Ha a programozott császár megbeszélt időpontja előtt beindul a szülés mit kell csinálni, mennyire kell sietni?
Nekem azt mondta a doki, hogy ha rendszerek a fájások (akár már 10 percesek is), akkor induljak el a kórházba.
Illetve, ha elfolyik a magzatvíz, akkor azonnal.
Én ebből azt szűrtem le, hogy siessek.
Én azért magzatvíz elfolyása után sietnék, ha mindenképpen császárt szeretnél. Nekem is programozott császárom lett volna nem sokkal a 38. hét után. Előtte 2 nappal éjszaka erős görcsre és magzatvíz szivárgásra ébredtem, azt hittem csak bepisiltem. :)
Ezután 40 perccel már a kórházban voltam 5 perces fájásokkal, 3 ujjnyira tágulva. Nem volt előtte se jósló, se semmiféle fájás, derékfájás stb.
Rohamszülés lett, a dokim hiába sietett, a császár előtti protokoll infúzió sem tudott lefolyni, a kislányom már a szülőcsatornában volt, esélyem sem lett a császárra. Az éjszakai ébredés után 3 órával már meg is született.
Az a baj, hogy egy elkezdődött szülésnél nem lehet pontosan előre megjósolni, mi lesz a menete, lesz e idő a császárra. Természetesen sürgösségiben megcsinálják, ha nagyon indokolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!