Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szerintetek normális ez, vagy...

Szerintetek normális ez, vagy csak én vagyok ilyen?

Figyelt kérdés
Tegnap voltam az első Nst vizsgálaton ,ahol is vajúdott egy kismama, akit végül császárra vittek.Szegény nagyon kiabált! De én nem lettem ideges ettől. A szülésznő meg is mérte a vérnyomásom, de jó volt. Azt mondta, hogy jó hatással van rám ez a szülő nő. Mondtam neki, hogy minek idegeskedjek,hiszen ezen minden kismamának túl kell esni. Azóta alig várom hogy én is átélhessem a szülés fájdalmát. Hiszen ez a legszebb fájdalom a világon. Szerintetek normális vagyok? :). 36 hetes első babás kismama.
2015. márc. 9. 09:28
 1/4 anonim ***** válasza:

szerintem igen, ez normális gondolat, én is alig vártam, csak sajnos indítani kellett, úgyhogy nem adatott meg nekem az élmény.

De bementem, vajjúdtam, végig mosolyogtam, még amikor kezdődtek a tolófájások akkor is. csak akkor fagyott le a mosoly a számról, mikor mondta az orvosom hogy nem tud kibújni a baba és császározni kell.

Szerencsére hamar túl tettem magam a dolgon, de én is nagyon vágytam volna rá, hogy milyen lehet kipréselni :)

2015. márc. 9. 09:35
 2/4 anonim válasza:
Szerintem igen. Én decemberben szültem, engem se zavartak a szülő kismamák, amikor vizsgálaton voltam. Csak elfogadtam, hogy ez a szüléssel jár. Kiírt idő után 10 nappal szültem, kisfiam 3950 gramm volt, de nem fájt, csak az elején, amikor meglepődtem a fájdalom intenzitásától és ellenálltam. Bocsi, kicsit eltértem a tárgytól. Szóval szerintem teljesen normális vagy, hagyd, hogy történjenek a dolgok, és lélegezz hosszúakat és mélyeket! :) Könnyű szülést!
2015. márc. 9. 09:39
 3/4 anonim ***** válasza:
Persze normális,nekem hamarabb be kellett feküdni,így jónéhány szülést végighallgattam,a folyosó legvégén volt a szobánk,de volt olyan,hogy még ott is hallottuk a kiabálást, nekem ettől semmi bajom nem volt,de a szobatársam nagyon félt a szüléstől pedig még csak a 4ik hónapban volt, a szülésznők nem győzték nyugtatni.Végül mikor eljött az idő simán megszült nagyon hamar nagyon könnyen, azt mondta simán szülne még. Én sokat voltam a vajúdóban, így jópár kismamát hallottam még de ők nem kiabáltak, mindenki más,minden szülés más. Nekem egy hangom nem volt szülés alatt, így könnyeb volt.
2015. márc. 9. 09:39
 4/4 anonim ***** válasza:

Én rám nagyon rosszul hatott, de én az átlagnál jóval érzékenyebb vagyok.

Amikor ctg-re mentem, ott jajgatást nem hallottam, csak azt a felnyögést (nem tudom máshogy megfogalmazni) amit kitoláskor hallatunk, és énrám még az is nagyon rosszul hatott.

Viszont amikor már vajúdtam, a szomszéd szobában úgy ordibált egy nő, hogy szerintem az már az abnormális kategória. Na, attól nagyon kikészültem, és azt kell mondanom, engem ez az órákon át tartó üvöltés jobban megviselt, mint a saját szülésem.

De persze ettől még teljesen normális, ha te ezt lazábban veszed fel!

2015. márc. 10. 00:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!