani, ha nagyon akarjátok :D
2015. ápr. 18. 14:47
 4/22 anonim ***** válasza:
95%

Nekünk is úgy volt sokszor, hogy hajnalban, mert addigra már valamennyire kipihentem magam párom meg nem bánta ha ezért felébresztettem. Ez olyan hajnali 3-4 felé volt, de volt, hogy mielőtt egyébként is kelt volna mondjuk 5 felé akkor ébresztettem ezzel.

A másik megoldás, amit mi alkalmazunk. A nagy szombatonként egyébként is maminál van, a kicsi olyan 4-5 hónapos korától van ott. Ilyenkor reggel leadjuk, elmegyünk edzésre, bevásárlás (csak egy gyors napi bevásárlás, mert ugye hétközben elvégzem a többit), és utána haza. Ilyenkor van időnk egymásra és belefér 1-2 menet szex is. Majd délután 4-5 felé megyünk a gyerekekért. Most hogy már 7 hónapos a kicsi már tudunk hétközben este/éjszaka is időt szakítani rá.

2015. ápr. 18. 16:39
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

Azon nem gondolkodtatok, hogy mindenki kerüljön a "helyére"? Nagy a saját ágyikójába, baba a rácsos ágyba, apa és anya a franciaágyba, a saját hálójába.

Amikor nem beteg a nagy, nem tud a férjed kivenni 1-2 nap szabit? Jót tenne a házasságotoknak egy kis romantika, mert így tényleg nem a jó irányba tartotok, hiába szeretitek egymást.

2015. ápr. 18. 18:04
 6/22 anonim ***** válasza:
Mi is mindig hajnalban vagyunk együtt.
2015. ápr. 18. 18:27
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkinek mennie kellene a helyere.. apanak anya mellett a helye, a gyerekeknek pedig kulon agyban
2015. ápr. 18. 23:09
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek az utolsóval. Attól még senkinek nem lett baja, hogy a helyére került. Abból viszont igen, hogy nem... Napirend és rendszer a titka mindennek.

Nekem is 2 gyerkem van, 8 órakor záróra, így alakítottuk mindkettőt. A kicsi 6 hónapos. Úgy altatom, hogy 8ra fáradt legyen. Egyedül alszik el a saját ágyában. A nagy 3 éves, szintén. Mi meg ketten a párommal.

2015. ápr. 19. 10:08
 9/22 A kérdező kommentje:

Köszi a sok segítő választ! :)

Az első gyerekünknél még nem voltak ilyen gondok, ő nagyon jó alvó volt, újszülött korától kezdve a saját ágyában aludt. Viszont a hugival most kicsit más a helyzet. Mivel a nagy ovis, ezért aludnia kell éjjel, az elején nem hagyhattam a kicsit sírni. 1,5 szobás lakásban lakunk, a hálóban aludna eredetileg az egész család. Szóval, hogy ne üvöltsön az éjszaka közepén mikor átteszem kiságyba, inkább magam mellé vettem és úgy altattam. Utána a nagynak jöttek az örökös nátha, köhögés, prüszkölés. Nem akartuk, hogy tiszta baci legyen a kis szoba, meg hogy felébressze a kicsit, így jött a mentőötlet, hogy apával átcuccolnak a nappaliba. Azért apával, mert a 4 éves gyereket, aki kis tesó előtt világ életében velünk aludt egy szobában (igen, tudtunk is így házas életet élni), nem akartuk elpaterolni, hisz így is féltékeny volt. Ez érthető. Tehát így lett megosztva a kis család. Kezdetektől fogva napirenden van a kérdés,hogy hogyan szoktassam vissza a babát a saját ágyába, de ahhoz kemény bömbölős éjszakákat kéne bevállalni, ami a másnapi ovi és a férjem munkája miatt necces, illetve ott vagyok én is a fél éve tartó 2-3 óra alvásaimmal. Tehát nehezen veszem rá magam, hogy beáldozzak pár éjszakát.

