Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » SOTE I. vélemények?

SOTE I. vélemények?

Figyelt kérdés

szül valaki mostanság a SOTE I.-n? Esetleg Dr. Újvárosi Borokánál?

vélemények a korházról ? (aki már szült ott)

2015. márc. 2. 15:29
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
2015. márc. 2. 16:42
 2/15 anonim ***** válasza:

Szia, én tavaly márciusban szültem a klinikán. Az orvosommal és a szülésznőmmel maximálisan meg voltam elégedve. Sajnos sürgősségi császár lett a szülés vége, de a Pic-en nagyon profi gárdával találkoztam. A nővérek, és a gyerekorvos is maximálisan teljesített.

Mikor lekerültünk a csecsemő osztályra, nekem az már nem volt annyira pozitív. A csecsemős nővérek konkrétan tojtak az ember lányára, tisztelet 1-2 kivételnek. Ha kérdeztem valamit, csak nagy nehezen segítettek. A szoptatást két nap után mutatta meg az egyik nővér, addig azt sem tudtam eszik vagy isszák. Cukros vizet adnak a babának, de jobban jársz, ha viszel saját cumisüveget. Tápszerért majdhogynem könyörögni kell, és ha elmész kérni azt nem veszik jó néven. Sajnos a kórházban egyáltalán nem volt tejem, és ugye 3 óránként mentem tápszerért, hát néha olyan fejet vágtak rám, hogy azt hittem megölnek a szemükkel. Ha egy kicsit többet kértem, mint 30-40 ml, mert éhes volt a lányom, már akkor is csúnyán néztek. Minden evés előtt mérni kellett a babát, hány kg, aztán előbb mellre kellett tenni, utána megint lemérni, és ha nem tudott semmit kiszívni a mellből, akkor kérhetted a tápszert. 4-en voltunk egy szobában, és két 4-es kórteremre jut egy zuhanyzó, és egy wc. Mondanom sem kell, hogy ez a legrosszabb az egészben. Szülés után még normálisan wc-re sem tudtam menni, vagy 10 percet eltölteni nyugalomban a fürdőben, mert valaki mindig kopogtatott. Aztán átálltunk a szobatársakkal a hajnali tisztálkodásra, mert este nem lehetett bejutni. A látogatás a folyosón zajlott, 4-6-ig, és az anyukák a babák, valamint a hozzátartozók tolongtak, mint a heringek. Ez tetszett a legkevésbé, mert egy újszülöttnek nincs arra szüksége, hogy minden létező bacilust, vírust azonnal megismerjen.

Sajnálom, hogy nem tudok sok pozitívumról beszámolni, ennek ellenére az orvosom, és a szülésznőm, valamint a PIC szakértelme miatt a következő babámat is ott szeretném világra hozni. Konkrétan megmentették a gyerekem életét, és ezért nagyon hálás vagyok.

Remélem nem lett nagyon kesze-kusza, és nem vettem el nagyon a kedvedet. :-) Mikorra várod a babádat?

2015. márc. 2. 21:04
 3/15 anonim ***** válasza:

Közel 3 éves élményem van,az sajnos nagyon rossz.

Az orvosokban is csalódtam,a körülmények is nagyon rosszak voltak,szerintem vannak sokkal jobb szülészetek Pesten

2015. márc. 2. 23:41
 4/15 A kérdező kommentje:
Sziasztok :) koszonom a valaszokat ezeket hallottam rola en is... nagyon ritka ha valaki jot mond rola :/ de nem veszi el a kedvem egyszer kibirom , mindent kikell probalni :) azert remelem nem lesz olyan szornyu. Junius kozepere varjuk a babocat egyebkent. :)
2015. márc. 3. 09:29
 5/15 anonim ***** válasza:

Egy jó dolog van náluk: egy profi babafotót adnak ajándékba a hazamenetelkor, lehet utána kis születési értesítős csomagot is rendelni. A profi, az tényleg profi, nem Irénke nővér körbejár a fia kompakt gépével kategória :D

Itt tudod megnézni, milyen képeket csinálnak: [link]

Itt pedig egy fotós apuka véleménye arról, miért is jó:

[link]

Én sajnos olyan kórházban szülök, ahol nincsenek velük szerződve, itt sajnos Irénke nővér jár körbe a fia kompakt gépével. :( Pedig erre szívesen áldoznék.

Bocsi a reklámért, nem kapok érte pénzt :D

2015. márc. 3. 09:44
 6/15 A kérdező kommentje:
köszi ez tényleg jó dolog!:)
2015. márc. 3. 09:47
 7/15 anonim ***** válasza:

Számomra olyan borzalmas élmény volt a szülést követő 3 nap, hogy végül már a fotót sem készíttettem el, egyrészt olyan végtelenül kimerült voltam,, hogy ez érdekelt a legkevésbé, másrészt a babagaléria a kórház honlapján egész más hangulatot sugall, mint amit aztán a kórházban tapasztalsz, és ebben a hazugságban én nem akartam részt venni.

Nem tudom, ez mond-e valamit, számomra a szülés maga kevésbé volt traumatikus élmény, mint az azt követő órák és napok, pedig epidurál nélkül szültem.

Én biztos, hogy nem szülnék itt még egyszer, és tudom, hogy nem vagyok egyedül ezzel a véleményemmel.

Egyetlen dolog szól emellett a kórház mellett: méhűri betapintást csak indokolt esetben és csak altatásban csinálnak a szülés után (tudtommal ez nincs mindenhol így.)

2015. márc. 4. 01:02
 8/15 anonim ***** válasza:

Sem erőm, sem értelme nincs ugyanazt leírni, mint az előző válaszoló :-(

Én sem kértem a babafotóból, nem is hiányzik ...

2015. márc. 4. 14:38
 9/15 anonim ***** válasza:
Az én orvosom tökéletes volt (magándokim) és a szülésznővel is megvoltam elégedve. A szülőszoba is jó volt. A csecsemős rész hát kibírható. Nem mutatták meg hiába kértem,hogy egy fiúnál mire kell figyelni vagy épp rendesen pelenkázni. Engem csesztek le mivel nem indult be a tejem és a gyerek éhes volt de tápszert nem voltak hajlandóak adni. Kb ennyi.
2015. márc. 4. 15:58
 10/15 anonim ***** válasza:

Egyetértek a 7/8-as válaszólóval..

Sajnos a kórházat nem kibírni kellene,hanem a babára figyelni,magadnak regenárálódni,segítséget kérni stb.Ebből itt semmi nem volt meg,és magamat is hibáztam,hogy nem néztem eléggé utána a kórháznak.

A körülmények nagyon rosszak,nem ecsetelném,de ha vki kiváncsi szívesen megírom.Emberséges hozzáállás,segítőkészséget sem túlzottan tapasztaltam

2015. márc. 4. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!