Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Neked melyik fájt jobban?...

Neked melyik fájt jobban? Sokáig kínzó fogfájás/fájdalmas fogászati kezelés avagy a szülés?

Figyelt kérdés

Kérlek, ne válaszoljatok olyanokat, hogy nem összehasonlítható a kettő, ha így érzed, próbáld eldönteni, melyiket tartod ijesztőbb eshetőségnek! :) Köszi!

(Aki hülye kérdésnek tartaná, annak kis magyarázat: volt egy tanárnőm, aki az iskolafogászaton a hisztis lányoknak mindig azt mondta: "Hogyan fogsz kibírni egy szülést, ha ezt sem bírod ki?" Ennek a tanárnőmnek volt egy szekérderék gyereke - és abban az időben még nem volt EDA - ugyanakkor állati rossz, kezeletlen fogai voltak. Ez a kérdés azóta foglalkoztat...)

2014. nov. 14. 22:53
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Ki kellett operálni a bölcsességfogamat, ami után nem vehettem be szinte semmit mert terhes voltam! A falat lett volna kedvem lekaparni annyira fájt utána!!!! Szörnyű volt!

A szülés egy jó emlék, nem volt szörnyű, pedig erzestelenito nélkül szultem, kb. 12 órát vajudtam. Azt mondanám az utolsó 4 óra volt kemény.

És persze jutalom is jár hozzá! :-)

2014. nov. 15. 07:43
 12/21 anonim ***** válasza:
87%

Ha van értelme, mert élő babát szülsz, akkor teljesen másképp lehet felfogni az egészet, és nem lehet tőle félni.

Velem történt már halvaszülés, és hidd el, nem fájt, mert a lelkem fájdalma nem volt mérhető a lelkiekhez.

Most babát várok én is, és abszolút nem félek, csak azt várom, hogy végre pozitív vége legyen a terhességemnek.

Sok sikert, és ne félj!!!

2014. nov. 15. 08:24
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Én ezt szoktam pl hozni mert nekem a gyökérkezelés sokkal elviselhetetlenebb volt mint a szülés pedig 12 óra volt...
2014. nov. 15. 08:39
 14/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, örülök, hogy végül többen vannak, akik inkább a szülészetet választanák, mint a fogorvost! :)

Várom a további véleményeket is (mindkét táborból)!

2014. nov. 15. 09:05
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Én már kétszer szültem. Az első 16 óra volt, a második csak 2,5. Ott tudni lehet, hogy rövidesen vége van a dolognak, és megszületik a gyermeked, ami megszépíti a szülés fájdalmát.

Fogorvoshoz viszont mindig rettegve ülök be. 27 hetes vagyok és most vár rám egy bölcsességfog húzás, mondanom sem kell mennyire be vagyok tojva. Amikor a szájsebészeten kaptam az időpontot, az asszisztens nevetve annyit mondott, hogy szülni készülök, nehogy már egy foghúzástól féljek. Hát nekem sajnos nem megy.

Szerintem a szülés maga lényegesen fájdalmasabb, de az "átmeneti" és produktív, ellenben a fogászat, ahol fájdalmat kell elviselned hogy ne fájjon eleve tovább.

Kérdésedre válaszolva, bár a szülés fájdalmasabb én a fogorvostól jobban félek.

2014. nov. 15. 10:01
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a fogászati kezelések sokkal fájdalmasabbak voltak, mint a szülés. Nem mondom, hogy leányálom volt a császár utáni két nap, de inkább, mint a fogászat.
2014. nov. 15. 10:54
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Volt szerencsém fogfájáshoz, akkor mentem vele orvoshoz, amikor már nem bírtam. A szülés jobban fáj, de legalább sejteni lehet, hogy mikor lesz vége, és ugye ott a végeredmény. Közben azt hittem néha, belepusztulok, ennek ellenére szép emlék, inkább szülök gyereket, mint a fogfájás.
2014. nov. 15. 12:02
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

A fogorvosommal jóban vagyunk, nő. Nem bírom a fogfájást. Számomra rosszabb s fog, mert a szülés bár nagyon fáj, de közben olyan hormonok termelődnek a szervezetedben, amitől nem úgy éled meg mint egy "szimpla" fájdalmat. Valószínű ha magát a fájdalmat nézed rosszabb, de közben van pihenő, amikor fel tudsz készülni a következőre. És tudod, hogy ez életed legjobb "dolgáért" történik. Vagyis akkor még nem is tudod, hogy milyen az a szeretet amit érezni fogsz iránta.

Ha összességében nézem, a fog rosszabb.

2014. nov. 15. 15:11
 19/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

15-ösnek szeretném üzenni: bár szülési tapasztalatom még nincs, de a bölcsességfog húzása szerintem egyáltalán nem fáj, ha jól elérzéstelenítik. Tapasztalatom szerint az összes többi fogászati beavatkozás rosszabb, mint a húzás.

Addig is: kitartás! :)

2014. nov. 16. 10:30
 20/21 anonim ***** válasza:

15ös vagyok! Köszönöm, igyekszem majd kitartani. Már az egyik bölcsesség fogamat tavaly kihúzták, az tényleg nem volt fájdalmas. Csak bennem a félelem hatalmas inkább.

A saját fogorvosom csinált gyökérkezelést is, az se volt olyan vészes, gondolom kellően teletolt érzéstelenítővel. Most viszont várandósan nem tudom van e határ hogy mennyit kaphatok. Talán ezért is félek. De már csak napok kérdése és elválnak útjaink! :)

2014. nov. 16. 17:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!