Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Az éves szabadságomat érdemes...

Az éves szabadságomat érdemes kivenni a szülési szabadság előtt? Ugye a szülési szabadság az a t-gyás?

Figyelt kérdés
Májusba fogok szülni, és februártól táppénzen vagyok, de úgy gondoltam hogy áprilisban kiveszem az éves szabimat ami 25 nap. Köszönöm a válaszokat
2010. febr. 14. 07:42
 1/8 anonim ***** válasza:
Én a helyedben, ha már úgyis táppénzen vagy megőrizném a szabimat. Ezt az így megmaradt szabit majd akkor tudod kivenni, ha a csemetéd oviba, bölcsibe megy, és Te visszamész dolgozni. Maradj szülésig táppénzen. A szülési szabadságot én a tb-s hölgy tanácsára úgy vettem ki, hogy a szülés napjával kezdődően, és amikor az lejárt, akkor tgyásra mentem, majd, majd annak lejártával gyedre.
2010. febr. 14. 08:24
 2/8 anonim ***** válasza:
Tehát, hogy egyértelműbb legyen a szülési szabadség és a tgyás nem ugyanaz!!!
2010. febr. 14. 08:25
 3/8 anonim ***** válasza:

Hát pedig a szülési szabadság és a tgyás ugyanaz, az előző válaszoló nem tudom, mit értett ennyire félre a munkahelyén. A szülési szabadság fél év, idejére tgyás-t kapsz ellátást. Kezdhető szülés előtt max. 28 nappal...

Én a helyedben meghagynám a szabadságot akkora, amikor majd újra munkába állok. Akkor jobban fog jönni. Szerintem.

2010. febr. 14. 10:33
 4/8 anonim ***** válasza:
Egyet értek az utolsóval, szerintem is jobb ha bent hagyod. Általában az anyukák úgy szokták megoldani, hogy mielőtt visszamennek dolgozni, beirítják a gyereket oviba, bölcsibe. Ilyenkor mivel eleinte csak pár órára tudod otthagyni- beszoktatási időszak- jobb ha otthon vagy, hiszen a munkahelyedről biztos nehezebben oldanád meg a dolgot. Ha beszokott a gyerek akkor vissza tudsz menni dolgozni és ha maradt még akkor szabid, azt kiveheted nyugodtan. Sőt, ilyenkor jobban is jön egy kis plusz pénz. Ez csak egy ötlet, remélem segítettem egy kicsit.:)
2010. febr. 15. 08:57
 5/8 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, azt nem írtam, hogy a Tgyás az ugyanaz mint a szülési szabadság! Fél évig a munkahelyedről utalják a pénzt ami sokkal jobb mint a gyes!!!
2010. febr. 15. 08:58
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha más munkahelyre megy az ember szülés után akkor ott mi a helyzet? oda nem viheti át a megmaradt szabadságot. vagy igen?

ködzönöm a választ

2010. febr. 15. 12:33
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem, ebben az egy esetben lehet kifizetni a szabadságot, tehát a régi helyen kifizetik a szabikat és mehetsz az új helyre.
2010. febr. 15. 12:34
 8/8 anonim ***** válasza:

Tehát ha sejthető hogy nem valószínű ugyanahhoz a céghez mész vissza akkor szülés előtt vagy kiveszem a szabit vagy kifzettetem?

köszönöm a választ, mostmár ezt is tudom :-)

2010. febr. 15. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!