A másik, hogy a kezdeti első időkben egyáltalán nem kívántam a szexet. Ezzel gondolom más is volt így szülés után.... Később, mikor már újra hiányzott, akkor pedig a fent felsorolt okok miatt hiúsult meg mindig a próbálkozásunk (2 hétig tartó brutál menzeszek havi rendszerességgel...tehát ha úgy tetszik, 2 hetente vérzek 1,5-2 hétig, de duuurván), vagy épp elterveztük, de a gyerekek tuttti, hogy pont nem egyszerre aludtak. A fiamnak hiába raktunk be mesét, tök féltékeny és folyton rohangált át hozzánk valami fontos mondandóval. nagyszülői (és semmilyen) segítségünk nincs, hogy lepasszoljuk a gyerkőcöket. Az esték pedig úgy néznek ki, hogy fürdetésre hazaesik a férjem a munkából, ez van este 8-8:30 körül, utána én megyek altatni a kicsit vagy egy órán keresztül, férjem meg a másik szobában a naggyal mesét néz, játszik vele, olvas neki, aztán azon el is alszanak mindketten. Mire átvánszorgok, már horkol mindkettő. Utána leviszem a kutyát, ez rendszerint este 10 után van egy utolsó sétára, és én utána kezdek fürdeni, majd bedőlök a baba mellé az ágyba. Éjjel ő hozzá átlag 3x kelek szoptatni és pont a hajnali órák a leggázosabbak...reggel 6-fél7 fele vééégre beájulok és ekkor kel a férjem. Ilyenkor bejön megpuszilni, amit rendszerint ne érzékelek úgy ki vagyok ütve. Elmegy munkába és kezdődik az új nap. Havonta-2 havonta 1x úgy jön ki a lépés, hogy a nagy oviban, férjem szabadnapos, baba nyugis, nem is menstruálok éppen és minden klappol, na ilyenkor történt az a bizonyos 3 alkalom. Holnap és holnapután lesz 2!!!! szabadnapja, ovi is van, holnapra talán elmúlik a vérzésem (mert már megint 8 napja tart) és ha a Jóisten is úgy akarja, össze tudunk bújni akár többször is! :D Ja és bocs a szófosért.... :D

2015. ápr. 19. 10:46
 10/22 anonim ***** válasza:

Azért apával, mert a 4 éves gyereket, aki kis tesó előtt világ életében velünk aludt egy szobában (igen, tudtunk is így házas életet élni), nem akartuk elpaterolni, hisz így is féltékeny volt.

Na ezt rontottátok el! Összemosódnak a családotokban a határok, a gyerek irányít, noha csak a látszat, hogy erre van szüksége. A gyereknek határozott, kereteket adó és melegszívű, szertő szülőre van szüksége.

Nem tartom egészségesnek, hogy a gyermek megosztja a szülőket. Teljesen felbontva ezzel a családi dinamikát és felborítva a nprmál szerepeket.

Ez teljesen magával hozza így a szexuális és kapcsolati zavarokat. És el is árultad, hogy a részedről ez egy darabig a szex elleni védekezés egyik eszköze volt.

Ha változtatni akartok, akkor tegyétek azt határozottan. Apa kiköltözik a nagyobbik mellől, a kicsit meg beszoktatod az ágyába. Nem drasztikusan, hanem szépen megtervezve, fokozatosan.

Befektetd az ágyba, ott simized, adsz neki cumit, ha sír, akkor felveszed, babusgatod, majd újra visszateszed az ágyába. Ez akár első éjjel egy órás munka is lehet. Nwem kell hagyni sírni, mert nem ez a módja. Nappal is legyen az ágyikójnában időnként, nézelődjön ott pár percet, játsszál vele ott, a délutáni alvás legyen ott először.

Az meg ne is haragudj, nagyon nem egészséges, hogy a nagyobbik gyerek előtt éltek nemi életet. Igen is érzékeli ezt előbb utóbb és össze is fogja zavarni.

2015. ápr. 19. 12:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!