Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy indítsam meg a babát?

Hogy indítsam meg a babát?

Figyelt kérdés

Segítséget szeretnék kérni. Van akinek bejött bármi szülés indító.

ha pár napon belül nem jelentkezik ,megindítják.

azt pedig nagyon nem szeretném.:(

2015. jan. 24. 19:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
16%

Ha kezdettől fogva beszélgetsz a babáddal, próbáld meg megbeszélni vele, hogy jobb lenne neki is, ha magától jönne. Én kezdettől fogva kialakítottam egy kommunikációt mindkét lánykámmal, többek közöt a szülés időpontját is megbeszéltük. Első lánykámnak azt mondtam, kerek 38 hétre szülessen (és még egyebeket is "megszabtam" neki, amiket be is tartott), másodiknak meg 4 napot felölelő dátumot adtam meg,3. nap meg is született, kerek 38 hétre, mint a nővére. Ha most már nem is jönne be neked a megbeszélés, de legközelebb kipróbálhatod.

Én semmit nem alkalmaznék, ki tudja, hogy milyen hatása van egyiknek-másiknak.

2015. jan. 24. 22:07
 12/17 anonim ***** válasza:
5 napot túl vittem a lányomat , a Szülésznőm azt mondta igyak egy feles konyakot az megindítja, hát nem ittam mert nem akartam megindítani, :) de lehet neked beválik.
2015. jan. 24. 23:01
 13/17 anonim ***** válasza:
En 5 napot hordtam tul a kisfiamat. Nalam is ugyanez volt a helyzet, nekem az segitett, hogy parommal elmentunk tolunk levo nagyvarosba egy shopping turara. Semmi kedvem nem volt hozza nagy pocakkal de sajnos nalam sem segitett semmi. Na ugy 5 ora alatt jol ki is faradtam. Este szeretkeztunk egyet. Masnap megindult a szulesem. Szerintem ez a leghasznosabb. Sogornomnek is igy indult el a szulese.:) Konnyu szulest es sok egeszseget nektek!
2015. jan. 25. 08:49
 14/17 anonim ***** válasza:
1 héttel vittem túl, indítással szültem. Az én védőnőm a tonikot mondta, aminek utána olvastam és a kimin (ami segíthet az indításban) veszélyes a babára, ezért csomó helyen írják, hogy ne igyál tonikot. Lépcsőzéstől az osztályon kifejezetten tiltottak, mert bár a néphit, meg a nagymama tudja, hogy az jó, de valójában a vér oxigénszintje csökken tőle. Végül arra jutottunk, hogy egy-két nap semmit nem oszt, vagy szoroz. Vagy magától induljon, vagy orvosi indok miatt felügyelettel indítani. Végül a lepény meszesedése miatt indították, nagyon jó szülés volt. Pikk-pakk, szépen tágultam, fel tudtak készülni az orvosok is, én is, férjem is lemondott mindent, hogy mellettem legyen.
2015. jan. 25. 15:01
 15/17 anonim ***** válasza:
Ha már a nyákdugód elment akkor a szexet csak óvszerrel műveljétek,mert már nincs ami védje a babát a fertőzésektől,ugyan is a nyákdugónak pont ez a szerepe..jó persze,ott a magzatvíz aminek szintén ilyen szerepe is van,de a nyákdugó hiánya már okozhat ilyen problémát.
2015. jan. 25. 19:33
 16/17 anonim ***** válasza:
Mellbimbó stimuláció? Ha kicsit menne a hasad az is segítene, de valami lazább módszert alkalmazz, pl aszaltszilvalé.
2015. jan. 26. 00:24
 17/17 anonim ***** válasza:

Olyan bátran ajánlatok dolgokat...

Belegondoltatok már abba, hogy mi van, ha a baba nem úgy reagál pl. egy mellbimbó stimulációra ahogy kell. Nekem monitorozás mellett volt ilyen vizsgálatom a 40. héttől kétszer, azért monitorozás mellett, mert ilyenkor már fennáll a veszélye, hogy a termelődő oxitocin hatására gyengül, lassul a baba szívhangja és lehet, hogy nem is bírja a hüvelyi szülést. Ha lenne biztonságos, értelmes megoldás, amivel nem kockáztatsz, akkor elmondaná az orvos és nem felügyelet mellett lenne a szülésindítás. Ha bent lenne a nyákdugó, akkor lehetne sexelni. De szerintem a kérdező sem akarja bármi áron elkerülni az indítást. Inkább indítsák és ne legyen semmi gond, mint mindenféle praktikával próbálkozni, ami vagy árt, vagy nem.

2015. jan. 26. 10:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!