Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Megsértődnének a szülők,...

Megsértődnének a szülők, nagyszülők, ha ezt megcsinálnánk?

Figyelt kérdés

Program császárom lesz majd, ha eljutok egyszer odáig, és arra gondoltam, hogy 1-2 nappal későbbi dátumot mondok a szülésre, mint ami valójában lesz, hogy ne telefonálgassanak egész nap, vagy esetleg ne üljenek folyosón. Az én szüleim biztosan nem csinálnák meg, de a mamák mind a két oldalról, illetve anyós tuti előbb ott lenne a kórházban, mint mi...

Szóval, ezen szerintetek megsértődnének? Ha megszületik, kicsit lennénk 3an (fél órát kb), utána mennének a képüzenetek.

Vélemény?

(terhes sem vagyok még sajnos, csak foglalkoztat a gondolat)

2015. jan. 14. 21:11
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
38%
Én tudom értelmezni. Csak szerintem felnőtt ember nem sunnyog. De látod, ha eleget vársz, jönnek még páran, akik veled értenek egyet. Én szeretem egyenesen élni az életem, megmondom, ha valamit akarok és azt is, ha valamit nem. Érdekes, mások képesek felfogni. Nem szoktam hazudozni, tinikorban leszoktam róla, hogy mismásolok az egyenes beszéd helyett. Miért nem mondod meg nyíltan és egyenesen, mit akarsz tőlük? 9 hónap alatt minden általános IQ-jú emberrel meg lehet értetni, mit szeretnél.
2015. jan. 15. 09:39
 32/45 anonim ***** válasza:

Még korán van ezen gondolkodni, de én azt mondanám a helyedben, hogy az orvosok megvárják, míg beindulnak a fájások, és csak akkor műtenek. Ha nincs szülészorvos a rokonságban, nem tudják leellenőrizni, korrekt-e így.

Amúgy átérzem, amit a 19-es válaszoló írt, nekem már egyik szülőm sem élt a lányom születésekor, és én akkor azon agyaltam, most ki a fenének küldjek arról sms-t, hogy gyerekem született (anyóson és unokatesón kívül).

2015. jan. 15. 09:41
 33/45 anonim ***** válasza:
47%
Kerdezo, megertelek. En szemely szerint azert allnek a sarkamra akar hosszas veszekedest, ertetlenkedest is bevallalva, mert ha most ilyenek, utana is bele akarnak majd szolni a gyereknevelesbe is. Ha tenyleg esely sincs, de meg egy kicsi sem, hogy ne bukkanjanak fel, akkor nem mondanam meg a kiirt datumot. Ez amugyis valtozhat, ha a tervezettnel picit korabban beindul a szules, folosleges konkret idopontot mondani nekik. En nem hazudnek, hanem valamilyen elterelo valaszt adnek, ha esetleg megkerdezik, es nem beszelgetnek veluk a programozott csaszar temarol ugy egyaltalan. Lehet, hogy nekik pl. eszukbe sem jutna maguktol.
2015. jan. 15. 10:08
 34/45 anonim ***** válasza:

"Érdekes, mások képesek felfogni."

Elcserélem a férjem családját a tiédre. Egyszerűbb dolgokat sem ért meg, pedig mi a sarkunkra állunk és megmondjuk és direkt nem hagyjuk magunkat még bunkónak is tart emiatt meg besértődik állandóan, de mindig újrakezdi és próbálkozik hátha egyszer. Persze, van akinek meg lehet magyarázni. De van, akinek nem. Ha arról van szó, hogy egyből a nyakadra ülhet nézni az első unokáját, akkor meg végképp nem, akkor csak az a megoldás, hogy akkor szólsz, mikor úgy gondolod, hogy mostmár jöhet, különben bevágtat veled együtt, és ha nem mehet be, akkor a folyosón fog sírni, meg térdrerogyni, hogy hogy tehetnek vele ilyet, ha már itt van a gyerek meg bent, akkor miért nem nézheti meg.

2015. jan. 15. 12:34
 35/45 anonim ***** válasza:
79%

Természetes úton szültem, szóval nem tudom mikor tűzik ki a dátumot, de biztosan csak az utolsó hetekben.

A szülés várható időpontja egyébként is csak egy közelítőleges időpont amit az ultrahang eredményeiből (utolsó menstruációból) számítanak, de a gyerekek 95%-a nem azon a napon születik, hanem előtte, utána.

Szóval, én nem mondanék konkrét időpontot (sok anyukánál nem is tudnak pontosat mondani, sok okból kifolyólag), hanem pl. azt, hogy április első hetében fogják megindítani a szülést, de majd az orvos az utolsó napokban eldönti, mikor látja elérkezettnek az időt.

