Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen a győri kórház és a...

Milyen a győri kórház és a személyzet?

Figyelt kérdés

Minden érdekelne, tapasztalatok, a szülés lefolyása, minden.

Ha már bekerültem a kórházba,utána mi történik?Milyen fájadlomcsillapitókat tudnak itt adni?Ha nincs választott orvosom kedvesek-e a növérek,az ügyeletes doktor?Türelmesek-e?Meddig kell szülés után a kórházban maradni?Végeznek-e általában gátmetszést,adnak-e beöntést,ilyesmikre gondoltam.Elöre is köszönöm szépen a válaszokat,ott fogok szülni és eléggé izgulok,szertenék megtudni mindent.

2008. aug. 26. 09:28
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Én áprilisban szültem Győrben, a szülés előtt egy-másfél hónappal kértem meg a körzethez tartozó orvost, hogy legyen ő ott a szülésnél, de ahogy megismertem, akkor is ilyen lelkiismeretes lett volna, ha nem kérem meg, csak éppen ő van ügyeletben. A többi orvosról is csak jó véleménnyel vagyok!

Mellettem tanuló szülésznő volt javarészt, nagyon nagyon kedvesek, hiába fiatalok, nekem csak pozitív tapasztalatom volt velük kapcsolatban is és az ott dolgozó szülésznőkkel is! Én kedden délután szültem, ha a kisfiam nem kap fertőzést, akkor már pénteken mehettünk volna haza, de szombaton is és vasárnap is engednek haza kismamákat.Nekem beöntést nem adtak, mert idő nem volt rá, gátmetszést muszáj volt csinálni, de ha egy mód van rá, én úgy tudom, hogy kihagyják. Amikor bemész a kórházba, felveszik az adataidat, kapsz hálóinget, és bekísérnek a szülőszobára. Ott megvizsgálnak, meg vajúdás közben is időközönként. Vajúdásnál megkérdezik, hogy szeretnél-e a labdára ráülni, vagy a szülőszéket használni. Nekem, amíg nem jött a tesóm, hoztak hideg vizet szívószállal, hogy kortyolgassam. Kaptam fájdalomcsillapítót infúzióban. Ha bármi kérdésed van, nyugodtan írj!Könnyű szülést és sok egészséget kívánok nektek!

2008. aug. 26. 12:13
 2/5 anonim ***** válasza:
Szia! Én májusban szültem. Orvosom előtt, szülésznőm előtt le a kalappal, a többiek is hozzáértő, jó emberek, na de a csecsemősnővéreknek több sírógörcsöt köszönhetek. Első babámat szültem, és az akkor ügyeletes nem mutatta meg a szoptatást, meg is lett az eredménye, olyan mellgyulladást kaptam, hogy elment a tejem. Szóval ha bármit szeretnél, ne engedj a flegma válaszoknak, állj a sarkadra, ne hagyd, hogy miattuk hiányt szenvedj bármiben. A 4 nap alatt 2 normális, kedves nővérrel találkoztam, a többi elkeserítő volt. Ajánlom Neked a szülésre felkészítő tanfolyamot, én nem jártam, csak a szülészetlátogatásra mentem el, nagyon hasznos volt, mikor eljött az idő, már ismerős volt a terep. Remélem, nem rettentettelek el, tényleg csak a nővérekkel volt bajom. Szép szülést kívánok Neked!
2008. aug. 26. 19:33
 3/5 anonim ***** válasza:
Szia! Októberben lesz két éve, hogy Győrben szültem, és kb. két hét múlva lesz az "ismétlés" :) Csak jó tapasztalataim voltak, orvosokkal, szülésznőkkel egyaránt. Kedves és segítőkész volt mindenki. A csecsemősnővérek tényleg nincsenek a helyzet magaslatán, de velük is meg lehet találni a hangot, és köztük is vannak kedvesek, szakmaszeretők. Összegezve mindent, nyugodt lehetsz, tényleg nagyon rendben van minden és mindenki. Én hétfőn 11-kor szültem, pénteken mehettünk volna haza, de besárgult a kislányom, így szombat lett belőle (Viszont kihozták a szobába a kékfényes inkubátort, úgyhogy még annyi időre sem szakítottak el bennünket, ha sírt, vagy szopiznia kellett kivehettem. Ez nagyon jó volt így). Gátmetszésem volt, ez, és a varrás volt az egyetlen amitől nagyon féltem, de az előbbi fel se tűnt (ezt nagyon komolyan írom, pedig még az ollót is láttam), utóbbi meg olyannyira nem fájt, hogy mondta a dokim, hogy szóljak, ha fáj, mert akkor ad érzéstelenítőt, de erre nem került sor. Én nem kaptam (és nem kértem) közben érzéstelenítést, igaz, viszonylag gyorsan meglett a babám a kórházbaérkezéstől számítva. Beöntésre sem volt idő, erre most én is kíváncsi leszek. A szülőszobán a dokim mondta a szülésznőmnek, hogy kapcsoljon kellemes zenét, meg ilyenek, ami akkor nem érdekelt, hogy van vagy nincs, mégis tök jó volt a lelkemnek, hogy még ilyen szinten is törődnek velem, pedig nem vagyok egy nagypénzű páciens. A szülésem hatalmas élmény volt, már akkor azt mondtam, hogy remélem még újra átélhetem azt a csodát. Most, hogy újra szülni fogok, azért van bennem izgalom, de a kórház nagyon jó, csak megnyugtatni tudlak.
2008. aug. 26. 22:50
 4/5 anonim ***** válasza:
Az utolsó vagyok. Lemaradt, ami a legfontosabb, hogy hasonlóan szép élményeket és álmaid szülését kívánom Neked. (Lehet, hogy majd a folyosón találkozunk :) )
2008. aug. 26. 22:52
 5/5 anonim ***** válasza:
Igazuk van az előttem szólóknak, a csecsemős nővérek tényleg nem mindig vannak a toppon, viszont, ha kéred, ott lehetsz a fürdetésnél, ha zuhanyozni szeretnél, akkor ott hagyhatod a kicsit, mégis felügyelet alatt van, szóval azért nem olyan rosszak ők sem, sőt vannak kifejezetten kedvesek!
2008. aug. 27. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!