Most volt állitólag az rtl-en de nem láttam,látta vki?
2008. aug. 21. 08:50
1/6 A kérdező kommentje:
Megtaláltam. :o) csak kicsit lassú vagyok ma reggel...és ilyenkor mit lehet tenni, tudja vki?
2008. aug. 21. 08:57
2/6 anonim válasza:
A Zelion ment tönkre, szerencsére mi nem ott vetettük le az őssejtet, és remélem te sem. Ha mégis, akkor szerintem keress nagyon gyorsan egy nagyon jó ügyvédet, mást sajnos nem tudok javasolni.
2008. aug. 21. 09:20
3/6 anonim válasza:
Én a Zelionnál vetettem le, sajna. Rohantunk is fűhöz-fához. A következő történt: A Zelion maga csak egy közvetítő cég, a vér feldolgozását, és tárolását az Országos Véreellátó Központ végezte állítólag potom pénzért, a hasznot a Zelion kaszálta. AZ OVK átalalkult, új főnöke lett, aki azt mondta, hogy ők a továbbiakban ezzel nem foglalkoznak (szerintem kevesellte a pénzt). Viszont állítják, hogy a már levett vért továbbra is tárolják. Erre az Egészségügyi Minisztérium is garanciát vállalt, külön írtam nekik, kaptam valami e-mailt róla. Egyébként a Sejtbank egyből ugrott, hogy majd ők (gondolom jó pénzért)átveszik a mintákat. De az OGYI nem adta át nekik. Hát így remélem, hogy nem lesz baj, ha netán kéne a minta.
2008. aug. 21. 21:39
4/6 anonim válasza:
Szia! Anno engem is érdekelt az össejt levétel amikor elolvastam egy doki cikkét és azt mondta benne hogy egy nagy hülyeség és nem is ajálllja senkinek, mert semmire nem jó. Ehez még nagyon sok doki csatlakozott! Ugyhogy én ezzel nem is foglalkoztam.
2008. aug. 22. 13:53
5/6 anonim válasza:
Azért ez így nem teljesen igaz. Mi is utánajártunk mielőtt levetettük, a helyzet a következő: a köldökzsinórban található vér kb. 60 és 150 ml között van. Attól függ mekkora a baba és milyen ügyes a doki. Ez azonban nem mind őssejt, hanem ezt még feldolgozzák. Az én nagy babám (4120 gr) köldökzsinórjából 150 ml-t vett le a doki, a feldolgozás után az őssejt mennyiség 32 ml lett. Ez egy komolyabb betegség - leukémia, csontvelőrák - esetén egy felnőtt embernek nem elég. Kb. 8 éves koráig használható, arra meg nem sok az esély, hogy addig ilyen beteg lesz. De azért lehet. A Szent László Kórházban, Pesten csinálnak is vele műtétet (elméletileg).
Felnőtt embernek nagyjából egy retinára vagy szívbillentyűre elég.
Persze a marketingduma az, hogy már dolgoznak az őssejtek szaporításán. De ez még a jövő, ki tudja mikor lesz belőle valami.
2008. aug. 24. 21:54
6/6 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom,hogy tudják már szaporítani az őssejteket, csak még .....meg ugye a pénz.Meg, amire a picik öregek lesznek....mert pld amikor én születtem az őssejtes "dologról" még hallani sem lehetett...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!