Fogadott orvosnál "mennyibe kerül", hogy kérésre császármetszést végezzen?
Jajj neeeeeeeee kérdező!Én császárral szültem tavaly augusztusban 29 évesen(most 30 vagyok),de bármit megtennék azért és meg is teszek a 2.terhességemnél évek múlva,hogy ne császározzanak!Nekem sajnos indokolt volt a császár,mert túlhordtam 5 nappal mikor beindították a szülést,6.nap hajnalán 7 óra sikertelen vajúdás után császároztak mert:
-nem illeszkedett be a baba feje,
-burokrepesztésnél kiderült hogy meconiumos a magzatvíz,azaz belekakilt a magzatvízbe ami miatt sárga volt a vizem és a babát megfertőzte úgy hogy 2X szúrták(vettek tőle vért)
-aludt a babám a vajúdás alatt,
-oxigénhiányos lett a méhlepényem,
-nem keményedett a hasam sőt nem is esett le a hasam,azaz nem is szállt le a hasam mint ahogy lennie kellett volna már a szülés előtti időben,hanem végig fent volt
-nem tágultam 3-4 ujjnyinál tovább
A fő ok mégis az volt hogy nem illeszkedett be rendesen a baba feje a szülőcsatornába.
Gyönyörű terhességem volt rémálom szüléssel.7 órát vajúdtam,ahol a köldököm úgy belilult az erőlködéstől,hogy szülés után 2 nappal a sebészetre kellett mennem köldöksérv gyanúval.Hála Istennek pár hét elteltével visszahúzódott a köldököm és elmúlt a lilaság,de azt a fájdalmat amit átéltem nem kívánom senkinek.Ha hozzáért valami már fájt.Nekem a vajúdás sikertelensége után szóltak hogy császároznak.Soha a 9 hónap alatt fel sem merült a császár lehetősége,pedig volt szemműtétem is,de rendben találtak nem volt semmilyen tekintetben indokolt a császár egészségügyileg hanem a szülés alatt derült ki hogy úgy néz ki császár lesz a a vége.Természetes szülésre készültem és nekem nagy pofon volt a császár és meg sem fordult a fejemben hogy én ezért fizessek az orvosnak.Én nem akarok beleszólni kérdező,de ha semmi nem indokolja mindenképpen a természetest próbáld meg és ha annyi komplikáció ér mint engem a vajúdás alatt,akkor mondj igent a császárra,mert más lehetőség nem nagyon van hiszen a baba élete forog kockán.Viszont indok nélkül,kényelmi szempontból ne császároztass!!!Ez az én véleményem,úgyis te döntesz,de én személy szerint az biztos hogy a világ legboldogabb nője lennék ha átélhetem a természetes szülést.Egyébként suskáért megcsászároz a doki.Magyarországon pénzért sok doki vág.Itt Mo-on megvesztegethetők az orvosok.Szerintem gondold át kérdező.Mikorra vagy kiírva?
Utolsó válaszolónak:
Köszi, hogy leírtad.....én pont ettől a rengeteg "kellemetlenségtől" szeretném megóvni a picit, és magamat is.
Március végére vagyok kiírva.
Meglátjuk, mi lesz addig :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!