Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyire zavaró, ha császár...

Mennyire zavaró, ha császár közben ébren vagyok és hallom, hogy mi történik a "hasamban" (EDA)?

Figyelt kérdés
Nem nagyon bírom az izgalmakat,sőt.......,viszont jó lenne a babámat rögtön látni is. ha EDA-t használnak tényleg nem érzek közben semmit?
2008. aug. 22. 10:09
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nem tudom, ki hogy van vele, de én márciusban szültem császárral. Nem volt tervezve. Elfolyt a magzatviz, a baba rosszul feküdt. Amikor előkészitettek, bekötötték az infúziót, a katétert már úgy remegtem, mint a kocsonya. Beadták az érzéstelenitőt a gerincembe. Szakadt rólam a viz. A vérnyomásom 250 volt. Nem éreztem a fájdalmat, csak olyan matatást a pocakomnál, mindent hallottam, amit a dokik mondtak. Ez jó dolog volt, mert folyamatosan tudtam, mi történik velem. Aztán mondták, hogy egy nagy húzást fogok érezni, de már sirt is a picilány. Nagyon jó érzés! Aztán varrtak, a picilányt hozták és benne gyönyörködtem.

Amikor a kórteremben odarakták a cicimre, már nem is érdekelt, hogy meg sem tudok mozdulni.

Nyugi! Emlékezetes élmény!!

2008. aug. 22. 10:29
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem zavaró. Nekem jó emlékeim vannak a császáros szülésemmel kapcsolatban. Hallod felsírni u.u. a babát, mint normál szülésnél. Semmi fájdalmat nem érzel, húzást, rángatást, amikor kiszedik. Amúgy csak matatnak rajtad, ennyi amit érzel. Nem kell félni tőle.
2008. aug. 22. 12:57
 3/5 anonim ***** válasza:
Risszul fogalmaztam, amikor kihúzzák azt érzed. És én is reszkettem közben mint a nyárfalevél. Izgalom+műtőklíma..-)
2008. aug. 22. 12:59
 4/5 A kérdező kommentje:
Az EDA-nál sem érezni a lábunkat,mint a spinális érzéstelenítésnél?vagy "csak" fájdalomcsillapító hatása van?fájt a fejed utána?
2008. aug. 23. 07:59
 5/5 anonim ***** válasza:
szerintem tök jó hogy ébren vagy. nekünk a doki navigált, hogy apuka most készítse a fényképezőt, közben poénkodott, hogy milyen jó anyag vagyok:), meg hogy még egy babát benn hagyott..., szóval oldotta a feszültséget, az meg hogy még mázasan oda teszik melléd a babát szerintem minden pénzt megér, fájdalmat meg nem érzel csak lökdösődést a pocakodban, meg mondta az egyik asszisztens a műtét előtt hogy amikor egy nagyobb nyomást fogok gyomortályon érezni, akkor veszik ki a babát, szóval az én emlékeim abszolút pozitívak, csak ajánlani tudom az edát
2008. aug. 23. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!