Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Koraszülöttnek fogják minősíte...

Koraszülöttnek fogják minősíteni vagy tovább bent tartják?

Figyelt kérdés
38hetes kismama vagyok,viszont nagyon picike a babám.2300g és elvileg ha 40hétre születik,akkorra fogja nagyjából elérni a 2500g-ot.De mi van akkor,ha mondjuk jövőhéten rám jön a szülés és nem húzom ki a 40ig?A 38ik hetet betöltöttem,de vehetik koraszülöttnek,ha most akarna jönni? Vagy később engedik ki a kórházból?
2014. dec. 18. 06:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy egy hét múlva már 2500 g felett lesz, és az is lehet, hogy fél kilót tévedtek az uh-on. Ne agyalj ezen előre!
2014. dec. 18. 06:46
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Hát a Google szerint koraszülöttnek csak a súlya miatt (mint kritérium) nem fogják minősíteni a 37. hét után (inkább "méhen belüli sorvadás"-nak vagy "A terhességi korához képest kis súlyú újszülött"-nek hívják). Ettől még bent tarthatják, ha úgy látják biztonságosabbnak bármi miatt - de ez sok indokkal előfordulhat más esetben is.

Aztán mint első is írta, az ultrahangos becslések sokszor tévednek. Az én egyik gyerekemre is azt mondták még szülés előtt is egy nappal UH-n, hogy hát örüljek, ha eléri a 3 kilót (akkor már 3 hete kórházban voltam és kétnaponta nézték), erre 3 és fél kilósan született.

2014. dec. 18. 07:02
 3/11 anonim ***** válasza:
Ismerősöm kisfia 2200 gr-al született, és a kórházban lement 2000 gr-ra a súlya. Neki azt mondták, ha 2000 alá megy akkor nem engedik haza. Végül nem csökkent tovább, és hazamehettek.
2014. dec. 18. 07:19
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Az elso fiamra az egesz terhesseg alatt azt mondtak,hogy nagy baba lesz,vegul 3150 g-al szuletett a 40. heten.A pici meg nincs 2 hetes, 38+4-re szuletett programozott csaszarral.Szules elott egy hettel meg azt mondta az orvosom,hogy 2800g lesz addigra,majd nehany nappal kesobb,hogy 2900. Vegul 3150 g lett o is,mint a nagyteso:) Az a 2-300g tevedes is soknak tunik kis sulynal,ez nalad is boven benne lehet a pakliban.Masreszt nem fogjak koraszulottnek nyilvanitani,de ugy tudom hogy az egeszseges koraszulotteket is haza engedik amint elerik a 2000g-ot.
2014. dec. 18. 08:23
 5/11 anonim ***** válasza:

Az hogy mennyit saccolnak most, az nem jelent semmit.

Ha nagyon kicsi, akkor picit tovább kell bent maradni, de ezt nem kell tragédiának megélni. :)

2014. dec. 18. 08:50
 6/11 anonim válasza:
nekem is ennyire sacoltak szülés előtt meg 2800 gr másnap 3350 gr születt ez csak becslés ne foglalkoz vele :)
2014. dec. 18. 09:15
 7/11 anonim ***** válasza:
38 héter 2400g-al született, majd leesett a súlya 2200 grammra. Mivel kétszer sárgult be, ezért voltunk 8 napot a kórházban. De 2300 grammal hazaengedték, mert látták, hogy eszik és gyarapszik.
2014. dec. 18. 09:45
 8/11 anonim ***** válasza:

A súlybecslésre ne adj. A lányomat 2900 gr-ra becsülték, 3660 gr-mal született 7 órával később.

Egyébként ha nem éri el a 2500 gr-ot, akkor koraszülöttnek veszik, de ugyanúgy hazaengedik időben, ha nem csökken le a súlya 2 kg alá (van kórház, ahol csak 2500 gr fölött viheted haza).

2014. dec. 18. 10:42
 9/11 anonim ***** válasza:

a csövescsontok hosszából kalkulálnak hosszt és súlyt is a magzatnál, úgyhogy ez csak egy becslés, igazándiból nem jelenet túl sokat, mert lehet ,hogy hosszú lábú, vékonyka lesz a baba, nem túl nagy súlyú, de lehet ,hogy kis duci+nagy súlyú

nekem pont a betöltött 37.héten született 2370 grammal a lányom, elöregedett lepény miatt "méhen belüli retardatio"-t írtak a zárójelentésre. Nagyon aktív baba volt, szopott mint a gép, minden rendben volt vele, PIC-re sem került, összesen két órát melegedett inkubátorban a szülést követően. 3 éjszakát voltunk bent, és igaz, hogy 2210-re fogyott, de gond nélkül hazaadták, mert szopott ügyesen: másfél óránként éjjel-nappal egészen három hónapos koráig, addigra el is érte a nagykönyvi átlagsúlyhatárt.

2014. dec. 18. 11:27
 10/11 anonim ***** válasza:
Szobatársam kislányát nem engedték addig haza, míg nem érte el a 2500 grammot. 38. hétre született 2300-2400 grammal (már nem emlékszem pontosan).
2014. dec. 18. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!