Aztán meg mondhatod azt, hogy orvosi vizsgálatra mész, legfeljebb az orvos elérkezettnek látta az időt, és megműtött. A nagyszülőkkel meg már egyből az örömhírt közlöd. Ennyi, nem kell túlbonyolítani.

Aki túlhordja a babát, úgyis naponta meg NST-re, teljes "menetfelszereléssel", mert nem tudhatja, hogy nem indul-e meg a szülés.

Egyébként tök felesleges ilyesmin agyalni. Ráérsz akkor, ha problémamentesen teherbe estél, de ugye az sem megy mindenkinek egyből.

2015. jan. 15. 13:00
 36/45 anonim ***** válasza:
57%

"Egyébként tök felesleges ilyesmin agyalni. Ráérsz akkor, ha problémamentesen teherbe estél, de ugye az sem megy mindenkinek egyből."

Akkor addigra egy aggódást már letudott. Ha már teherbe esett, akkor lesz csak igazán egy rakás dolog, ami miatt aggódhat.

2015. jan. 15. 13:02
 37/45 anonim ***** válasza:
Sokminden történhet, de kórházfüggő is! Attól,hogy december 2-ára vagy kiírva császárra az nem garantálja,hogy akkor lesz,mert lehet,hogy beindul a szülés előbb. A mi kórházunkban úgy van,hogy még az apuka sem mehet be a műtőbe, de ha megvan a baba kiviszik neki megmutatni. A kismama csak akkor találkozhat bárkivel ha kimegy a társalgóba, a kórtermekbe senki nem mehet, ha baba-mama részen van akkor sem. A kisbabát minden nap 5körülegy tv-n keresztetül nézhetik meg a hozzátartózók de csak ha az any kéri. Tehát nálunk simán meg lenne oldva a helyzet. Férjemmel első nap nem találkoztam mert nem tudtam kimenni hozzá, utána mindennap, a család első nap tv-n keresztül ltta a babát. Majd akkor látták amikor hazajöttünk.
2015. jan. 15. 14:18
 38/45 anonim ***** válasza:
Amúgy az lenne az ideális, amit a 37-es mond. Sajnos a mi kórházunkban ez csak kiírva van. Egy nap két órányi látogatás lehetne, a megadott időben, ki van írva, hogy csak a főorvos írásos engedélyével lehet attól eltérni, ahhoz képest senki le se szarja, egésznap átjáróház van, volt ahova még este hétkor mentek...
2015. jan. 15. 14:32
 39/45 anonim ***** válasza:
100%
Nálam éjfélkor jöttek a fájások, és reggel fél 8-ra bújt ki. Így minden családtag végigaludta a szülésemet! :) Apa bent volt velem, így mikor rendberaktak, és a kezemben volt a kicsi babánk, akkor értesített mindenkit. Ha amiatt sumák vagyok mert két egyperces fájàs között hajnalban nem volt energiám bárkit értesíteni akkor az vagyok! :)
2015. jan. 15. 14:42
 40/45 anonim ***** válasza:
73%
Kedves kérdező, én maximálisan megértelek. Férjem családja pont ilyen. Én sem akartam szólni senkinek, hogy mikor fogok szülni, csak hát pont itt volt anyós, mikor elfolyt a magzatvizem... 5 perccel azután, hogy haza indult, már jöttek a buzdító sms-ek a közelebbi-távolabbi rokonoktól... Szóltam, hogy ezt pont nem kellett volna, de legalább is nem így. Erre én voltam az ünneprontó, mert ő csak örül, hogy unokája lesz... Este 10-kor mentünk be a kórházba, reggel 8:47-re lett meg a baba, de addig mindkettőnknek volt 40-50 nem fogadott hívása, meg egy halom sms-e. Hozzáteszem, mindenki tudta, hogy apás szülés lesz... De ugyanez volt, mikor kiderült, hogy babát várok. Kértem, hogy legalább a 12. hétig ne szóljanak senkinek, mert addig bármi lehet. 10 hetes terhes voltam, mikor sógoromék esküvője volt, hát majdnem több gratulációt szedtünk össze, mint az ifjú pár. Alig volt gáz a helyzet... Engem is le lehet pontozni, de szülés után megfogadtam, hogy a következő babát akkor jelentem be, amikor már látszik, és a szülésről is csak akkor fognak értesülni, miután már kijöttünk a szülőszobáról.
2015. jan. 15. 15:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!