Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Muszáj szülnöm testvért a...

Muszáj szülnöm testvért a lányomnak?

Figyelt kérdés
Mindenki ezzel jön,m hogy boldogtalan lesz, hogy nem lesz senkije, ha meghalok (egyedül nevelem). Mindenki ezzel csesztet. Keress párt, szülj még egy gyereket,mert igy a kislányodat kilököd a nagy semmibe,nem lesz kire támaszkodjon, nem lesz,aki felhivja, akije mindig ott van,ha a világ rossz... Tényleg ilyen szörnyű egy egyke felnőtt élete??? Mert most már nekem is lekiismeret-furdalásom van, mondjuk már komolyan kezdem rosszul érezni magam, amikor a tesóm felhiv hetente,mert arra gondolok, hogy a kislányomnak ilyen sem lesz az életében,tényleg egyedül marad. Én már 37 éves vagyok. Mire találnék párt, elmenne az idő egy másik babát várni,már túl késő lenne. Tényleg olyan rossz lesz a kicsimnek, amiket felvázolnak nekem?
2015. ápr. 9. 14:53
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Marhasag az egesz.

A lanyod sajat csaladot fog alapitani, lesznek gyerekei, parja, mire te eltavozol, nem lesz egyedul.

2015. ápr. 9. 14:59
 2/14 anonim ***** válasza:
68%
Van unokatestvére? Érdemes szorosabbra fűzni velük a kapcsolatot, szülőként Te irányíthatod ezt!
2015. ápr. 9. 15:01
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Ez baromság. Akkor vállalj gyereket, ha te is akarod. A gyereket nem a másik gyereknek szüljük. Ráadásul semmi garancia nincs, h együtt is fognak maradni, lehet, h egyik A országban fog dolgozni, másik B-ben.
2015. ápr. 9. 15:03
 4/14 anonim ***** válasza:

Mi tudatosan egy gyereket vállaltunk (2 éves most), és én is szoktam ezt hallgatni. De elengedem a fülem mellett.

A legjobb barátnőm egyke, és esküszik rá, hogy a legjobb dolog a világon, ő az egyedüli, aki mondogatja, hogy nehogy szüljek még egyet.

Pedig nekünk megvan a ház, kocsi, 10 éve együtt vagyunk a férjemmel, szóval akár lehetne is, de nem akarunk.

Nekem van 3 testvérem, mégsem megyek velük sokra...

Nyugi, nem lesz rossz a lányodnak!

2015. ápr. 9. 15:04
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon-nagyon mélyen egyetértek a 3-as hozzászólással, ha ő nem írta volna, én írom ugyanezt, azzal a módosítással, hogy arra sincs semmi garancia, hogy jó testvérek lesznek. Sajnos sok ilyet látok a környezetemben.
2015. ápr. 9. 15:11
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a választ! Csak nem akarok a kicsimnek rosszat... De ezt ti is tudjátok : ) Hisz minden anya jót akar a gyermekének. Én, ha rajtam múlna, nem szülnék egy újabb gyereket, de ha ezzel rossz jövőt adok alányomnak, esküszöm,szülök még egyet, mert mindenki szerint a környezetemben a testvér a gyermekem jövőjének záloga... És igen. Nekem van egy,akit nagyon szeretekés ilyenkor azért nagyon furdal a lelkiismeret, hogy én ezt nem adom meg a gyermekemnek.
2015. ápr. 9. 15:17
 7/14 anonim ***** válasza:

Csak akkor szülj, ha te magad akarod. Ne a nagyobbik gyereknek, ne a rokonoknak, ne a szomszédnak, mert nem ők fogják felnevelni, hanem te.

Ha érdekel tapasztalati szempont, akkor a párom helyzetét le tudom neked írni. Ő most, negyven év fölött kezdi tapasztalni a rossz oldalát az egykeségnek. Eddig csupa előnye volt belőle, hiszen anyagilag több mindent kapott a családtól. Most, hogy a szülők, gyerektelen idősebb Egy nagybácsi és egy keresztanya) rokonok egyre inkább segítségre szorulnak, nagyon magára maradt. Nem kell nagy dolgokra gondolni, hiszen nem robbant le egyikük sem, de ha kórházba kell valakit vinni vizsgálatra kocsival, ha egy bútort házhoz kell vinni, megszerelni egy csapot, ott lenni, amikor kijön a gázszerelő (idős ember nem szeret egyedül fogadni idegent), vagy egyéb problémás helyzet adódik, senkivel nem tudja megosztani a feladatokat. Ahogy múlik az idő, egyre több az ilyen feladat, közben a saját családunkban is (érkezik a második gyerek), látom, mennyire nehéz neki.

Ott van az is, hogy ha lenne testvére, az sem lenne semmire garancia, de legalább, ha egymással nincsenek is jóban, a szülőknek csak segítenének ők is.

Ettől függetlenül ez se befolyásoljon, hiszen ez a te saját döntésed kell legyen, csak egy olyan szempontot is leírtam, amit a kisgyerekes szülők még nem nagyon látnak.

2015. ápr. 9. 15:46
 8/14 anonim ***** válasza:

1. A korod még nem akadály.

2. Férjemnek és nekem is van 2-2 testvérünk, emiatt az 1 gyerek nem is játszott szerepet a gondolatunkban, a kettő volt az alapfeltevés, el sem tudnánk képzelni hogy egyedüli gyerek legyen a lányunk. Nemrég megszületett a második lányunk, és ugyan 38 éves vagyok, de bizony lehet, hogy harmadikat is vállalunk, ismét van egy kis "hiányérzetünk", mindketten úgy érezzük, hogy három gyereket szeretnénk. Valószínűleg ez a családi hátterünk miatt van, ezt "szoktuk" meg. Így nem is tudok véleményt mondani az egykékről, egy biztos, a szomszéd kislány egyke, 9 éves, és egyedül játszik a kertben, vágyakozva néz át hozzánk és a másik szomszédhoz, amikor a gyerek(ek) kinn vannak. Felnőttkorban ez még jellemzőbb, jó hogy "van" a nővérem és a bátyám, tudom hogy számíthatok rájuk.

2015. ápr. 9. 15:59
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
én utáltam egyke lenni,de még én is átgondolom 1 vagy 2 gyerek legyen :-) csak ezért ne szülj még egyszer,csak ha amúgy is akarnál. ráadásul nem tudom mennyi idős a lányod,még mire találsz valakit,teherbe esel megszülsz addigra azt hallgatod,hogy hát mégse kellett volna ekkora korkülönbséggel vállalni. ne foglalkozz másokkal. a gyereked meg nem lesz egyedül mire te meghalsz rég lesz saját családja.a jövőjéhez meg semmi köze egy testvérnek
2015. ápr. 9. 16:35
 10/14 anonim ***** válasza:
Elõször is ne törõdj mások véleményével. Úgyis mindenki mást mond. Akkor szülj ha te is akarsz majd szülni. Manapság a kor nem akadály. De hiába van az embernek testvére, nem biztos h jó tesók lesznek felnõttként is. Pl nekem is van és le sem sz*r, jobbik esetben, páromék pedig mintatestvérek. Kb olyan nekem mivel a szüleim sem élnek, h egyedüli vagyok. De kaptam egy új családot. :) Vérrokonság nem minden. :)
2015. ápr. 9. 17:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!