Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ez már fájás, vagy jósló? SOS!

Ez már fájás, vagy jósló? SOS!

Figyelt kérdés
Sziasztok! Éjjel görcsölgetett a hasam, de vissza tudtam aludni, ez kb. óránként jött. Reggel 6tól viszonylag rendszeresen, 8-12 percenként jöttek néha fájdalmasabb, néha kevésbé fájdalmas összehúzódások, írtam, kb. 38-53 másodpercig tartottak, most is tartanak. Szerintetek érdemes hazaugrasztani a férjem? Csak mert elég gáz munkahelye van sajnos... Zuhanyoztam langyos vízzel, akkor kicsit jobb lett, de utána folytatódott. Ez lehet jósló? 2 órája rendszeresen az összehúzódások. 39+1 hkm

2015. ápr. 6. 08:03
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Hát, ha rendszeresek, akkor kórház. Legfeljebb ülj be egy taxiba és ha a kórházban azt mondják, hogy ez már az, akkor ugrasztod a férjed is.
2015. ápr. 6. 08:27
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha rendszeresek akkor kórház. Természetes, hogy szólsz a férjednek. Szerintem ez már az lesz:)

Könnyű szülést!

2015. ápr. 6. 08:31
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez már rendszeres, de ha nem érzed rosszul magadat, úgyérzed minden ok, akkor elég 5 perceseknél bemenni. Szedd össze a cuccodat, ha a párod közel van(és a korház is)akkor csak szolj neki, hogy legyen késszen, és ha söröbbek lesznek menni fogtok.

Mivel nem is erösek, és 10 percesek még,ez elég sokáig fog tartani.

Nekem mindegyik szülésem 3-4 orás volt, de a fájások 3 percesként kezdödtek, így szerintem neked hosszab vajúdásod lesz. Szerintem közben a magzatvíz is elfog folyni, így készülj betéttel, vagy olyan ruha legyen rajtad amit eláztathatsz.

2015. ápr. 6. 08:45
 4/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Az elműlt fél órában beültem a meleg vízes kádba, jöttek a keményedések, de szinte fájdalom nélkül, éppen hogy éreztem. Amint kiszálltam rá 3 percre megint ugyanolyan intenzitású volt, mint a kád előtt. Akkor ez nem jósló mégis? Úgy össze van zavarodva az ember... :) Az előbb kellett nagywcre mennem, sokat, azt olvastam ez is jel lehet. Figyelgeti magát az ember! :) Remélem nem jóslók, de nem vagyok kétségbe esve, szerintem is ez hosszú folyamat, amíg nem lesznek 5-6-7 percesek, addig nyugodtan vagyok, szólok majd a férjemnek.
2015. ápr. 6. 08:55
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

3-s vagyok.

szerintem ezek egyáltalán nem jóslóak, ezek már rendszeresek. Amit tehetsz, hogy megsürgesd a szülést, hogy most elmész egy nagy sétára(vidd a telefont és maradj lakott területen) a környéken, esetleg ha van valaki akit tudsz vidd magaddal. Szerintem egy laza könnyü orás séta fele annyira lecsökkenti a szülési idöt.

Èn külföldön élek, és itt eleve a korházban is kiküldenek szülni, itt feküdni csak amikor már a kitolás van szabad csak. Enegem 3 percesekkel is elküldtek sétálni. A gravitációs erö segít a babát elörébb tolni, és ha fájás közben még az erö is lefele huzza, akkor még gyorsabb a szülés. A másik, hogy rengeteget igyál, legyennálad egy félliteres víz ésminden fájás után húzd meg azt. A szülés fontossága, hogy rengeteg folyadékot igyál. A másik, hogy tartsd magad melegen. A lábaidon legyen zokni, és soha ne fázzál. Ha kimész, vedd fel a télikabátot, és meleg nadrágot, habár ne is izzadjál, de kellemes melegben legyél.A fázás is vissza veszi a fájdalmakat.

Eléggé hosszú szülés várrád ha most ilyen lassan indult be, de a séta mindenképpen elöre segít.Amit nem szabad olyan dolgot tenni, ami nehéz légzéshez vezet(pl erös lépcsözés), vagy is oxigénhiányt okoz a testben.

2015. ápr. 6. 09:12
 6/17 A kérdező kommentje:
Köszi a jótanácsokat! Mellettem van egy fél literes üveg, igyekszem minél többet inni. Lecsökkentek a fájások 5-6 percesekre, kezd olyan hűűűű ez már tényleg fáj érzésem lenni.... :) De nem bánom. A lakásban teszek veszek, gondolkodom mi kell, pakolok, aztán lassan hívom a férjemet, ő még 1 óra mire hazaér, a kórház 5 perc autóval...
2015. ápr. 6. 09:43
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Majd írd meg mi lett!:)
2015. ápr. 6. 10:52
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
En is varom mi hol tartasz?! Konnyu szulest!
2015. ápr. 6. 11:59
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Mi újság kérdező? :)
2015. ápr. 6. 16:36
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Jaj nagyon kivancsi vagyok már biztos megszületett a babád vagy még dolgozol érte :)az elsőnél nekem is 24 óra vajúdásom volt mire jöttek az igazi fájások.onnan 4 óra múlva megszületett a lányom.
2015. ápr. 6. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!